banner460
banner128

Eren Erdem özgürlüğüne kavuştu

CHP Parti Meclisi Üyesi , eski Milletvekili Eren Erdem 489 gündür süren tutukluğunun ardından bugün özgürlüğüne kavuştu. Sazıyla birlikte cezaevinden çıkan Erdem kendisini karşılayanlarla birlikte Silivri CHP İlçe Teşkilatına geçti.

Silivri İlçe Teşkilatı’nda İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Milletvekilleri;Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve Silivri Belediye eski Başkanı Özcan Işıklar’ın da bulunduğu kalabalık bir toplulukla birlikte açıklamalarda bulunan Eren Erdem, ‘İçeriye CHP’li girdim CHP’li çıktım’ dedi.

Düşmanlarımıza benzediğimiz gün kaybettiğimiz gündür

28 Şubat döneminde zulme uğrayanların şimdi aynı zulmü uyguladığını kaydeden Erdem, şunları söyledi:

“490 gün boyunca tek başıma 8 metrekarelik bir hücrede kaldım. Bu tür muameleler insanlara geri adım attırmak, düşüncelerinden taviz vermesi için yapılır. Ben partim için ne yaptıysam arkasındayım.

CHP kamuoyuna çok teşekkür ederim, Cumhuriyet gazetesine ve diğer bütün özgür basın mensuplarına teşekkür ederim. Düşmanlarımıza benzediğimiz gün kaybettiğimiz gündür.

Beni kendilerine 28 Şubat'ta zulmedenlere benzeyen bir güruh rehin aldı ama ben bana zulmedenlere benzememeye ant içmiş bir siyasetçi, demokratım, cumhuriyet çocuğuyum. Cezaevine bir CHP'li olarak girdim ve bir CHP'li olarak çıktım.  En büyük temennim, cezaevinde bıraktığım, haksız yere orada olan arkadaşların da özgürlüklerine kavuşmasıdır.

Kavala sayesinde 490 gün yürüdüm

 Osman Kavala'yla yan yana koğuşlarda kaldım, aramızda bir cam vardı. Birbirimizle bağırarak konuşurduk, o sabahları erken kalkar, yürüyüş yapar, beni de teşvik ederdi. Ben 450 kilometre yürüdüğüm için yeter demiştim ama onun sayesinde 490 gün boyunca yürüdüm.

Nerede kalmıştık, diye bir tweet atıyorlar ya. Ben de nerede kalmıştık diyorum. Herkes için adaleti, çoğulcu demokrasiyi savunmayı sürdüreceğiz. Biz Türkiye'de herkes FETÖ'nün sümüklü mendilini yüzüne sürdüğü dönemde Gülen'i ifşa etmiş bir adamım, ben hâlâ onların açtığı davalarda yargılanıyorum.

Beni içeride tutsalar ne fark eder. Ben içeride kaldım ama arkadaşlarım demokrasi mücadelesini devam ettirdiler ve bu bir sonuç getirdi."

Kaftancıoğlu ile basın açıklaması yapacak

 CHP PM Üyesi Eren Erdem yanrı (1 Kasım Cuma) saat 11.00’de  CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ile birlikte basın toplantısı yapacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.