banner460
banner128

Alevi Vakıfları Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevi yönetimine ihraç süreci başlattı

Alevi Vakıfları Federasyonu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiği Hüsein Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yönetiminin federasyondan ihraç işlemlerine başladığını açıkladı. Açıklamada, "İnanç ritüellerimizin fütursuzca istismar edilmesine sessiz kalan Hüsein Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yönetimini kınıyoruz" denildi.

Alevi Vakıfları Federasyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen günlerde ziyaret ettiği, Ankara Mamak’taki Hüseyin Gazi Cemevi yönetimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından paylaşım yapan federasyon, Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Arif Ali Özzeybek ile birlikte organize ettiği ziyarette kutsal değer ve ritüellerin istismarına sessiz kalındığını belirtti.

Ziyaret sırasında Hz. Ali, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Hacı Bektaşi Veli’nin tablolarının cemevinden kaldırılmasına dikkat çekilen açıklamada, Hüseyin Gazi Cemevi yönetimiyle ilgili ihraç talebinde bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.