banner460
banner128

Emecan: İş kazaları artıyor

İstanbul Milletvekili Emine Gülizar EMECAN, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada; Ölümlü iş kazaları sayıları önceki yıllara göre artış gösterdiğine dikkat çekerek, ölen işçilerin çoğunluğunun  sendikasız olduğunu vurguladı.

Emine Gülizar EMECAN, "2012'de AB kriterleri çerçevesinde  6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu çıkarıldı; Kabul edildi ve uygulamaya geçildi ama sonraki donemde çalışmalar yavaşladı ve Ölümlü iş kazaları sayılarında da artış oldu.2012'de AB'ye uyum için kanun yapmışsınız. İş cinayetlerini önlemek için değil,buda sizin bakış açınızı gösterir" dedi

 EMECAN, Son 6 yılda iş kazalarında meydana gelen artış oranına da dikkat çekerek, " %41 orani bizi korkutuyor. Türkiye'de iş kazasına bağlı ölümler, dünya ve Avrupa Birliği ortalamalarının çok üstünde, 2018 yılında 429.286 işçi, iş kazası geçirirken 615 işçi meslek hastalığına yakalanmıştır. 2017 yılında 2006, 2018 yılında  1923 işçimiz iş cinayetlerine kurban gitmiş ve 2019 ekim ayında en az %55, 2019 ilk on ayında ise 1477 işçi yaşamımı yitirmiştir" şeklinde konuştu.

 EMECAN, Bakanlığın şirketleri denetlemedigini iddia ederek, " İş sağlığı ve güvenliği alanında, ölümlü iş kazalarının önlenmesi konusunda görevinizi yapmıyorsunuz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Emine Gülüzar Emecan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.