banner460
banner128

Akgün: Yaşanan felaketlerden ders almalıyız

71 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği sel felaketinden en fazla zarar gören Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bölgede sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık ve CHP Bozkurt İlçe Başkanı Güvenç Demirezen ile birlikte selin tahrip ettiği alanları inceleyen Başkan Akgün’e Büyükçekmece Belediye Meclis üyeleri Hakan Çebi ve Rıza Can Özdemir de eşlik etti.

“Şehirlerimizi aklın ve bilimin doğrultusunda doğal afetlere hazırlamalıyız”

Karadeniz coğrafyasının çok fazla yağış alması nedeniyle benzer sel baskınlarının felakete sebep olduğunu belirten Başkan Akgün şu açıklamayı yaptı; “Bu yıkımların büyüklüğü ile yaşanan can ve mal kayıplarının artmasının en büyük nedeni, dere yataklarında hatalı yapılaşmaya verilen imarlar ve yanlış inşa edilmiş köprülerdir. Bu yaşanan felaketten ders alarak, şehirlerimizi aklın ve bilimin doğrultusunda doğal afetlere hazırlamalıyız. Bir kez daha yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyor, kayıp olan vatandaşlarımızın bir an önce bulunmasını temenni ediyorum.”

Başkan Akgün ayrıca felaketinin ilk günlerinden itibaren bölgede arama – kurtarma ve temizlik çalışmalarına destek veren Büyükçekmece Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını da yerinde inceledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.