banner460
banner128

Büyükçekmeceli bisikletçiler Çanakkale yolu'nda

Büyükçekmeceli 50 bisiklet sporcusu, Çanakkale Zaferi kutlama etkinliği kapsamında Büyükçekmece’den Çanakkale’ye 330 kilometre pedal çevirecek.

Çanakkale Zaferi’nin 106’ıncı yıldönümü ve İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yılı nedeniyle anlamlı bir etkinliğe imza atan 50 bisikletçi Büyükçekmece’den Çanakkale’ye törenle uğurlandı.

“Toprağa düşmüş şehitlerimizi minnetle anıyoruz”

Büyükçekmece 100. Yıl Çanakkale Zafer Anıtı önünde sabahın erken saatlerinde toplanan bisikletçiler, Çanakkale Şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Çanakkale’ye uğurlandı. Düzenlenen törene katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “. Bizim için çok anlamlı bir faaliyet ama bugün daha özel bir gün çünkü aynı zamanda İstiklal Marşı’mızın 100’üncü yılı. İstiklal Marşı’nı yazdıran kahraman şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere istiklalimizi bize veren bütün askerimizi, vatandaşımızı, kahraman halkımızı bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün toprağa düşmüş şehitlerimizi minnetle, şükranla anıyoruz” dedi.

“İstiklal Marşı’mızın 100’üncü yılı kutlu olsun”

Başkan Akgün konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bugün İstiklal Marşı’mızın 100’üncü yılını kutluyoruz, anıyoruz. İstiklal Marşı’nı yazdıranlar bizim kahraman dedelerimiz, şehitlerimiz onları şükran ve minnetle anıyoruz. İstiklal Marşı’nı yazan Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve şükranla anıyoruz ama onun öncesinde Büyükçekmece’deki Büyükçekmece Bisiklet Spor Kulüpleri, Büyükçekmece Belediyesi’nin Spor Müdürlüğü organizasyonu dahilinde geçen sene olduğu gibi bugün burada Çanakkale Gelibolu yarımadasına pedal basmaya başlıyorlar. Çanakkale’ye gidip Gelibolu yarımadasını bizim kahraman dedelerimizi ziyaret edecekler. Oradan alacakları toprağı getirerek 18 Mart günü burada Çanakkale şehitlerinin anılacağı günde bu anıtın önünde tekrar toprağa vereceklerdir. Bu geleneksel bir kültür ve tarih faaliyetimiz haline gelmiştir. Her sene bisiklet kulüplerimiz belediyemizin organizasyonuyla Gelibolu’ya gidiyor, ziyaretlerini yaptıktan sonra toprağını alıyor buraya geliyor Çanakkale şehitleri anıtına tören esnasında toprağa bırakıyor. İstiklal Marşı’mızın 100’üncü yılı kutlu olsun. Allah bu ülkeye bir kez daha İstiklal Marşı yazdırmayacaktır. Bütün geçmişlerimizi ve Mehmet Akif Ersoy’u şükranla, minnetle anıyoruz. İlk meclisimizi İstiklal Marşı’mızı kabul eden ilk meclisimizin bütün milletvekillerini şükranla, minnetle anıyoruz. Hepsinin ruhu şad, mekanı cennet olsun.”

“Şehitlerimizin şanına yakışır bir sürüşü gerçekleştireceğiz”

Çanakkale Zafer turuna katılan bisikletçiler ise duygularını şu sözlerle ifade ettiler:

Ahmet Hidayet Akyürek: “Bunu dördüncü defa liderlik olarak görev yapıyorum. 50 yıllık tecrübem var bisiklet sporunda ve Büyükçekmece Belediye Başkanımızın verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum kendisine. Burası pistte dahil bir tesis yapılarak bisiklet sporunun merkezi olacak ileride diye ümit ediyoruz. Şehitlerimizin şanına yakışır bir şekilde bu sürüşü gerçekleştireceğiz. 330 kilometre civarında. İnşallah yarın anıtta olacağız. Hepinizden sevgilerinizi, duygularınızı taşıdığımıza inanarak pedallayacağız.”

Didem Özdemir: “Pedallayacağım için çok mutluyum. İnşallah sağlıkla bu şekilde pedallarız ve sağlıklı bir şekilde geliriz. Çok teşekkür ederim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.