banner460
banner128

Ahmet Hamoğlu vefat etti

Klassis Resort Hotel ve Maxi AVM’nin sahibi tanınmış işadamı Ahmet Hamoğlu Hırvatistan’da yaşamını yitirdi.

Hamoğlu kimdir?

1948 yılında Çorum’da doğdu. Haydarpaşa Lisesi mezunudur.

Çorum'un toprak sanayicilerinden merhum Mustafa Hamoğlu'nun oğlu, Selma Zihar, merhum Ömer Hamoğlu, Hatice Hamoğlu, Leyla Hamoğlu ve Aydın Hamoğlu'nun ağabeyleri, Dilek Hamoğlu'nun babası Ahmet Hamoğlu'nun ilk eşi Münire Saatçi Hamoğlu, ikinci eşi ise Özlem Hamoğlu idi.

İş hayatına tuğlacılık sektöründe başlayarak Volkan Tuğla ve Kiremit Fabrikalarını kurdu. 1989'da Silivri Klassis Oteli'ni açtı. 1994'de Dünya golf şampiyonalarına ev sahipliği yapan Klassis Golf and Country Club'ı kurdu. 1996'da İstanbul'un en büyük alışveriş merkezi olan Maxi Shopping City'i ve bir yıl sonra Tekirdağ şubesini hizmete açtı. 2000 yılında ise Kız Kulesi’nin restorasyonu işletmesini aldı.

Hamoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamoğlu’nun turizm ve sanayi sektöründe hizmet veren 17 adet şirketi bulunuyor. Hamoğlu’nun Forbes listesine göre 625 milyon dolar serveti var. Bir dönem BJK Yönetim Kurulunda görev almıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.