banner460
banner128

Türkiye’nin saygınlığını artıracak bir davranış

Degerli arkadaslar,  inanan insanların Ramazan Ayını yürekten kutluyor;  sağlık, nese ve huzur icinde geçmesini yürekten diliyorum.

 Ramazan Ayı dolayısı ile  İBB semavi dinleri ve bunlarin inanç önderlerini tanıtırken Alevilere de yer vermiş. Bunun üzerine sözüm ona Türkiye’nin birlik ve beraberligini savunanların sosyal medyada,   "Ana akım basın ve medyada" söylemedikleri kalmadi.

Oysa bu inceliği gösterenlere cok tesekkür ederim. İnanın bu tavır Türkiye’ye cok güven ve saygınlık kazandıracak. Birilerini inkar etmekle bir yere varilmayacağını artık herkesin kavraması lazım. Evet Türkiye’de Aleviler yaşıyor. Kendilerine özgü bir inancları ve rituelleri var. Bunların İnanc Önderlerine Dede, ibadetlerine CEM ve ibadet ettikleri mekana CEMEVI denir. Yaşam felsefeleri yetmis iki millete ayni nazarda bakmak.  Yani; dil, din, irk, cinsiyet ayrimi gözetmeksizin herkesi eşit görmek ve kabullenmek. Yasam düsturları; Eline, Beline ve Diline hakim olmak. "Incinselerde incitmemek." Yıllardır Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu insanları inkar etti, görmezden geldi. Bunlardan da aldikları vergiler ile,  diyaneti finanse etti. İnanan Müslümanlar bilmeliler ki; her gün, her saat ve her dakika kul hakkı yeniyor. Oysa Allah ne buyurmuş "Kul hakkı ile karşıma gelme" Ey inananlar şimdi size soruyorum vicdanen rahat mısınız?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.