banner460
banner128

Ömer Zülfü Livaneli, ilginç bir kişilik! Hem siyasî tartışmayı kendisi açıyor, hem de "Beni siyasete çekmeyin" diyor. Ecevit'e olmadık iftiralar atan Zülfü Bey, Ecevit'e geçmişte "Bir Bölen" denildiğini de anımsatarak iftiralarına kanıt göstermeye çalışıyor.

Onun içindir ki, Ömer Bey'in "zülfünden iftira ve günah dökülüyor".

Neyse, Livaneli'yi kendi günahlarıyla başbaşa bırakayım.

***

Bakınız, geçmişte, Ecevit'e ne kadar haksızlık yapıldığına ilişkin elimde tarihî derecede önemli bir itiraf metni var.

Bilenler biliyor ama, bilmeyenler, özellikle de genç kuşaklar için bu tarihî metni anımsatmak istiyorum.

Metnin altındaki imza, yılların CHP'lisi Erol Çevikçe'ye ait. Çevikçe, Ecevit hastanede ölüm döşeğindeyken anı defterine çok önemli bir açıklama yazıyor.

***

Erol Çevikçe'nin itirafı aynen şöyle:

"Sevgili Genel Başkanım, Sayın Başbakanım. Kendimi, sizin CHP’den gitmenize neden olan hareketin en önde gelen sorumlusu sayıyorum. O büyük hata, hem CHP’yi bugünkü duruma getirdi, hem de sizin ülkeye daha etkin ve uzun hizmet vermenizi engelledi.

Huzurunuza bu ciddi hatamızın ve sorumsuzluğumuzun yükünü ve elemini sonuna kadar taşıyacağımı belirtmek için geldim. Derin sevgilerimle. EROL ÇEVİKÇE"

***

İlâve söze gerek var mı?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.