banner460
banner128

Gazeteci Bulut'un hukuk zaferi

2008’de Ergenekon Kumpas Davası kapsamında gözaltına alınan KRT Genel Müdürü, gazeteci Adnan Bulut 12 sene sonra hukuk zaferini kazandı. Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Bulut'un haksız yere gözaltına alındığına ve tazminat ödenmesine karar verdi.

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 2008’de Ergenekon Kumpas Davası kapsamında gözaltına alınan KRT Genel Müdürü, gazeteci Adnan Bulut'un haksız yere gözaltına alındığına ve tazminat ödenmesine karar verdi.

Bugün görülen duruşmaya Bulut'un avukatı Mustafa Karakaş katılırken, hazine vekili Av. Nurşen Karaçal Kılıçalp katılmadı.

Cumhuriyet Savcısı Şenol Yılmaz, "Davacının haksız gözaltı nedeniyle açtığı tazminat davasında, haksız gözaltında kaldığını kanıtlamış olduğu anlaşılmakla, mahkemece uygun görülecek miktarda manevi tazminata karar verilmesi kamu adına talep ve mütaala olunur" dedi.

Mahkeme; gazeteci Bulut'un haksız yere gözaltına alındığına ve tazminat ödenmesine karar verdi.

Bulut'un avukatları; Mustafa Karakaş ve Çağlar Dilber, karardan memnun olduklarını dile getirdi.

Gazeteci Bulut, 2008’de Ergenekon Kumpas Davası kapsamında gözaltına alındı. FETÖ'cü hakim ve savcılar tarafından 6 yıllık yargılamanın sonucunda 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ergenekon Davasının çökmesinin ardından Yargıtay mahkumiyet kararlarını bozdu. Daha sonra görülen davada tüm sanıklar beraat etti, (KRT)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.