banner460
banner128

Atatürk Anıtını halatlarla devirmek istediler

Samsun'un İlkadım ilçesinde yer alan Atatürk Anıtı'na dün gece yarısı bir saldırı gerçekleşti.

Anıt, bağlanan halatla devrilmeye çalışıldı. Saldırı girişimi başarısız olurken, olay sabah saatlerinde çevredeki esnafın fark etmesiyle ortaya çıktı.

HalkTV'den Nazlıcan Ermiş'e saldırıya ilişkin açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, "İktidar eliyle Atatürk'e, Cumhuriyet'e hain, terörist gibi bölücü söylemlerin ayyuka çıktığı bu dönemde bir meczubun gelip gece yarısı Atatürk Anıtı'na saldırması olabilecek bir şeydi. Oldu." diye konuştu.

"MOBESE BOZUK" DENMİŞ

Samsun Valisi Zülkif Dağlı ile de görüştüğünü dile getiren Özkefeli, "Yapan aracın tespit edildiği söylendi bize. Gece yarısı Atatürk Anıtı'nın ayağından iple bağlayarak onu çekmeye çalışmış. Kınıyoruz, lanetliyoruz.

MOBESE kameraları bozuk denildi önce bize. Bozuk değilmiş aracı tespit etmişler, bulmuşlar."

Özkefeli anıt için ise "Bu anıt Samsun halkının onur abidesi, Atasına minnetinin ifadesi. Yıkmaya güçleri yetmeyecek." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.