banner460
banner128

Hormonsuz ve doğal ürünler kullanın

 

Avcılar Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Dairesi Salonunda ünlü onkolog Doç.Dr. Yavuz Dizdar tarafından ‘’Beslenme, Sağlık ve Gelecek’’  konulu konferans verildi.  Yapılan Konferansa Avcılar Halkı yoğun ilgi göstererek, bilinci ve sağlıklı yaşamın ayrıntılarını ünlü onkologdan dinledi. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’ın da katıldığı konferansta çağımızın vebası kansere yol açan sebeplerle ilgili bilgiler verildi.

HORMONSUZ VE DOĞAL ÜRÜNLER KULLANIN

Anadolu Topraklarında yetişen yerli tarım ürünlerinin kullanılmasını tavsiye eden onkolog Doç.Dr. Yavuz Dizdar , ithal olarak gelen ürünlerde raf ömürlerini uzatmak için ekstra maddeler kullanıldığını belirtti. ‘’İthal gıda maddelerinin ülkemiz ve halkımız için olumsuz sonuçlara neden olmaktadır. Zengin bir coğrafyada  yaşıyoruz, yaşadığımız toprakların ürünlerini kullanmaya dikkat edelim. Doğal yollardan üretilen yiyeceklerin gönül rahatıyla kullanabiliriz. Hormonlu ve ilaçlı yetişmiş ürünlerden mümkün olduğunca uzak durmalıyız. Ayrıca sebze ve meyveleri yetişme mevsimlerine göre tüketmeliyiz.  Kırk günde hormonlu ilaçlarla  büyüyen tavukları kesinlikle tüketmemiz gerekiyor. Ev yapımı turşu, yoğurt ve salça da kullanmalıyız ve evlerimiz eksik olmaması gerekiyor’’ dedi.

Konferansa Katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, ‘’ Sağlıklı Toplum ve sağlıklı Avcılar için halkımızı bilinçlendirmeye yönelik seminerler yapmaya devam edeceğiz,  göreve geldiğimiz günden beri bu tür konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Ben  de bir hekim olarak bu tür konularda haklımızın bilinçlenmesine yönelik çalışmaları öncelikli olarak destekliyorum ve hocamıza konferanstan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum’’ ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.