banner460
banner128

Silivri Belediye Meclisi, Nisan ayı meclisinin ilk toplantısında; CHP’de Grup Başkanvekili Melih Yıldız’ın yerine Bora Balcıoğlu, MHP’de Erdoğan Gökalp Kalaycı’nın yerine ise Sultan Aşkın Grup Başkanvekili oldular. Ak Parti’de bir değişim yaşanmadı Filiz Baş Güler bu görevini sürdürdü.

CHP 2019 seçimlerinin ardından üçüncü grup başkanvekili seçmiş oldu. Seçim sonrası bu görevi Süheyl Kırkıcı üstlenmişti. Kırkıcı’nın yerine geçen yıl Melih Yıldız Grup Başkanvekili oldu. Bu sene de Melih Yıldız'ın yerine Bora Balcıoğlu Grup Başkanı oldu. 

Kırkıcı da, Yıldız da, Balcıoğlu da tecrübeli isimler. Bir kaç dönemdir belediye meclis üyeliği yapıyorlar. Kırkıcı, İmar Komisyonlarında görev yapmış halen de İmar Komisyonu üyesi.  Bora Balcıoğlu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş halen İBB Meclis Üyesi. Melih Yıldız da tecrübeli bir isim şu anda da İBB Meclis Üyesi. Görevi bırakan Kırkıcı ve Yıldız aslında başarılı isimler. Her üçü de Silivri’yi çok iyi biliyorlar. Hal böyleyken bu değişimler neden oluyor?

Sırasıyla CHP bu isimleri ön plana mı çıkarmak istiyor, yoksa başka nedenler mi var?

*

Kim CHP Grup Başkanvekili olursa olsun fark etmiyor. CHP Silivri Meclisi’nde mevcut yönetim karşısında muhalefette olmasına karşın sıkıntılar yaşıyor. 

-Birinci nedeni karşılarındaki kişiden kaynaklanıyor. Başkan  Volkan Yılmaz, MHP’de MYK üyeliği yapmış, Milletvekili adayı olmuş, 3. Bölge seçim koondinasyon merkezi yönetmiş.

Yılmaz, aynı zamanda uzun yıllar yanılmıyorsam libero mevkiinde futbol oynamış bir isim.  Futbol bir ekip oyunu. Bu ekipte oyunu kurgulayan en önemli isim liberodur gol atan değil. Örnek 1974 Federal Almanya Milli takımı. Gerd Müller Dünya Kupası gol kralı oluyor ancak libero Franz Beckenbauer o takımın lideri olarak, başarılı oyun kuruculuğuyla saha içinde takımın yönetimine imzasını atıyor ve dünya şampiyonluğunda en büyük pay sahibi oluyor.

Başkan Yılmaz, genç yaştan itibaren edindiği oyun kurma kültürünü siyasette de çok iyi uygulayan bir isim. Bu oyun kurma kültürünü en son İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı Silivri’deki  Yağlı Tohum Dağımı töreni’nde de gördük. Konuşması ve hazırlığıyla programı damgasını vurdu. Silivri’ye de artık CHP’liler kadar hakim.

- CHP'lilerin bir başka dezavantajı Başkan Volkan Yılmaz'ın  merkezi hükümetin tüm desteğini arkasında bulan bir isim olması. Yılmaz hareket ve söyleminde bu gücün verdiği rahatlığı da kullanıyor. 'İBB CHP’de onlar da onu kullanır' derseniz tam da değil. Çünkü Ekrem İmamoğlu bir çok konuda Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı dışlamıyor. Yılmaz’ın merkezi hükümetten aldığı gücü CHP’liler İBB’den alamıyor ki. Zaten İBB Başkanı İmamoğlu da kendisi İBB Meclisi ve hükümet ile çok sık sıkıntılar yaşıyor.

*

CHP'lilerin zorlandığı üçüncü bir neden geçmişten geliyor. Üç CHP’li isim de yenilmiş, halktan onay almamış bir belediye yönetiminde de Belediye Meclisi’nde idiler. Başkan Yılmaz her durumda geçmişi getirip bu üyelerin önüne koyuyor, sorguluyor ve kendilerini sıklıkla zor durumda bırakabiliyor.

Vesselam kelam, nerden baksan Silivri’de CHP Grup Başkanvekili olmak şu sıralar ateşten gömlek.

Sorun kişilerde değil yani. CHP’deki sorun hem geçmişten geliyor, hem de karşısında yönetimde bulunan Volkan Yılmaz’ın artı avantajları. CHP’nin başkanvekilinin değişmesi bu nedenle önemli ölçüde bir şeyi değiştirmez diye düşünüyoruz. 

*

MHP’deki Başkanvekili değişiminde ise Erdoğan Gökalp Kalaycı’nın yerine Sultan Aşkın Grup Başkanvekili oldu. Kalaycı başarısız bir isim değildi. Ancak Sultan Aşkın avukatlığı yanında konuşmasındaki: ses tonu, diksiyonu, kelimeleri vurgulamadaki başarısı dikkat çeken bir isim. MHP, Başkan Volkan Yılmaz’ın yanında iyi bir hatibi de ön plana çıkarmış oldu. 

AK Parti’ye gelince Filiz Baş Güler ile devam kararı aldılar. Filiz hanım da Başkanvekilliğine bayağı bir ısındı.  Zaten onların görevi Başkan Volkan Yılmaz ne sunmuş ise meclise ona onay vermekten ibaret. Bir de zaman zaman ulusal konularda Ak Parti’nin görüşlerini kamuoyu ile paylaşıyorlar ki bunu da Filiz hanım başarıyla yapıyor.  

 Silivri meclisinde durumlar böyle. Bundan sonrasının belirlenmesinde Silivri’deki çalışmalar yanında;  Cumhurbaşkanlığı seçimi ve piyasadaki gelişmeler etkili olur diye düşünüyorum.  

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.