banner460
banner128

Ne zaman,Tatil ve Türkiye kelimelerini bir arada kullandığımda veya aileden biri bahsettiğinde beni bir heyecan bir sevinç sarıyor.Hatta bir duygu seli yaşıyorum.Gelin görünki Türkiye’ye doğru yola koyulduğumda bir stres basıyor ve strese bağlı bir korkuya kapılıyorum.Bir önceki yıl yaşadığım olumsuzluklar aklıma geliyor.Nerdeyse Türkiye’ye tatile gitmemeyi dahi düşünüyorum.

  • Her şeye rağmen beni Türkiye’ye ana vatanıma çeken bir şeyler olduğunu iyi biliyorum. Kişilere bağlı olumsuzluklardan bahsetmeyi düşünmüyorum.İnsanın olduğu her yerde ve ülkede kişisel kaprislerden ve bilgisizliklerden doğan olumsuzluk olacaktır, olabilir de.
  • Benim bahsetmek istediğim; sistem ve hükümetin yanlış ve duyarsız yönetim anlayışıdır. Gerçek anlamda bizi, ülkemizle olan bağımızı zayıflatanda bu konudur.

En büyük sorun konakladığımız şehir ve otellerde yaşanıyor. Gerektiği gibi denetimlerin olmadığını görüyoruz. Esnaf ve kurumlarda başı bozukluk hakim. Fiyat istikrarı yok. Kurumlarda iş ahlakı ve disiplini yok. Güven yok. İnsanı koruyacak veya güvende tutacak güvenlik sistemi kuşkulu.vs.vs.

  • Sorunlar çok ama ülkemde tatilimi geçirmeye mani değil.Ülkemi çok seviyorum.Sağlıklı olduğum sürece tatilimi ve emekliliğimi Türkiye’de geçirmeyi düşünüyorum.

Bu yıl’da bir tatili geride bırakıp yaşadığımız ülke Fransa’ya döndük.Normal çalışma hayatımıza başladık. Hadi hayırlısı.

*

Cahit Sıtkı Tarancı’nın bir şiiri ile bitirelim.

*

  Memleket isterim

*

Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;

Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim

Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;

Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

*

Memleket isterim

Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;

Kış günü herkesin evi barkı olsun.

*

Memleket isterim

Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;

Olursa bir                                              

*

Rıza YENER 

26 Eylül 2021. / Fransa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.