banner460
banner128

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerdeki rakiplerinin tek derdinin   “ Erdoğan’ı  indirmek” olduğunu söylüyor.  Rakiplerini kendisinin’ Düşmanı’ olarak görüyor.  Ve kendisini onların karşısında mağdur gibi göstermeye çalışıyor.

Erdoğan gerçekten mağdur mu? Kesinlikle hayır.

Medeni  Ülkelerin politik literatüründe rakiplerini düşman olarak tanımlamak yok. Aralarında fikir ve proje rekabeti var.  İsin doğası da bu zaten. Ancak Erdoğan siyasi rakiplerinden söz ederken sürekli  düşmanlıktan bahsediyor. Anadolu da güzel bir söz var  ‘ Neyse imamın fikri, odur zikri“ diye. Demek ki kendisi siyasi rakiplerini düşman olarak görüyor.

Her siyasi parti iktidar olmak için kurulur. Bir siyasi partinin  iktidara gelebilmesi için rakiplerinin programını,  basta Genel Başkanları olmak üzere parti vitrinindeki kişileri belli bir adap dahilinde eleştirir ve sorgularlar. Bütün gücü ile siyasi rakibini yenmek ve onu iktidardan indirmek ister. Eğer bir siyasi parti ve onun yöneticilerini bunu yapmıyorsa görevlerini yapmıyor demektir. Bundan bir düşmanlık ve mağduriyet yaratmak herhalde  Recep Tayyip Erdoğan`a özgü bir davranış bicimi.  Şimdiye dek Türkiye seçmeninin büyük bir kısmı mağduriyet  olayını  kabullendi.

Son yıllarda Türkiye’ye gelen yabancı sermaye miktarı Türkiye’den kaçan sermayeden daha az. Gerekçesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı mı ? Kesinlikle hayır.

Mağduriyet yaratmada benzer bir söylem yabancı Ülkeler için kullanıldı. Son referandumda olduğu gibi. Bunların derdi Recep Tayyip Erdoğan. Kendisi bir cok hata yapıyor. Ondan ötürü de eleştiri alıyor. Aldığı eleştirinin nedeninin kendi hatası  olduğunu söylemiyor. Bunun sadece RTE düşmanlığı olduğunu  söylüyor. Ve bunu halka  öyle taktim ediyor ki: O olmazsa dış ülkeler Türkiye`yi istedikleri gibi dizayn edecekler vs.  Aslında ülkeler arasında düşmanlıklar ve  dostluklar yoktur. Çıkarlar vardır.  

Uluslararası sermaye  karına göre hareket eder

Ülkelerin yöneticileri kendi halkının  ve ülkesinin çıkarlarını  korumakla yükümlüler.  Ülkesini ve vatandaşlarını seven yöneticiler görevlerinin gereğini yapıyorlar. Bizim ülkemizi kıskandıkları falan yok. Uluslararası sermaye öyle sanıldığı kadar politikadan ve politik söylemlerden etkilenmiyor. O kendisini nerede güvende hissediyor ve kendisini en kısa zamanda nasıl daha karlı hale gelir oraya gidiyor. Uluslararası sermaye  Erdoğan düşmanlığından  ötürü Türkiye’den kaçmıyor

Uluslararası sermaye artık Türkiye’de kendisini güvende hissetmiyor. AKP Kasım 2002 yılında  iktidara geldi. 2003 – 2007 arası yani Recep Tayyip Erdoğan’in Başbakan olduğu dönemde Türkiye`ye  185 Milyar Dolar yabancı sermaye giriyor. Eğer bir Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı söz konusu olsaydı bu para Türkiye`ye gelir miydi? Sermayenin Türkiye`ye geliş nedeni  atılan demokratik adımlardan ötürü kendini Türkiye’de kendini  güvende  hissetmesiydi.  Yabancı sermaye  çok ürkektir.  Yasal güvencenin olmadığı hiç bir yere yabancı sermaye gitmez. 2010 yılından  beri yabancı sermaye girişi  azaldı. Son bir kaç yıldır da Türkiye’den yoğun sermaye kaçışı var. Nedeni kesinlikle  Erdoğan düşmanlığı değil.  Türkiye’nin adım adım demokrasiden uzaklaşmasıdır. Bir gecede çıkartılan  Kanun Hükmünde Kararnameler ile bir çok şirkete el konuluyor ve kendisini eleştiren işverenlerin kapısına anında maliye müfettişleri yığılıyorsa yabancı sermaye kendini nasıl güvende hisseder.  Bu gerçeği  elindeki Basın, yayın hakimiyeti  ile Türk halkından saklayarak  mağduriyet  yaratmaktadır.

Bir insan kendisini her şeyin üzerinde görürse kendisine yapılan eleştirileri düşmanlik olarak görür ve bundan  mağduriyet yaratmaya calışır. Durum bundan ibarettir.

Mayis 2018 Rödermark/Almanya 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.