banner460
banner128

Medyatik diyetlerden uzak durun

 

 Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve yeni hizmete açılan İstasyon Mahallesi Semt Konağı’nda ebeveynlere yönelik ‘Obezite’ konulu seminer düzenlendi.

Çok amaçlı bir tesis olarak hizmet veren İstasyon Mahallesi Semt Konağı’na konuk olan İç Hastalıkları Doktoru Hacer Şen, katılımcılara obezite ile ilgili önemli bilgiler verdi.

 “ÖNCEDEN GÜZELLİĞİN SİMGESİYDİ”

 Obezitenin önceden güzelliğin, zenginliğin ve bereketin simgesi olduğuna dikkat çeken Dr. Hacer Şen, “ Yıllar geçtikten sonra fazla kilonun pek çok hastalığa sebep olduğu kanıtlandı. Ardından tedavileri başladı. Obezite vücutta aşırı yağ birikimidir. Türk toplumunda kadınların yüzde 30’unda kilo problemi var. Fast food, hızlı yenen sağlıksız besinler, karbonhidratlar, bitkisel liflerden fakir aşırı yağlı beslenme şekli obeziteye yol açıyor” diye konuştu.

PEK ÇOK HASTALIĞA KAPI ARALIYOR

Teknolojinin de obeziteyi etkilediğini belirten Şen, “ Gelişen teknoloji bizi her geçen gün hareketsizliğe sevk ediyor. TV, bilgisayar, ev sineması karşısında kalakalıyoruz. Ayrıca yaş ilerledikçe, eğitim düzeyi düştükçe obezite ile daha sık karşılaşıyoruz. Yine kadınlarda ve evli insanlarda sık rastlıyoruz. Obezite; şeker, kalp hastalıkları ve  hormonal değişiklikler gibi birçok hastalığa yol açıyor” dedi.

“MEDYATİK DİYETLERDEN UZAK DURUN”

 Dr. Hacer Şen obezitenin tedavi yöntemlerine de dikkat çekerek ebeveynlere medyatik diyetlerden uzak durulması konusunda uyardı. Şen, “ Diyet, kişiye özel, yapıya özel, kalori hesabı ile yapılır. Her duyduğumuz diyeti uygulamaktan kaçınmalıyız” dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.