banner460
banner128

Hançerli:Çakılmış belediyeyi düzlüğe çıkardık

-Erhan KIZILYAR

2.5. yıl sonra basının karşısına çıkan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ‘Çakılmış bir belediye aldıklarını ancak şimdi düzlüğü çıktıklarını’ açıkladı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli,  işçilerine maaş ödeyemeyen, araçlarına mazot alamayan, yere çakılmış bir belediye devraldıklarını belirterek, 2.5 yıl içinde durumu terse çevirdiklerini, çalışanların alacaklarının ve maaşlarının ödendiğini, yatırımlar yaptıklarını, kentsel dönüşümde çok önemli adımlar attıklarını ve belediyeyi düzlüğü çıkardıklarını söyledi.

 *

Uzun aradan sonra basının karşısında

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli beraberinde; Başkan Yardımcıları; Bülent Zeren ve Ender Balaban, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü M.Şafak İnan, Basın Danışmanı Güngör Karakuş ile birlikte;  uzun bir aradan sonra basın mensuplarıyla bir araya gelerek, yaptığı bazı çalışmalar hakkında bilgiler verdi, soruları yanıtladı. 

Basın ile uzun süredir bir araya gelemediklerini hatırlatan Başkan Hançerli, önce gazeteilerle genel sorunlar hakkında sohbet etti. Basını 4. Kuvvet gördüğünü, özgür basının demokrasinin en temel taşlarından biri olduğunu kabul ettiğini belirten Hançerli, kendisinin asla basınla kavgalı olmadığını, bazı çalışmalardan dolayı uzak kaldıklarını ancak önümüzdeki dönem bu konuda bu eksikliği gidermeye çalışacaklarını ifade etti.

*

‘Türkiye’ye örnek çalışmalar yaptık”

Başkan Hançerli, gazetecilerin soruları üzerine yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm konusunda çok önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Hancerli, depremin 1999’da olduğunu kendisinin göreve geldiği 2019 yılına kadar kentsel dönüşüm konusunda 20 yıl hiç bir şey yapılmadığını, kendilerinin görevde bulunduğu 2.5 yıl içinde 1598 konutun kentsel dönüşüme girdiğini açıkladı. Başkan Hançerli, ‘Plan kodu ile ilgili yaptığı çalışmanın Türkiye’ye örnek olduğunu, kentsel dönüşümde KDV’yi yüzde 18’den yüzde 1’e indiren uygulamayı Türkiye gündemine kendilerinin getirdiğini, Kentsel dönüşümde sıfır faizli kredi yöntemini de yine kendilerinin ortaya koyduğunu’ belirterek, bu anlamda Türkiye’ye  örnek çalışmalar yaptıklarını savundu.

*

“Çakılmış belediyeyi düzlüğe çıkardık”

Çalışanların maaşlarını ve alacaklarını ödeyemeyen, araçlarına mazot alamayan, yatırım yapamayan bir belediye devraldıklarını hatırlatan Başkan Hançerli, gelinen noktada maaşların ve alacakların ödendiğini, yatırım yapabilen bir belediye durumuna geldiklerini 2022 bütçesinde yatırıma 150 milyon Tl ayırdıklarını, bütçelerinin fazla vermeye başladığını ve belediyeyi düzlüğü çıkardıklarını belirtti.  

*

‘Kendimizi çok başarılı buluyorum”

Kurdela kesmeyi sevmediğini de ifade eden Hançerli bugüne kadar sadece bir defa kurdela kestiklerini açıklayarak, ancak ondan daha önemli bir fuar ve sergi salonunu yapıp tamamladıklarını, yeşilkent’te iki olan park sayısını 6’ya çıkardıklarını,  yine 1 kreş ve 2 okulun yapımına katkı sunduklarını ifade eden Hancerli kendilerini “ Çok başarılı bulduklarını’ ifade etti.

Hançerli daha sonra 2029 Avcılar’ını düşünerek çalışmalarını, yatırımlarını yoğunlaştıracağına ilişkin açıklamalar yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.