banner460
banner128

Bekir Coşkun’u kaybettik!

Uzun zamandır akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören Sözcü  Gazetesi yazarlarından Bekir Coşkun, yaşamını yitirdi.

75 yaşındaki gazeteci Bekir Coşkun, akciğer kanserine yenik düştü.

Sözcü gazetesi, "Türk basının usta ismi, gazetemizin yazarı Bekir Coşkun hayata gözlerini yumdu," diyerek haberi duyurdu.

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren gazeteci yazar Bekir Coşkun'un ölümüne ilişkin Ankara Şehir Hastanesi'nden açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada "Ülkemiz basın camiasının kıymetli mensuplarından Sayın Bekir Coşkun, akşam saatlerinde aspirasyon ve buna bağlı solunum durması sebebiyle Ankara Şehir Hastanesi Acil Servisine getirilmiştir. Nöbetçi uzman ekibin yoğun müdahalesine rağmen hayati fonksiyonları geri dönmeyen Sayın Bekir Coşkun hayatını kaybetmiştir. Kıymetli ailesine ve basın camiasına baş sağlığı dileriz" denildi.

75 yaşında vefat eden Bekir Coşkun, 20 Ekim Salı günü öğle namazına müteakip Ankara'da Bilkent Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Urfa'nın Tülmen Beldesi'nde son yolculuğuna uğurlanacak.

BEKİR COŞKUN KİMDİR?

1945 yılında Urfa'da, memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Urfa'da tamamladı. Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1974’te foto muhabiri olarak işe başladı. Daha sonra polis muhabirliği, parlamento muhabirliği yaptı.

1978’de Günaydın gazetesine geçti. Köşesinin adı Dokuzuncu Köy’dü. 1987’de Sabah gazetesinde Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başladı. 1993'te Hürriyet gazetesine geçti.

TRT'de yayınlanan "Pako’ya Mektuplar" adlı dizi başta BBC olmak üzere altı AB ülkesi televizyonu tarafından satın alınmıştır.

Bekir Coşkun, 9 Eylül 2009 tarihinde Hürriyet gazetesinden ayrıldı. Coşkun, 25 Eylül 2009 tarihinde Habertürk gazetesinde köşe yazarlığına başladı ancak referandumda AKP hükumetine karşı yazdığı yazılardan dolayı baskı gördüğünü iddia eden Coşkun'un işine 20 Eylül 2010'da son verildi. Bekir Coşkun, 3 Kasım 2010 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde Onuncu Köy köşesinde yazmaktaydı. Bu gazetede yazmaya devam etmekteyken ayrılıp 14 Mart 2013 tarihinde Sözcü gazetesi kadrosuna katıldı.

Taziye mesajı yağdı

Bekir Coşkun'un vefatının ardından çok sayıda siyasetçi ve meslektaşından, meslek kuruluşlarından  taziye mesajları paylaşıldı. Onlardan bazıları..

Kemal Kılıçdaroğlu

Gazetecilik mesleğine, demokrasimize kattıkların için binlerce kez teşekkürler... Seni hiç unutmayacağız Sevgili Bekir Coşkun...

Ekrem İmamoğlu

Bir süredir kanser tedavisi gören Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun’un vefat haberi hepimizi üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet, Sözcü Gazetesi’ne ve basın camiasına başsağlığı dilerim.

Canan Kaftancıoğlu

Postal’la Rocky’nin ne kadar çok benzediklerinden söz ederken nasıl da gülmüştü gözlerinin içi.. Güle güle yaşama anlam katan güzel insan Postal’ın babası.. #BekirCoşkun

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu

Gazeteci-yazar Bekir Coşkun’u kaybettik. Sayısı giderek azalan eleştirel gazetecilik yapan meslektaşlarımızdan biriydi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren Bekir Coşkun ‘un ailesinin, basın topluluğumuzun ve okurlarının acısını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz.

Çağdaş Gazeteciler Derneği

Zor zamanların gazetecileri denince akla gelen ilk isimlerden; kalemini her zaman yapıcı ve dayanışmacı amaçlar için kullanan; demokratik laik bir Türkiye yolunda yazan konuşan duayen gazeteci Bekir Coşkun'u kaybetmenin üzüntüsünü paylaşıyoruz. #bekircoskun

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.