banner460
banner128

Çevik Bir ve Çetin Doğan tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generaller Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında yakalama kararı verdi.

Hakkında yakalama kararı verilen emekli general Çetin Doğan, Bodrum Adliyesine geldi.

Doğan'ın korumaları eşliğinde adliyenin ön kapısından giriş yaptığı görüldü. Adliyeye girmeden gazetecilere açıklama yapan Doğan, "Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette ki bunun bir sonu gelecek. Sanıyorum ki bu Türk adaleti için yüz karası bir şey bu" dedi.

81 yaşındaki Doğan'ın konuşurken korumasından destek aldığı görüldü.

Doğan, tutuklanarak Muğla Cezaevi'ne gönderildi.

BİR, ÖZKASNAK VE TÜRKER GÖZALTINA ALINDI

Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in de Milas ilçesinde polis ekiplerince gözaltına alındığı, işlemleri için Milas Adliyesine sevk edildiği öğrenildi.

Gazeteci Müyesser Yıldız, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan askerlerin gözaltına alınmaya başlandığını açıkladı. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Yıldız, "İlk olarak Ankara'da olan Erol Özkasnak ve Yıldırım Türker, sivil polisler tarafından evlerinden alındı" dedi.

RÜTBELERİ SÖKÜLECEK

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına yazı gönderdi.

Mahkemenin yazısında, kesinleşen karara göre, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 30 ve 31. maddelerine göre gereğinin yapılması istendi.

Askeri Ceza Kanununun 30. maddesi, asker kişiler hakkındaki hükümlülük halinde, "Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarma cezası" verilmesini düzenliyor. Kanunun 31. maddesinde ise Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarma cezasının niteliği, "hükümlünün Silahlı Kuvvetlerle ilişiğinin kesilmesi" olarak yer alıyor. Bu ceza, ayrıca bir hükme gerek kalmaksızın askeri rütbe ve memuriyetlerin kaybedilmesi sonuçlarını doğuruyor.

HAKLARINDA YAKALAMA KARARI BULUNAN İSİMLER

Hakkında yakalama kararı çıkartılan isimler şöyle:

Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Harekât Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi, Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç ile emekli generaller Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Saner, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.