banner460
banner128

Türk Ocağı İstanbul Şubesi’nin Başkanı Dr. Cezmi Bayram ve yönetimi dün gece Genel Merkez tarafından görevden alındı. 
Dr.Cezmi Bayram, 1986 yılından bu yana Türk Ocakları İstanbul Şube Başkanlığını yürüten bir akademisyen. 
1946 yılında Ordu Perşembe’de doğmuş. (Canan Kaftancıoğlu ile hemşeri)  76 yaşında bir isim. Bunca yıl hizmet ettiği Türk Ocağı’nda görevden alınıyor. 
Gerekçe; “Türk Ocakları Genel Merkezi olarak şube başkan ve yöneticilerimizden, bu süreçte yanlış anlamalara yol açabilecek veya iyi niyetli olmayan kişi ve çevrelerin çarpıtmalarına zemin oluşturacak söylem ve eylemlerden kaçınmalarını bir kez daha ihtar ediyoruz. Siyaset, millete hizmet açısından son derecede önemli bir alandır. Önümüzdeki seçimlerde aday olmayı düşünen Ocak yöneticileri, siyasi faaliyetlere girişmeden önce yönetim ve denetim kurullarından istifa edeceklerdir; etmeyenler Genel Merkez tarafından görevden alınacaktır" 

*
 Dr.Cezmi Bayram hoca, 36 yıllık Ocak Başkanlığı sonrasında 76 yaşında siyasete girecek te bir yerden aday olacak değil heralde. 
Dr.Canan Kaftancıoğlu’nun katılması eleştirilmiş bir başka yerde. Buna atıfta bulunulmuş.

O gerekçeyi de geçin. 
*
Hayır görevden alınmanın gerekçesi; ne siyasi adaylık, ne de Kaftancıoğlu’nun oraya katılması. Gerekçe Türk Ocakları’nın, CHP’li Başkanın görevde olduğu İBB ile sempozyum düzenlemesi. 
Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Başkan İmamoğlu’nun da sempozyuma katılması. Sempozyumun kamuoyunda geniş yankı bulması. Bütün mesele burada gibi gözüküyor. Belli ki birileri bunu sindirimedi? 
*
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir devlet kurumudur. Kişilere ve partilere ait değildir. Başkanı dün faklı bir partili, bugün başka partili yarın başka partiden olabilir. Bunlar İBB’nin devlet kurumu olduğu gerçeğini değiştirmez. 
Türk Ocakları 110 yıllık bir sivil toplum kuruluşudur. Tarihi boyuncu da çeşitli devlet kurumları ile birlikte etkinlikler düzenlemiştir. 
Bu kurumun 110 kuruluş yıldönümü nedeniyle İBB ile uluslararası bir sempozyum düzenlemesinin ne gibi sakıncası olabilir ki?
*
Ayrıca bir de nezaket lütfen.
Sempozyuma yurt dışından insanlar davet edilmiş. Sempozyum daha devam ediyor. Madem görevden alma gibi bir tasarrufta bulunulacaktı. Bari sempozyumun bitmesi beklenseydi. Bu aceleicik nedir. Gece yarısı görevden alma nedir?  
Tahammülsüzlük nerelere ulaştı böyle!
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.