banner460
banner128

Alanya Avokadolu Lezzetler Yarışması sonuçlandı

Alanya Belediyesi’nin, Alanya’da üretilen tropikal ürünleri tanıtmak, Alanya avokadosunun mutfaklardaki kullanım alanını genişletmek ve fotoğraf sanatına destek vermek amacıyla düzenlediği ‘‘Alanya Avokadolu Lezzetler Fotoğraf Yarışması’’nın kazananları belli oldu.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Fotoğraf Sanatçıları Ali Aral, Hakan Pınar ve Kadir Barcın ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa’nın yer aldığı Değerlendirme Kurulu, 4 oturum sonunda ilk 3’e giren eserler ile Mutfak Mirası Alanya Özel Ödülü ve Sergileme Ödülü kazanan 25 kişiyi belirledi. Yarışma sonucunu açıklayan Başkanı Yücel, “Birbirinden farklı lezzetler ve yaratıcı fotoğraf ile yarışmaya katılarak bizleri onurlandıran tüm katılımcılara, jüride yer alan ve Alanya için önemli olan yarışmaya değer katan fotoğraf sanatçılarımıza canı gönülden teşekkür ederim” dedi.

‘422 TARİF FOTOĞRAFI DEĞERLENDİRİLDİ’

Türk Mutfağı için oldukça yeni kabul edilen ancak Alanya’nın önemli tarım ürünlerinden birisi olan avokado için yoğun bir katılımla 422 avokadolu tarif fotoğrafı değerlendirildiğini belirten Başkan Yücel, şu bilileri verdi:

“Yemek fotoğrafçılığı sanatının gelişmesi ve yerli tarım ürünlerimizin kullanım alanlarını genişletmek için yapacağımız çalışmalar devam edecek. Geçmişin ve geleceğin lezzetlerinin korunduğu Alanya’da hem Anadolu’nun kadim gıdalarına hem de yeni lezzetlere soframızda yer var. Sizleri de soframıza davet ediyoruz.”

KAZANAN FOTOĞRAFLAR AÇIKLANDI

Alanya Avokadolu Lezzetler Fotoğraf Yarışması’nda birinciliği, Alanya’dan katılan Salih Yılmaz, ikinciliği İstanbul’dan Sena Tunçel, üçüncülüğü yine İstanbul’dan Serap İkiyek kazandı. Mutfak Mirası Alanya Özel Ödülü de Çorum’dan katılan Sedat Tezgül’e verildi. 25 adet fotoğraf da sergileme ödülü kazandı. Yarışmaya katılanlara teşekkür eden Başkan Yücel, “Dereceye giren herkesi kutluyorum. Alanya avokadosu için emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Haber: MUSTAFA KAZIM AYDIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.