banner460
banner128

Coronavirüsün ve ekonomik sıkıntıların yarattığı; rahatsızlık, mutsuzluk yetmiyormuş gibi bir de toplumda; kadına, hayvana, doğaya yönelik  öylesine canice davramışlar sergileniyor ki, hakikaten tahammül edilecek gibi değil.

-Nedir bu kadınların erkeklerden çektiği?

-Nedir bu hayvanların insandan çektiği?

...

Son bir haftada gelişen bazı haberlere bakın:

21 Aralık:

KONYA'da Muhammet K. (26), boşanma aşamasında olduğu Esma Nur K.'yı (23) sokak ortasında tabancayla başına 2 el ateş ederek öldürdü. Ardından kendi başına ateş eden zanlı, hastaneye kaldırıldı.

25 Aralık:

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde eşi tarafından tüfekle vurulan kadın hayatını kaybetti.

29 Aralık:

MALATYA'da çok sayıda suçtan sabıka kaydı bulunan uyuşturucu bağımlısı Mehmet T. (40), evli olduğu Selda T.'yi (38) başından tabancayla vurarak, öldürdü.

29 Aralık:

İSTANBUL'da Kemal Delbe isimli erkek, eski sevgilisi olduğu iddia edilen öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer'i evinde iki gün esir aldı. Gözü dönmüş cani Sözer'i bugün üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe vererek öldürdü.

...

İnsanın tüyleri diken diken oluyor.

Nasıl bir cehalettir. Nasıl bir vicdandır. Nasıl bir gözü dönmüşlüktür..

Bu cinayetleri işleyenler nasıl  birer canavara dönüşüyor?

Neden kadınlarımızı koruyamıyoruz bu vahşetten. Neden?

Söylermisiniz ne yapacağız.?

İçişleri Bakanlığı kadına yönelik şiddete karşı özel birimler kuruyor. Hayvana yönelik şiddete karşı özel birimler kuruyor.

Yasal olarak düzenlemeler yapılıyor.

 Ama nafile..

...

Psikolojlara, Sosyal psikoloğlara kulak vermemiz gerekiyor.  Bu cinayeti işleyen insanların ruhsal yapılarındaki sorunları bilmek gerekiyor. Nasıl birer caniye dönüşüyorlar bilmek ve bu sorunların önüne geçmek gerekiyor.

Diyoruz ama, ülkede; bilime, eğitime ne kadar değer veriliyor ki? Bunu düşününce insanın umutları da çok fazla olmuyor..

Bu cennet ülkede, haritaya baktığında dünyanın en zengin ve refah içinde olması gereken ülkede neden bu kadar sorun yaşıyoruz düşünmek gerekiyor. ?

İşimiz zordu, maalesef corona ile beraber biraz daha zorlaşıyor.

Toplumun aydın ve sorumluluk sahibi insanlarının daha örgütlü olarak davranması, bir araya gelmesi, birlikte hareket etmesi ve çözüm aramasına ihtiyaç var.

Özetle düşünmek, çözüm aramak ve harekete geçmek gerekiyor..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.