banner460
banner128

Silivri’de bir şeyler oluyor. Silivri siyasetinde bir şeyler oluyor. O meşhur yorum ile  ‘Hiç bir şeyler olmuyorsa bile bir şeyler oluyor.” Oluyor da ne oluyor?

Bu konuda en net bilgi, önümüzdeki ay yapılacak Silivri Belediye Meclisi’nde AK Parti Belediye Meclis Üyeleri’nin ittifaktan ayrılarak kendi gruplarını kurması kararı. Bu konu kamuoyuna yansıdı.  Aksine herhangibir açıklama ve yorum gelmedi. Geldiyse de bizim gözümüzden kaçmış varsayın.

Ancak biz AK Partili olan aynı zamanda İttifak Grubu sözcüsü Filiz Baş Güler’e konuyu sorduk.  Yanıt  “ İlçe başkanımız bu konuda açıklama yapacaktır.”

Yani o ki Filiz hanım bilgiyi ‘Yalanlamadı’. Biz Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu’nun açıklama yapmasını bekliyoruz.

Biz o konuda açıklama beklemeyi bekleye duralım;  siyasetin suları akmaya, havadan da etkilenerek ısınmaya devam ediyor.

Silivri’nin  nabzını iyi tutan Gazetecilerden Sevginar Sali bugün  bombayı patlattı.

Hem Silivri siyasetinin içinde bulunduğu durum, daha da önemlisi geleceğe yönelik tahminlerde bulunan bir yazı. Eğer Sali’nin yazdığı yazı tam yerine oturuyorsa 2024 yılında Ak Parti Silivri’de belediye başkan adayı çıkaracak.

Peki bu olabilir mi?

Türkiye’de bir çok yerde ittifak üyeleri grupları ayırdı. İBB’de de ayırdı biliyorsunuz. Ender ayrılmayan yerlerden biri Silivri Meclisi idi.

Beklentiler vardı yönetimsel paylaşımına ilişkin. Bunlar gerçekleşmediği için bir ayrılma gündeme geliyor gibi.

Ama 2024 seçimlerine ilişkin Sevginar Sali’nin yorumları gerçek çıkabilir mi? Böyle bir beklenti var mı?

Genel kanı şu.

-Cumhur İttifakı Ankara’da Merkez düzeyinde bir sıkıntı yaşamaz ise,  burada sıkıntılar, sorunlar olsa da farklı bir ses çıkmaz. Cumhur ittifakı sürdüğü sürece ve Devlet Bahçeli istemedikten sonra kim ne isterse istesin Volkan Yılmaz 2024’te de ittifakın adayı olur. Kanılar bu yönde çok daha güçlü.

-Bu nedenle  “Sami Barlas  İlçe Başkanı olur muhtemel ki 2024 te de aday olur. Hatta bölge sorumlusu Milletvekili Tülay Kaynarca’nın da Sami Barlas’a yönelik bir teveccühü var. “ öngörüsü pek gerçekleşeçek gibi görünmüyor. Kaynarca’nın desteği çok önemli de, Cumhur ititfakının devamı  bu durumda Devlet Bahçeli’nin isteğini aşabilecek gibi çok yüksek dereceli bir gücü aşması çok zor.

-AK Parti İlçe Başkanlığının seçiminin yaklaşık iki ay içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Mutlu Bozoğlu burayı bırakır da İl Yönetimine gider mi? Bozoğlu’nun mevcut İl Başkanı Bayram Şenocak ile arasının iyi olduğu biliniyor.   Şenocak gitmedikçe, gitmediği durumda Bozoğlu istemedikçe de Silivri’de Ak Parti’nin ilçe başkanının da değişmesi zor bir ihtimal. Mutlu Bozoğlu’nun düşüncesi nedir bilmiyorum. Silivri’deki gelişmelerden ne kadar mutludur Mutlu Başkan o da önemli bir konu.  

Ak Parti Silivri’nin mevcut durumdan çok mutlu olduğunu zannetmiyoruz. Gelecek ile ilgili bir iddiası da olmayacak ise, şu anki yönetimde de pek etkili değil ise nasıl mutlu olsun ki..? Mutluluğun olmadığı yerde süreç hep aynı devam eder mi? Bu açıdan bakıldığında ise Sali'nin öngörüleri yabana atılacak gibi değil. 

Özetle Silivri siyasetinde bir şeyler oluyor. .. O meşhur deyimle, “Hiç bir şey olmuyor ise de bir şeyler oluyor..”

Oluyor da ne değişir orası meçhul!.

Önümüzdeki iki ay bu açıdan önemli. Dikkatle izlemek gerekir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.