banner460
banner128

İ.Ü. Tıp Fakültesi zor günlerinde bile Dünya Tıp Literatürüne girmeye devam ediyor

Giresun Bulancak’ta yaşayan 33 yaşındaki Sencan Tomak’ın 2011’de ikiz çocuklarını dünyaya getirmesinden sonra boynundaki şişlikle başladı. Genç hasta derdine çare ararken Çapa’da görev yapan Prof. Onur Göksel’e ulaştı. Göksel, kalbinden başlayıp boyun bölgesine kadar olan şah damarında bir tümör oluştuğunu tespit ettiği hastasını takibe aldı. Bu arada tümörün fotoğrafını çekip, Avrupa Damar Cerrahisi Derneği’nin başkanlığını yapan ve dünyada en önemli otoritelerden biri olan Prof. Ross Naylor’a gönderdi. Naylor, literatürde böyle bir tümör olmadığını bildirdi. Göksel, bu arada durumu su içemeyecek kadar ağırlaşan hastası Sencan Tomak’ı, 23 Ocak’ta ameliyata aldı.

Şah damarındaki tümörden kurtulan Sencan Tomak, duygularını “İçtiğim su bile boğazımdan geri geliyordu. Ameliyat oldum, yeniden doğdum. Onur hocama minnettarım” diye ifade etti.

BAŞARI ÇAPA’NIN YANİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ’NİN

Ameliyattan sonra açıklama yapan İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Onur Göksel, bu süreçte ameliyatta da birlikte çalıştığımız KBB Uzmanı Prof. Dr. Serkan Orhan ile çok güzel bir başarıya imza attık. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Operasyon başarılı geçti ve hastanın şah damarını 360 derece saran tümör tamamen temizlendi. Prof. Göksel, Tomak’ın şah damarından aldığı tümörün şekli, türü ve konumu itibariyle tıp litaratüründe daha önce rastlanmadığını belirtti. Prof. Göksel, bu operasyonda esas başarının Çapa çalışanlarına ait olduğunu da vurguladı. Bunun gerekçesini ise, “Türkiye’de modern tıbbın başladığı kurum burasıdır. İstanbul Tıp Fakültesi bugünlerde zor günler geçiriyor. Ama bu şartlarda bile hayat kurtarmaya ve cesaret edilemeyen ameliyatlar yapmaya devam ediyoruz. Fakülte olarak yıkılmadık, ayaktayız” diye açıkladı. (doktorlarsitesi.net)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.