banner460
banner128

Esenyurtun gururu taekwondocu Yusuf Avrupa ikincisi

Esenyurt Belediyesi’nin yetiştirdiği engelli taekwondocu Yusuf Yünaçtı Avrupa Para Taekwondo Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi olarak bir kez daha göğsümüzü kabarttı.

Taekwondo hayatına Esenyurt Belediyesi’nin spor salonlarında başlayan engelli sporcu Yusuf Yünaçtı, madalyaya doymuyor. Yusuf, Avrupa Taekwondo Birliği (WTE) tarafından İtalya’nın Bari kentinde düzenlenen Avrupa Para Taekwondo Şampiyonasında 75 kg da Avrupa ikincisi olarak başarılarına bir yenisini ekledi. Yusuf, Ukraynalı rakibin yendikten sonra Kazakistanlı rakibiyle yaptığı final maçını kaybederek şampiyonayı 2. Olarak tamamladı. Şampiyona sonrası Türkiye’ye dönüş yapan Yusuf’u İstanbul Havaalanında Türk  bayrakları ve çiçeklerle coşkulu bir kalabalık karşıladı. Ailesi, Esenyurt Belediyesi’nden spor hocaları ve arkadaşları Yusuf’u coşkulu bir şekilde karşılayarak tebrik etti. Şampiyonanın en küçük yarışmacısı olan Engelli Yusuf, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na katılım aşamasında önemli organizasyonlardan olan ve Türk sporcuların da şampiyonluk için mücadele ettiği Avrupa Para Tekvando Şampiyonasından gümüş madalya ile dönerek ülkemize büyük gurur yaşattı. ​

Yusuf’un  hedefi olimpiyat şampiyonluğu

Küçük yaşta geçirdiği kazayla iki kolunu kaybeden Yusuf Yünaçtı, Esenyurt Belediyesi Spor Müdürlüğü’nün sağladığı imkanlarla taekwondo sporuna başlamıştı. Başarılı bir sporcu olma yolunda yürüyen Yünaçtı, kısa bir sürede hedeflediği dünya şampiyonasına çıkarak ikincilik elde etti. Ardından Avrupa ikincisi olan Yusuf, olimpiyatlara hazırlanarak birinci olup Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a ve hocalarına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden  Yusuf, “Avrupa’dan madalyayla döndüğüm için çok mutluyum, bayrağımızı dalgalandırmak çok gurur vericiydi. Sıkı bir şekilde şampiyonaya hazırlandık, sağ olsun hocalarım da bana çok destek oldu bu süreçte. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefim olimpiyatlarda birinci olup ülkemi gururlandırmak. İnşallah nasip olur” dedi.

Esenyurt Belediyesi taekwondo antrenörü Gülbeyaz Ata, “Onurluyuz, mutluyuz, gururluyuz. Bu beklediğimiz bir sonuçtu. Yusuf çok çalıştı, çok emek verdi, şükürler olsun ki emekleri karşılıksız kalmadı. Destekleri için Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.