banner460
banner128

5’er dakika arayla aşı olmaz

Sağlık Bakanlığı Randevu Sistemi olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden 5 dakika arayla Covid aşılaması randevularının oluşturulmasına aile hekimlerinden tepki geldi. Aile hekimleri, aşı aralıklarının 20 dakika olması gerektiğini vurguladı.

Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) Sağlık Bakanlığı Randevu Sistemi olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden önce 5; sonra ise 10’ar dakika arayla Covid aşılaması randevularının oluşturulduğu belirtildi.

Ancak bazı yerlerde halen 5 dakikada bir randevu verildiği ortaya çıktı. Bu hafta 65 yaş ve üzeri yurttaşların aşılanacağını, ASM’lerde yoğunluk olacağını söyleyen aile hekimleri, “Sağlık Bakanlığı ne yaptığını bilmiyor. Sistem çökmüş durumda. Aile hekimlerinin bilgisi olmadan, uygulanması imkânsız olan bu aşılama programı birçok sıkıntıya yol açacak” dediler.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi, aile hekimi Dr. Recep Koç “Bakanlık kendi kendine bir randevu sistemi ayarlamış, günlük ortalama her aile hekimine 36 korona aşısı için randevu vermişler. Kimi yerlere de aynı dakikalarda iki randevu verilmiş, kimine 5 dakikada bir kimine 10 dakikada bir randevu verilmiş. İlginç olan vatandaş randevusunu almış. Pazartesi (bugün) öğleden sonra benim 20 randevum var Covid aşısı için” dedi.

Koç “Aşılar için 15-20 dakika merkezde bekletme zorunluluğumuz var. Hastalar randevu var diye 10-15 dakika erken geliyorlar, aşıdan sonra da 15 dakika daha oturtacağız. Aile sağlığı merkezlerinin mekân sorunları da var. TTB olarak şunu söylüyoruz: Programı ve organizasyonunu biz yapalım veya bakanlıkla birlikte planlayalım. Mutantların çıktığı bir dönemde bu kadar kişiyi ASM’lere yığmak cinayettir” diye konuştu. İstanbul Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu, her aşılanan kişi için 20 dakika gerektiğini belirterek “Hekimlerin normal muayene randevuları, bebek aşı, gebe aşı ve izlemleri de mevcutken aşılama açıldı. Şu an aşılama yapılan grup 65 yaş üstü olduğundan, bu 210 kişinin yanında hasta yakınları da olacak, en az 420 kişi ASM’ye giriş yapacak. Çok fazla yoğunluk meydana gelecek” dedi.(cumhuriyet)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.