banner460
banner128

Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümü

Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümü. 18 Mart 1915’te’te Mehmetçik Atatürk ve askerleri tarihin akışını değiştiren bir destana imza atarak Çanakkale Boğazı’nda düşman donanmasını bozguna uğrattı.

Boğazları  ve İstanbul’u ele geçirmek isteyen dönemin en gelişmiş deniz kuvvetlerine sahip düşman donanması Çanakkale Boğazı’nda hiç beklemedikleri bir direnişle karşılaştılar. Mehmetçik, kanının son damlasına kadar vatanı savunmak için cesaretle savaşarak, düşmanı bozguna uğrattı. Çanakkale’de  İlk savaş 18 Mart 1915’te oldu. Nusret Mayın Gemisi’nin denize döşediği mayınlar ark arkaya patladı ve düşman donanması bozguna uğradı.

Düşman donanması buradan geçemeyince, Gelibolu üzerinden saldırıya geçti. 25 Nisan 1915’te Mustafa Kemal askerlerine tarihe yazılan o önlü emrini verdi.  ‘Size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.’ 

25 Nisan 1915'te başlayan Çanakkale Kara Savaşları 7-8 ay devam etti. Atatürk ve komutasındaki Mehmetçik, Arıburnu, 1. Anafartalar, Conkbayırı ve 2. Anafartalar'da zafer üstüne zafer kazandı. Deniz zaferini, kara zaferiyle taçlandırdı.

Saygıyla, minnetle anıyoruz                                                                                                                                                                                                                                   

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümün’de; tüm imkansızlıklara rağmen vatan için canları pahasına savaşan Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerini saygıyla, minnetle ve duayla anıyoruz…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.