banner460
banner128

Yaşamak mümkün oldu Allah kısmet etti bir mübarek Ramazan Bayramına daha eriştik.  Ramazan Bayramı hepinize hepimize mübarek olsun tüm islam alemine hayırlara vesile olması konusunda daima duacıyım değerli okur.Bir an için hafızanızı yoklar da çocukluk yıllarınıza hayal olsa da dönebilirseniz bu bayramlarımızla o yıllardaki bayramları karşılaştırırsanız mega farkı inanın fark edeceksiniz.

 

Mananın maddeye hakim olduğu, sevgi ve saygıların zirve olduğu o geçmiş seneler ile senelerdeki bayramları inanın arar hale geldik dersem bilmem ki sitem eder misiniz ? Lütfen sitem etmeyin ve realistçe karşılaştırın lütfen.

Çocuklara delikli şeker verilirdi, bozuk paralar verilirdi bayram ha.rçlığı adı altında çok sevinirlerdi çocuklar.Mutlulukları zirve noktasında olurdu.En güzel en yeni giysiler giyinilirdi.Ev temizliği ve bayram hazırlıkları her anlamda günler önce yapılırdı.

Beni en çok sevindiren de fakir ve garip kimsesizlere fitre zekat verilirdi ama asla böbürlenmeden sadece Allah rızası için ve Din’i emirler doğrultusunda yapılması gereken kutsal bir görev olarak.Bu ben de derin izler bırakan bir mutluluk tablosudur adeta.Elimden geldiğince bu inancımıza sadık kalanlardanım.Tanıdığım bir çok dostum ve arkadaşlarım da bu misyonu yerine getiriyorlar görmek duymak bile sınırsız mutluluk veriyor.Gittikçe azalan sayıda olsa bile.

Küskünler barışırlardı yahut barıştırırlardı.Ortam gözle görülen ve ruh’en his edilen bir bayram yaşanırdı.Ah…o eski bayramlar diyecek hale geldik keşke eskisince ve daha da güzel yaşanabilseydi hem maddi hem mannevi olarak.Evet keşke yaşansaydı.

Batı toplumlarında olmayan ve asla olamayacak bir mutluluktur.Biz İslam dinine mensup olan müsülmanlara.Adeta yüce Allahın bizlere bir hediyesi bir armağanıdır bayram veya bayramlar.Unutmayalım ki hemen akabinde yetmiş gün sonra bir de Kurban bayramımız var.

Siyasi ve ideolojileri göz önünde bulundurmadan yazıyorum.Kurban bayramının en özel ve en belirgin örneği de fakirlere kurban etinden pay ayırmaktır.

Total olarak anlatmak istediğim şu ki; Bayram demek mutluluk demektir. Hem mutlu olma, hem de mutlu etme eylemidir. Büyüklere duyulan saygı ve sevgidir. Küçükleri yani çocukları mutlu etme misyonudur. Gerek maddi gerekse manevi olarak. Ancak içinde bulunduğumuz şu Corona Virüs nedeniyle belki tam gereğince bayramlarımızı ve yerine getirmemiz gerekenleri yapamayabiliriz. Ancak bu davranış tıbben ve sağlık açısından öyle olması gerekendir. Ama her şeye rağmen bayramı bayram tadında ve bayramca kutlamak en özlem duyduğumuz bir yüklemdir.

Bitiriyorken; tüm İslam aleminin mübarek Ramazan bayramını kutlar, hayırlara, huzura, kardeşliğe ve barışa vesile olmasını diler, mübarek Ramazan bayramınızı şükran ve minnet duygularımla kutluyorum. Tüm Ülkem ve vatandaşlarımıza ufukta olan ve olacak nice hayırlı bayramlara..

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.