banner460
banner128

AFAD: 33 kişi hayatını kaybetti 53 yaralı

Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ altındaki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine çığ düştü. 26 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı.

Dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüsten 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı.

Minibüste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken ikinci bir facia daha meydana geldi. Bölgede arama yapan kurtarma ekiplerinin üzerine çığ düştü.

Çığ altından yaralı çıkan AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, kendi imkanlarıyla çıktığını belirterek "Yaklaşık 200 kişilik çalışan vardı" dedi. Bahçesaray Belediye Başkanı ise bölgede 300 kişinin çalıştığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Van’a gidiyor.  CHP Grup Yönetimi, milletvekillerinden oluşan bir heyeti Van'a gönderiyor. Ankara Milletvekili Tekin Bingöl başkanlığında, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Adana Milletvekil Burhanettin Bulut, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve Hatay Milletvekili Suzan Şahin’den oluşan CHP heyeti Van'a gidiyor.

AFET ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı, çığ faciasına müdahale için Ankara'dan 75 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve 10 kişilik AFAD arama kurtarma ekibinin askeri uçakla bölgeye gönderilidiğini duyurdu.

MSB: "Çığ felaketi nedeniyle kar altında kalan vatandaşlarımızı arama-kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla AFAD ve jandarma personelini Van’a ulaştıracak olan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait uçak Ankara’dan havalandı."

Bölge için üçüncü çığ uyarısı yapıldı.

Erdoğan Soylu'dan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefonla görüştüğü İçişleri Bakanı Soylu'dan Bahçesaray'daki çığ düşmesi ve arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.