banner460
banner128

Hayati Arkaz MHP MYK’da

MHP'nin geçtiğmiz günlerde gerçekleştirilen 13. Olağan Kurultayı'nda Devlet Bahçeli, oy kullanan delegelerin tamamının oyuyla 10. kez Genel Başkan seçilirken, partinin karar organı olan Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) yaklaşık yarısında değişikliğe gitti. İstanbul 3. Bölgeden İYİ Parti’den vekil seçildikten sonra MHP’ye geçen Hayati Arkaz’da MYK’ya girdi.

Konuşmasında, CHP, HDP ve İYİ Parti'yi hedef alan ve "Cumhur ittifakıyla yola devam" mesajını güçlü şekilde vurgulayan Bahçeli, HDP'ye kapatma davası açılması istemiyle de "yüreklere su serpildiğini" dile getirdi.

HDP'ye kapatma davasından memnuniyet ifade eden MHP yöneticileri, kurultaydan bir gün önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın harekete geçmesini ise "tesadüf" olarak nitelendirdiler.

MHP'nin 13. Olağan Büyük Kurultayı, "İstiklal için birlik, istikbal için dirlik", "Kazanan Türkiye olacak" sloganlarıyla Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongre, pandemi nedeniyle sadece delege, milletvekili, parti yöneticisi ve siyasi partilerden davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Salgın nedeniyle önlemlerin alındığı kurultaya, Covid-19 testi pozitif çıkan 36 delege de katılamadı.

MYK’ya 36 yeni isim

MHP'nin Merkez Yönetim Kurulunda 10 kadın üye görev yaparken bu sayı yeni listede 5'e düşürüldü. Nevin Taşlıçay, Nur Tuğba Aktay ve Deniz Depboylu MYK'deki yerini korudu, Pelin Yılık ve Filiz Kılıç listenin yeni isimleri oldu.

MYK listesine giren 36 yeni isim şöyle sıralandı:

"İsmail Özdemir, Mehmet Celal Fendoğlu, Muharrem Varlı, Sermet Atay, Hayati Arkaz, İbrahim Özbay, Ali Uçak, Seçkin Odabaşı, Afşin Birben, Ahmet Kürşat Azkur, Bülent Maşaoğlu, Derya Bulut, Bahadır Bumin Özarslan, Turan Şahin, Filiz Kılıç, Emrullah Türe, Ahmet Savaş Çolak, Hüseyin Yıldız, Eyüp Gönültaş, Tarkan Toper, Pelin Yılık, Gökhan Türkeş Öngel, İbrahim Uzun, Murat Turna, Turan Şener, Uğur Öztürk, Serdar Soydan, Ahmet Selim Yurdakul, Cengiz Şahin, Fevzi Altuntaş, Yavuz Tellioğlu, Şahin Gürz, Beşir Tatar, Muhammet Köse, Hüseyin Edis ve Ömer Ekici"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.