banner460
banner128

Akşener: Türk Milletini utandırmayacağım!

Akşener: Ben konuşmaya utanıyorum onlar utanmıyor

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Parti Grubunda yaptığı konuşmada, YSK kararlarını ve YSK’yı çok sert sözlerle eleştirdi. Akşener ‘Ben bunları konuşmaktan utanıyorum onlar utanmıyor’ dedi.

Akşener’in konuşması özetle şöyle:

Cübbesine düğme diktirmiş siyasilerden emir alan hukukçulardan utanıyorum.

Kendileri varlık içinde yüzerken iradesini gasbettikleri milletimin açlık ve fakirlikle mücadele etmek zorunda bırakılmasından utanıyorum

Çaresiz babalar böbreklerini satışa çıkarırken çocuğuna vakıflar kurup vatandaşın parası ile zengin edenlerden utanıyorum.

Kendileri Öcalan ile HDP ile el altından pazarlık ederken, Kıbrıs'ı devrederken, milli egemenlik haklarımızı devretme görüşmeleri yaparken Suriye'ye bir uydu devleti kurulmasına gözlerini kapayıp, millete, illet, zillet diyenlerden utanıyorum.

Bunları konuşmak zorunda kalmaktan, Türkiye'yi düşürdükleri durumdan, bu durumdan bahsetmekten utanıyorum.

Yaptıkları hırsızlığı, arsızlığı anlatırken utanıyorum ama onlar utanmıyor.

Onların yüzleri kızarmıyor. Kanıma da on çok bu dokunuyor.

Allah şahidim olsun ki elimde taşıdığım demokrasi bayrağını yere düşürmeyeceğim. Allah’a yemin olsun ki, aziz ve gazi Türk milletini ve sizleri utandırmayacağım.

Bizi 'sesimiz ol, sözcümüz ol' diyenleri utandırmayacağım.

Şimdi soruyorum, iradesini daima baş üstünde tuttuğum büyük Türk milletine soruyorum İstanbul’da, büyükşehirde, ilçe belediyede tek zarf kullanmadık mı? O zarfların içinde 4 pusula vardı. Bunların içinde sadece kaybettikleri büyükşehir belediye başkanlığı seçim iptal etmek hangi akılla izah edilebilir?

Bu durumda tüm sandık kurullarının başkanlıklarını kontrol edecek misiniz? Sadece 31 Mart değil, sayın Erdoğan’ın seçildiği 24 Mart seçimlerini sorgulayacak mısınız? Gerekçeniz tam kanunsuzluksa bunu yapmalısınız.

İYİ Parti olarak tüm Türkiye’de 31 Mart ve 24 Haziran seçimlerinde görev yapmış tüm sandık kurulu başkanlarının incelenmesini talep ediyoruz

Ben bugün talimatla karar veren yargı mensupları adına utanıyorum...

And olsun ki demokrasi bayrağını yere düşürmeyeceğiz.

Ramazan'ın ilk orucunu hak yiyerek açtınız.

Bu karar sadece muhalefete oy vermiş vatandaşlarımızn iradesini yok saymak değil, tüm vatandaşlarımızın iradesini yok saymaktır.

Demokrasimize açtığınız yaranın, mutfağa nasıl yansıyacağını hiç düşününüz mü?

Demokrasiye indirdiğiniz bu darbeyle Türkiye'yi bir Muz Cumhuriyeti gibi gösterdiğinizin faarkında mısınız. Tabii ki değilsiniz.

Demokrasinin evrensel değerleri çok açıktır. Yargının ve siyasetin bir kurallara müdahalesi darbe sayılır.

Türk siyasetinin değişmemesi gereken üç hedefi vardır: Fikir inanç ve teşebbüs hürriyeti. Hukukukn üstünlüğünü mutlaka tesis edeceğiz.

Güçlü bir Türkiye için her şeye sahibiz.

Yemin olsun ki Türkiye İYİ olsun diye, ve en önemlisi bizden sonra gelenler bizden utanmasın diye yılmayacağız, yıkılmayacağız, yorulmayacağız.

Umudun kaybolduğu günlerde göreviniz buduru. elinizde bir meşale...

Ezilenlerin, horlananların size her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.