banner460
banner128

AYASOFYA İBADETE AÇILIYOR

İstanbul'un fethine kadar;  537 yılından 1453’e kadar 916 yıl kilise, 1453'ten 1934'e kadar cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak hizmet veren Ayasofya, bugün kılınacak cuma namazıyla yeniden ibadete açılacak.

Ayasofya Camii'nde kılınacak ilk cuma namazında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de aralarında bulunduğu 1500 civarında kişinin yer alması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Ayasofya'yı ziyaret etti.

Namaz kılınacak alanlara girişler saat 10.00'da başlayacak

İstanbul Valisi Yerlikaya, 86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak Ayasofya Camii'nde namaz kılınacak alanlara misafir girişlerinin sabah saat 10.00'dan itibaren başlayacağını duyurdu.

Giriş noktalarında, ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılacak. Bu kapsamda alanda kurulacak 17 sağlık noktasında 736 sağlık personeli, 1'i helikopter ambulans olmak üzere 101 ambulans görev yapacak.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle açılacak

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, sabah 10.00'da sela ve tekbirlerle başlayacak programda, Kur'an-ı Kerim okunacak.

Açılışta; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, okunan hatimlerin ve surelerin duasını yapacak.

Bazı  yollar trafiğe kapatıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bugün kılınacak Cuma namazıyla ibadete açılacak olan Ayasofya Camii ile ilgili bazı yolları trafiğe kapattı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce, Cuma namazıyla birlikte ibadete açılacak olan Ayasofya Camii ile ilgili olarak, Ankara Caddesi, Ord. Prof. Dr. Cemil Birsel Caddesi, Sarayburnu Gülhane Caddesi, Ahırkapı Caddesi, Aksakal Sokağı, İshakpaşa Caddesi, Küçükayasofya'dan Torun Sokak'a katılım, Nakil Bent Sokak, Tavukhane Sokak, Peyhane Sokak, Klodfarer Caddesi, Babıali Caddesi, Alayköşkü Caddesi, Gülhane içerisi, Alemdar Caddesi (Tramvay Yolu) ve Tarihi Yarımada'ya bağlanan yollar araç trafiğine kapatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.