banner460
banner128

TSK'ya ait  Tank –Palet fabrikası pazara çıkarılmış.   Satılmadık ne kaldı ki, o da satılsın diyeceksiniz.  Öyle oluyor biraz.

Tank Palet Fabrikası 1975 yılında Süleyman Demirel’in başbakanlığı, Fahri Korutürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde açılmış.  Demek satışta sıra Demirel döneminde yapılanlara  geldi!

Bizim toplumumuzda bazı şeylerin değeri çok farklıdır. İnsanlar onlara biraz kutsal, biraz manevi duygularla sarılırlar. 

 Askerlik te öyle.  Sizin oralarda nasıldır bilmem ama,  bizim oralarda, yani çocukluğumun geçtiği Malatya’nın o yoksul köyü ve havalisinde,  aileler kızlarını  sağlık sorunları  nedeniyle ‘Askere alınmamış’ gençlere vermek istemezlerdi. Bu tip insanlara ‘Çürüğe çıkmış’ denirdi.  Yani ‘Çürük’ muamelesi yapılırdı.  Askerlik yapmak, asker olmak önemliydi. Askerin;yemeğine, suyuna, katığına, erzağına, malına toz kondurulmaz, korunur, saygıyla bakılırdı.

Bu nedenle çoğu evlerde, genç kızların gelinliklerini sakladığı gibi, askeri elbiseler saklanırdı.

Böylesi bir toplumda şimdi çıkmış tank-palet fabrikasını satışa çıkarmışsınız. Nasıl anlatabilirsiniz bu satışı bu zihniyetle büyümüş insanlara.

Savunma için; Katarlılar’a satılmamış mış! BMC’ye işletme hattı devredilmiş miş! Ama ne yazık ki, BMC’nin yüzde 49.9 hissesi daha önce Katarlılar tarafından satın alınmış mış..  gibi açıklamalar yapılıyor.

Yani neden TSK’ya ait bir fabrikanın işletme hakkını Katarlılar’ın ortak olduğu firmaya verirsin? 1975 yılından bu yana tıkır tıkır işleyen bir fabrikayı sen neden işletmeye devam etmek istemiyorsun?

İBB Başkanı  Ekrem  İmamoğlu açıklamıştı, Okçular Vakfı’na 16.5 milyon  lira kaynak aktarılmış.  Ensar Vakfı’na aktarılan ise 28.7 milyon.   İyi Parti Meral Akşener ise ‘ Bu kadar ok Malazgirt Savaşı’nda bile atılmamıştır’ diye duruma son noktayı koymuştu. Bir yandan Tank Palet fabrikasını devret, diğer yandan  Okçular Vakfı’na kaynak aktar. Bu nasıl bir iştir. Çık çıkabilirsen..  Kimbilir belki de TSK’daki Tank taburları da kaldırılacak, yerine  Okçu taburları kurulacaktır. Kimbilir. (!) ? Şaka gibi..

Durmak yok, satışa devam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.