banner460
banner128

Alanya Belediyesi’ne gurur veren ödül!

Alanya Belediyesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye 2020 Erişilebilirlik Ödülleri’’ yarışmasında “Erişilebilir Yerel Yönetim Hizmetleri” dalında üçüncü oldu. Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri, engelli bireylerin toplumsal ve ekonomik hayata katılımına katkı sağlayan erişilebilirlik alanında çalışmalar yapan gerçek kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları, kamu ve özel hukuk tüzel kişilerine bilimsel araştırmalar, başarılı projeler, hayata geçirilen uygulamalar ve sunulan hizmetler için verildi. “Türkiye 2020 Erişilebilirlik Ödülleri’’ne dokuz dalda 1075 başvuru yapılmıştı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “2020 Erişilebilirlik Ödülleri” kapsamında 250 bin kişi oy kullandı. 3 Büyükşehir, 5 İlçe Belediyesi finale kalmıştı.

‘DESTEK VEREN HERKESE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM’

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Göreve geldiğimizden bu yana kent genelinde yürüttüğümüz engelsiz çalışmalarımız bu ödülle taçlandırıldı” dedi.

Başkan Murat Yücel, Engelsiz Kent Alanya hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak şunları söyledi:

Dokuz kategoride 1075 başvurunun yapıldığı yarışmada Alanya Belediyesi’nin üçüncü seçilmesi ‘Engelsiz Kent Alanya’ için yıllardır hizmet ve proje üreten, örnek çalışmalar yapan bizleri gururlandırmıştır. Bu ödül engelli dostu olan Alanya’nın ve Alanya halkınındır.

“DESTEK VEREN HERKESE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Projede kentteki engelsiz uygulama alanlarına uyan herkese yer verdik. Projemizde havalimanımızdan, otellerimize, üniversitelerimizden, hastanelerimize ve esnaflarımıza kadar engelsiz uygulamalarımıza uyan tüm Alanya’ya yer verdik. Bilinçli bir şekilde hizmet veren tüm kurum kuruluşlara, esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

“NEW YORK’TA ERİŞİLEBİLİR ŞEHİR İLAN EDİLDİK”

Alanya Belediyesi’nin engelsiz kent bilinciyle yürüttüğü çalışmalar, 2018’de de ödüllendirilmiştri. Aynı zamanda ‘Engelsiz Kent Alanya’ sloganıyla yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Alanya’mız, 2018 yılında New York Birleşmiş Milletler Merkezi’nde düzenlenen, Dünya Şehirler Günü’nde 88 ülkeden 400 kuruluşun üye olduğu Dünya Engelliler Birliği tarafından ‘Erişilebilir Şehir’ ilan edilmişti.”

Haber: MUSTAFA KAZIM AYDIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.