banner460
banner128

CHP Örgütleri’nden Kaftancıoğlu’na destek

CHP İlçe Teşkilatları,  İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik davanın İstinaf Mahkemesi’nde onanmasının ardından bu karara karşı tepkilerini yükseltmeye başladılar.  Kaftancıoğlu’na destek için dün de Esenyurt ve Avcılar İlçe Teşkilatları önünde Milletvekilleri’nin de katıldığı kitlesel basın açıklamaları yapıldı. Yapılan konuşmalarda ise Kaftancıoğlu’na yönelik kararın hükümsüz bir dava olduğunu , hukuksuzluğun simgesi olduğu belirtildi.

Esenyurt’tan Kaftancıoğlu’na destek

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı Önü’nde toplanan CHP’liler İl Başkanı Kaftancıoğlu için basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına; Milletvekili Turan Aydoğan, Milletvekili Özgür Karabat, İlçe Başkanı Hüseyin Ergin,CHP İstanbul  İl Başkan Yardımcısı Server Gökmen,   Belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin yaptığı açıklamada,  “  Artık süreç öyle bir noktaya geldiki, artık yasaların  kurumların üstünlüğünden bahsetmek mümkün değil. Artık faşizm her türlü yolu mübah görüyor. Daha dün gençlerimize bir pankarttan dolayı başına gelenler. Mizahı bilmezseniz, tahammülü bilmezseniz gideceğiniz yer faşizm olur.  Avukatlarımıza da selamlarımızı iletiyoruz. İktidarda kalmak için her yol mübahtır anlayışı ile karşı karşıyayız. Böyle olunca insanlara yönelik her türlü hakaret geçerli oluyor. Ama teslim olmamış kurumlar var şükür. Bunların başında CHP var.  Artık süreç bitti. Gemiyi terk edenler arka arkaya geliyor. Parti kurucuları terk ediyor. Bunlar karanlıktan sonra kendilerini aklamak isteyenlerdir. Karanlık en koyu ise sabah ta çok yakındır. “ dedi.

Aydoğan: Kaftancıoğlu Davası Hukuksuzluğun simgesi

Miletvekili Turan Aydoğan ise yaptığı açıklamada  Katfancıoğlu davasını ‘Hukuksuzluğun simgesi” olarak yorumladı.  Aydoğan şöyle konuştu.  “ Bz buraya Esenyurt halkıyla buluşmaya geldik. Bir azınlık iktidarı 90 dakikayı tamamlamak üzere. Uzatması yok. Mağlup .  Demokrasiye inananlar insanların  çok büyük adımları var. Türkiye halkı artık uyanık. Vurur başına her şeyi yaparım yok artık. O 2015’te kaldı.  Türkiye’de çok büyük yargı ihlalleri var.  Canan Kaftancıoğlu davası da bunların arasında. Ne yapmış Kaftancıoğlu. Kadınların yaşam hakkını savunmuş. Fetö’ye karşı mücadele etmiş. İstanbul’u alan yiğit bir kadındır. O bir markadır. Yiğit Kadın Kaftancıoğlu. İstanbul’u alan markadır. Uzun bir yol yürüyoruz. Genel başkanımız önderliğinde Türkiye’de iktidar olmak için  bir yol yürüyoruz.  Biz kavgayı sandıkta yaparız.  Kaftancıoğlu’na dokunmak , Madan Curi’ye dokunmakır. Rosa Loxembourg’a dokunmuş olacaklar. Kara Fatma’ya , Halide Edip’e dokunmuş olacaklar. Tarihin yazdığı kadınlara dokunmuş olacaklar. Karşılarında da mazlum kadınları bulacaklar. O mazlum kadınların simgesi haline geldi. Anadolu’nun her tarafında çok ta tanımadan Kaftancıoğlu’ndan bahsediyorlar. Haksızlıktan bahsediyorlar. Biz haksızlığa karşı mücadaleyi İstanbul seçimlerde verdik.

Bülent Arınç ne demişti İmamoğlu için. ‘Bu adama saldırmayın saldırdıkça büyüyor.'  Valla hiç birimize dokunmayın.. Kimse sizden kormaz. Zulmün hakkı durduğu nerde görülmüş. En büyük zulmü yaşayan Mustafa Kemal’ler hukuka dayalı iktidar kuldular. Biz de hukuka dayalı iktidarı kuracağız. Çak yakında millet nefes alacak.

