banner460
banner128

Gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gece saatlerinde gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, tutuklandı.

Gazeteci Sedef Kabaş, canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik 'Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur' ifadelerini kullandı. Bu ifadelerin ardından Kabaş hakında soruşturma başlatılmış ve gözaltına alınmıştı.

Savcılığın ifadesinin alınması yönünde verilen talimat üzerine emniyete götürülen Kabaş'ın buradaki işlemleri tamamlanınca tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Kabaş, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklandı.

Yanardağ: Yargıya talimat gölgesi

Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanması sonrası Tele1 Genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ Çağlayan Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu.

Yanardağ açıklamasında, "Bu yargılama Abdülhamit Gül'ün yargıya verdiği bir talimatın gölgesinde yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

CHP’den tepki

Kabaş'ın tutuklanmasına CHP'den ilk tepki Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'dan geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başarır, ''Gazeteci Sedef Kabaş trollerin hedef göstermesi sonucu saraydan gelen “talimat” ile tutuklandı! İstiyorlar ki herkes sussun, istiyorlar ki herkes sarayı alkışlasın! Ne yaparsanız yapın! Gazeteciler susmayacak! Bu karanlığı hep birlikte yeneceğiz! ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.