banner460
banner128

Büyükçekmece-Terter ile kardeş oldu

Büyükçekmece Belediyesi Azerbeycan’ın Terter şehri Belediyesi  ile kardeş şehir oldu. Büyükçekmece Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında meclise Azerbeycan ve Türk bayrakları asıldı.  Ermenistan’ın haksız girişimine tepki olarak Belediye Meclisi oy birliğiyle Azerbeycan’ın bazı toprakları Ermeni işgali olan Terter kentiyle kardeş belediye olma kararı aldı. Karar oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,mecliste yaptığı konuşmada kardeşlik kararıyla ilgili şunları söyledi.  “Karabağ topraklarının yüzde 25 dolayında bir kısmı uluslararası hukuka aykırı bir şekilde işgal edilmiş durumdadır. BM bu topraklardan çekilmesini istemiş ama Ermenistan çekilmemiştir. Nedeni Ermenistan lobisidir. Ermenistan güçlü emperyal devletler tarafından destekleniyor.

Allah Azerbeycan Ordusu’nu muvaffak etsin.. BM’nin aldığı kararlar doğrultusunda topraklarını kurtarmak için mücadele ediyorlar. Allah o mazlum millete yardım etsin. Bizim üç gün sonra İstanbul’un işgalden kurtuluşunu kutlayacağız Elinizi-kolunuzu salayarak geldiniz İstanbul'a.  Hayrola niye geldiniz? Emperyalizm gönderdi. Ermenistan Dağlık Karabağ da ne arıyor?Emperyalist devletler gönderdi.

Her şeyimizle Azerbaycan’ın yanındayız.  Allah yardımcıları olsun.  2007 yılında Hırant Dink konuşmasında şunları söylüyor. ‘Başta şu Karabağ sorunu çözülmesi gerekiyor. Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerekiyor. Ermenistan, Türkiye, Azerbeycan, Rusya bir araya gelip bu sorunu çözmeli’ diyor.  Nokta."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.