Açlığı da , yoksulluğu da, her türlü zulmü de  hukuk düzeniyle yeneceğiz. Canan Kaftancıoğlu davası hukuksuzluğun simgesidir. Bu dava suya yazılmış bir yazıdır. Kaftancıoğlu’na dokundurtmayız.”

Karabat: Türkiye’nin ezilenleri birleşmeli

Milletvekili Özgür Karabat ise yaptığı konuşmada  Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen kararın “hükümsüz’ bir karar olduğunu ifade etti. Karabat şöyle konuştu. “ Bu karar hükümsüzdür . Çünkü bu karar saray vesayeti altındaki kadılar tarafından verilmiştir. Bu kara vicdani ve ahlaki olarak ta hükümsüzdür. Canan Kaftancıoğlu’na dava açıldı. İstanbul’u aldık dava açıldı. İstanbul’un alınış yıldönümünde karar verildi. Tam da İstanbul’un alınış yıldönümünde , aynı zamanda barolar ile ilgili alt üst oluşurken, işçinin emekçinin kıdem tazminatı olduğu bir süreç konuşulurken, bu karar verilmiş ise bizim ne yapacağımız bellidir. Türkiye’de emeğini ve ekmeğini savunanlar, hukuku savunanlar Kaftancıoğlu nezdinde bir araya gelip birleşik muhalefeti yükseltmelidir. Türkiye’nin ezilenleri birleşmelidir. “

Avcılar’da Kaftancıoğlu için kitlesel basın açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na destek için basın açıklaması yapılan ilçelerden biri de Avcılar oldu.  Avcılar’da yapılan açıklamaya;  Milletvekilleri Özgür Karabat ve Turan Aydoğan, İBB Başkanvekili Hüseyin Aksu, CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda Başkan Erdal Nas’ın okuduğu basın açıklaması şöyle:

“Kerbela'dan Madımak'a,

Demirci Kawa'dan Şeyh Bedrettin'e,

Üç fidan, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan ve Deniz Gezmiş'ten, Gezi'nin Güneş yürekli gençlerine,

Herkes için Adalet diyerek, Ankara'dan İstanbul'a yürüyen, Adalet savunucusu, Ülkemizin yiğit evladı, göz bebeğimiz, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na,

Ve kırık dökük Bandırma vapuru ile Samsun'dan Anadolu'ya çıkan, işgal altında ki toprakları yeniden yurt edinmemizi sağlayan, dünyanın deha diye önünde saygı ile eğildiği, Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten bu tarafa bu topraklarda özgürlük ve adalet mücadelemiz devam ediyor.

Bu toprakların yetiştirdiği;

Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaşi Veli, Karacaoğlan, Aşık Veysel gibi onlarca ulu ve ozanımızın toplumumuza aşı etmek istediği hoşgörü, sevgi ve kucaklaşmaya her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde;

Yani tamda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin birinci yıl dönümünde, İstinaf Mahkemesinin İl Başkanımız Sn. Dr. Canan Kaftancıoğlu hakkında aldığı karar hukuktan yoksun siyasi bir karardır.

Ülkemizde ne yazık ki kuvvetler ayrılığının hiçbir önemi kalmamış , kuvvetler tek elde toplanmış ve yargı bağımsızlığını yitirmiştir.

İktidarın sandıktan çekindiği ve adeta intikam duygusuyla hareket edip muhalif olan tüm grupları sindirme politikası uyguladığı aşikardır.

Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar İlçe Başkanlığı olarak İl Başkanımız Sn. Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun yanında olduğumuzu

ve Hak, Hukuk, Adalet mücadelemizin artarak devam edeceğini kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Ve halkımıza sözümüz olsun ki;

İlk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi İktidar olacak, buram buram Adalet kokacak, Türkiye özgürleşecek.

Yaşayın Cumhuriyet Halk Partisi

Yaşayın Mustafa Kemal Atatürk

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

Mustafa Kemal'in ışığı yolumuzu aydınlatsın..”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.