banner460
banner128

Silivri’de bu günler CHP için zor günler.

Silivri’de,  ne CHP İlçe Başkanlığı ne de Silivri Belediyesi CHP Grubu mevcut yerel iktidar MHP’ye karşı toplumda karşılık bulacak bir siyaset geliştirebiliyor.

CHP’nin genç İlçe Başkanı Berker Esen, tüm iyiniyeti ve gayreti ile partisini temsil etmeye, partisinin sesini duyurmaya çalışıyor. Bunu yaparken de başvurduğu en büyük argüman İBB’nin çalışmalarını öne çıkarmak oluyor.

...

Oluyor da ne oluyor?
Silivri’de halk nezdinde olumlu bir yankısı olduğunu zannetmiyoruz.

Zannetmiyoruz çünkü, örneğin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün geldi Seymen’de katı atık bertaraf tesisi açtı.  İstanbul’un çöpünü ayrıştırmak ve geri dönüşümünü yapmak Seymen Köyü’ne nasip oluyor. Seymen’in ve çevresinin bundan bir kazancı var mı?  Muhtemeldir ki, o çevrede bazı insanlar iş buldu. Ama burada kokudan şikayet te gelmiyor değil.  Ayrıca bu tesisin temeli AK Parti döneminde atılmıştı biliyorsunuz.  Olacaksa faydası temel atana da olurdu.

Keza yine İBB Silivri’de KİPTAŞ 4’ü devreye soktu.  Bunun Silivri’de olumlu bir yankısı var mı? Yok. Olsa daha önce KİPTAŞ 1, KİPTAŞ 2 VE KİPTAŞ 3’ü yapan AK Parti’ye bir faydası olur da AK Parti Silivri’de yerel anlamda bir başarı sağlardı.

Hatta Ak Partili Hüseyin Turan zamanında ilçeye; Adliye Sarayı, Belediye Sarayı yapıldı. Başka hizmetler de yapıldı. Bunların hizmet anlamında halka bir faydası da vardı. Eğer yanlış hatırlamıyorsam Silivri Devlet Hastanesi bile AK Partili Hüseyin Turan zamanında yenilendi. Yani yapılan hizmetler doğrudan halka dokunan hizmetlerdi. Ama yine de Turan seçimi kaybetti.

Anlayacağınız İBB’nin yaptığı bazı hizmetleri ön plana çıkararak Silivri’de var olmaya çalışmanın neticesi yok.

...

Millette homurtu başladı bile.
-“ Yani Ekrem İmamoğlu’nu seçtik te ne değişti. İBB’de maaş alan daire başkanları, genel sekreterler değişti. Muhtemelerdir ki bazı ihaleleleri alanlar değişti. Hoş onda da fazla değişim olmadı ya. İyi de bize  faydası ne? “

...

-CHP Silivri İlçe’nin MHP’li bir belediyeye karşı siyaset geliştirmede yaşadığı ikinci sıkıntı CHP’nin genel siyasetinden kaynaklanıyor.

Biliyorsunuz, CHP Genel Merkezi tüm siyasi eleştirisini ‘Tek Adam ve Ak Parti iktidarı’ üzerine geliştiriyor.   “Başkanlık sistemi değişmeli, parlamenter sisteme dönülmeli, tek adam rejiminin önüne geçilmeli.”

Bunları herkes biliyor. Ama artık yetmiyor. Halka dokunacak bir şey yapmadıktan sonra. Ne söylersen söyle nafile..

...

Silivri  Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz hafta Cuma günü yapılan ‘Bütçe’ konulu meclis toplantısı vardı.

İzledik.

CHP’nin Silivri Belediye Meclis Grubu’nda deneyimli siyasetçiler var. Ama grup MHP Grubunun ve Başkan Volkan Yılmaz’ın söylemlerine yanıt vermekte zorlanıyor.

-Örneğin, Volkan Yılmaz ‘On yıldır ilk defa artı bütçe var. Daha önce yoktu’ diyor. CHP grubu buna tek kelime yanıt veremiyor.  Ne yanıt verebilir ki?

-CHP Grubu Deprem ile ilgili bütçede pay olmadığını öne sürüyor, Başkan Yılmaz buna ‘Sizin dönemizde vardı da biz mi kaldırdık. İmamoğlu yılda 5 bin konut dönüştürecekti. Var mı bir tane dönüştürdüğü. KİPTAŞ 4’ü yapacağına Silivri’de sıkıntılı binalardan bir kaçınının dönüşümünü sağlasaydı.  Biz kentsel dönüşümle ilgili olarak CHP döneminde olmayan bir şirket kurduk. Onu da yapacağız merak etmeyin’ diyor CHP grubunun söyleyecek sözü kalmıyordu.

-Yine CHP grubu toprak analizi ile ilgili tesisin açılmasını istiyor, Başkan Volkan Yılmaz buna da yine CHP’nin geçmiş dönem icraatıyla bağlantı kurarak yanıt veriyordu. “Kim kapattı burasını. CHP’nin döneminde kapatıldı. Şimdi siz benden kendinizin kapattığı tesisi açmamı istiyorsunuz değil mi. Tamam açarım’ o zaman diyerek üstüne basa basa CHP dönemini eleştiriyordu.

-CHP Grubu bütçede ‘Pandemi ile mücadele konusunda bir harcama’ görülmediğini anlatınca Başkan Yılmaz, ‘Doğru göremezsiniz. Çünkü biz onu kimya fabrikalarından para sağlamadan aldık. Dezenfenktenleri bağış olarak aldık ve halka dağıttık. Yine biz belediyeye 20 milyon liralık hibe araç sağladık’ diyerek CHP grubunun eleştirisini boşa çıkarıyordu.

-Ve Volkan Yılmaz CHP’ye yönelik eleştirilerini kendi icraatlarıyla karşılaştırarak sürdürüyordu. ‘Biz göreve geldiğimizde personelin birikmiş milyonları aşan alacağı vardı. Şu anda personele beş kuruş borcumuz yok”

...

-CHP Grubunun meclis toplantısında ortaya koyduğu en önemli ve dikkat çeken söylem,  Silivri’nin 338 milyonluk bütçesinin geçmiş yıllara göre artmasına rağmen,  dolar kuru ile karşılaştırıldığında bütçenin azaldığına işaret etmesi oldu. Bu tesbit genel bir fakirleşmenin ve ulusal ekonomi ile bağlantılı gelişmelerin Silivri’ye yansıması idi. Türkiye fakirleşiyor, bu da Silivri’nin bütçesine de yansıyordu. CHP’lilerin tesbiti bir gerçeği ortaya koyuyordu ama bunda da mevcut Silivri Belediyesi’nin bir kusuru yoktu.

-Bir başka  sıkıntı,  mecliste  CHP adına sadece bir Grup Sözcüsü konuşurken,  CHP’ye yönelik eleştiriler hem Belediye başkanından, hem MHP Grup sözcüsünden, hem AK Parti Grup Sözcüsünden geliyordu. Yani mecliste muhalefetin sesi bir duyuluyorsa iktidarın sesi üç duyuluyordu. CHP grubu bu açıdan da yalnız kalıyordu.

Özetle; Silivri’de bu günler CHP için zor günler. Bu günleri nasıl aşacaklar doğrusu biz de merak ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.