banner460
banner128

Geriye dönüp baktığımızda en başarılı tomlumlar örgütlü toplumlar. Bir örgütün başarılı olması için en başından itibaren ne istediğini bilmesi, disipline ve belli kriterlere uyması zorunlu aksi halde başarılı olamıyorlar.

Nedir en baştan yapması gerekenler?

Kurucular kendilerine bir kaç soru sorup bu soruları dürüstçe yanıtlamaları gerekli. Eğer doğru sorular sormazlarsa dürüst ve doyurucu yanıt alamazlar. Herkes kendi özünü dara çekip dürüst yanıt vermeli. Herkes şunu bilmeli  ki ‘ Dünyayı aydınlatan yanıtlar değil sorulardır’

Buradan haraketle sorulara başlayabiliriz.

  1. Biz kimiz?
  2. Ne istiyoruz?
  3. Kim ya da kimler  için istiyoruz?
  4. Bu isteğimizi kimlerin desteği ile gerçekleştirebiliriz?
  5. Hangi zaman dilimi içinde gerçekleştirmek istiyoruz?
  6. Bunları gerçekleştirmek için neye ihtiyacımız var?

Bu ve benzeri soruları çoğaltabiliriz. Ancak konuyu fazla dağıtmamak için bunlarla yetinelim.

  1. Kurucular kim olduklarını, nereden geldiklerini (Coğrafi olarak değil) güçlerini, birikimlerini ve neleri feda edebileceklerini çok iyi bilmeliler. Soruya her bakımdan dürüst yanıt vermeliler.

Örneğin: bizler Silivri’de doğmuş, büyümüş, doğayı seven, Silivri gönüllüleriyız.

  1. Yaşadığımız kasabanın doğal güzelliklerini ortaya çıkartmak istiyor ve bu güzelliklere daha    fazla güzellik katarak kasabamızı yaşanır hale getirmek istiyoruz. 
  2. Silivri halkı ve çevrede yaşayan insanlar için.
  3. Silivri halkı, sivil toplum örgütleri, Belediye, Basın, yayın, sosyal medya, Bankalar, iş verenler  vs.
  4. Kısa, orta ve uzun vadeli amaçlar belirlenmeli. Örneğin üç hafta içinde  komiteleri oluşturacağız. Komiteler kendi çalışma alanlarında İki ay içinde  halkı, sivil toplumu ve Beledüyeyi bilgilendirecek ve bunları amaçlarımız için duyarlı hale getirecek. Bir yıl sonra neler elde ettik, başarılı olup olmadığımızı çek ededeğız.
  5. Bu konuda birikimli insanlara, Çalışma gruplarına, Grup sorumlularına, ekonomik desteğe, basına, yayına, yani amacımızı halka ve kent sorumlularına en iyi en etkili ve en yaygın şekilde anlatacağımız aygıtlara ihtiyacımız var.

Değerli okurlarım bu stratejiyi bire bir siyasi parti çalışmalarına uyarlayabiliriz.

Mayıs 2021 Rödermark Hıdır Karademir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.