banner460
banner128

Silivri de Berker Esen kazandı

Silivri’de Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, 10 oy farkla rakibi Mümün Koçoğlu’na üstünlük sağlayarak CHP’nin yeni ilçe başkanı oldu.

Silivri CHP 12. Olağan İlçe kongresi kıran kırana bir yarışa sahne oldu.  Palmiye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede Divan Başkanlığına Erdoğan Ataç seçildi. Kongreye; Milletvekilleri; Zeynel Emre, Emine Gülüzar Emecan, Turan Aydoğan, Eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Silivri eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak,  İyi Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek, Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu,  Hacı Bektaşı Veli Derneği Başkanı Süheyl Kırkıcı, Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Esnaf Odası Başkanı Nuray Koçer,  CHP Çatalca İlçe Başkan Adayı Mehmet Çoban ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşan İlçe Başkanı Suna Göçengil, görev yaptığı sürece çalışmaları özetledi.  Bir seçim hariç girdikleri her seçimden başarıyla çıktıklarını belirten Göçengil, bu süreçte kendisine destek olan ve partiye emek veren tüm partililere teşekkür etti.  Göçengil son seçimi kaybetmeyi de  ; cezaevi oylarının belediye oylarına sayılmamasına ve partiye yapılan ihanete bağladı.

Oran’dan Göçengil’e övgü

Kongrede konuşan Umut Oran ise, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi duruma değinerek özetle; ‘Ülke büyük bir ekonomik krizde. Dünya da öyle. Siyaseten Ortadoğu her gün biraz daha sorunlu hale geliyor. Bütün bu koşullar içinde CHP bu ülkeninin kurucu partisi olarak daha dayanışma içinde olmalı ve aynı zamanda sorunlara çözüm üreterek halka umut olmalı’ dedi.

Umut Oran ayrıca , aday olmayan Suna Göçengil’in tavrını da övdü.

Balcıoğlu: Asıl olan örgüttür

İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora  Balcıoğlu ise yaptığı konuşmada; “Cumhuriyet Halk Partisi, dilekçesi İçişleri Bakanlığına verilerek kurulmuş bir parti değil, Sakarya Dumlupınar Savaşlarında hayatlarının baharında toprağa düşen şehitlerimizin kanlarıyla mühürlenmiş bir partidir. Bizlerin hedefi o mavi gözlü dev komutanın izinde “En büyük mirasım” dediği Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2024 seçimlerinde Silivri'de halkla beraber iktidar olmak. Yemin ettik ve bu yeminimizin sonuna kadar takipçisi olacağız. Silivri'de iktidar olmadan bize uyku yok. İstanbul'da zaten iktidarız. Akabinde Türkiye'de iktidar olmalıyız.

Böylesine önemli bir göreve talip olan iki tane İlçe Başkan adayı arkadaşlarıma bir tavsiyem olacak. Parti içerisindeki tüm kırgınlıkları gidermek için aday oldunuz. İçe dönük değil, dışa dönük ve güçlü bir örgütü, inşa etmek için aday oldunuz. Kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasete daha etkin ve daha verimli bir şekilde önemli yerlere taşımak için aday oldunuz. Partimizi önce Silivri'de, sonra Türkiye'de iktidar yapmak için aday oldunuz. CHP, Türkiye'nin umudu olacak. CHP'ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Sorumluluk hepimizde. Hepimiz daha fazla çalışmak ve daha fazla emek harcamak zorundayız. Daha da önemlisi birbirimizi sevmek zorundayız. Sevmek sözcüğünü kalbimize yerleştirmek zorundayız. Başarıyı yakalamak kolay, devam ettirmek zordur.

CHP'de alın teri asla kaybolmuyor. Gün geliyor hakkını ödüyor. Her seçim gelip geçer. Asıl olan örgüttür, CHP'dir. Her neferinde mücadeleye adanmış, davasına inanmış cesur insanlar olmuş, olmaya da devam edecektir. Yeniden Atatürk ve yeniden laik çağdaş Türkiye… Şimdi sevdamız Cumhuriyet Halk Partisi… El ele vermeliyiz. Kongremiz hayırlı olsun.”

Işıklar: İçeriden dışarıdan vurularak kaybettirildik

CHP İlçe Kongresinde görüş ve öneri bölümünde söz alan geçmiş dönem Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaptığı çalışmalar ve siyasi faaliyetleri ile partinin genel ve yereldeki oy oranını kıyasladı “Yerel yönetimde insanlara dokunarak oy oranlarımızda tarihsel başarılar elde ettik” dedi. Işıklar, kaybedilen son seçim ile ilgili “İçinden ve dışından vurularak seçimi kaybetmeyi içime sindiremiyorum” derken, kongrede vicdanların konuşması gerektiği vurgusunda bulundu. Işıklar şöyle konuştu.

Kongreler böğürtlen kışı gibi bazı şeylerin başlangıcı bazı şeylerin sonları da olabilir. Haziran'da kar yağır mı? Yağar işte biz böyle bir süreç ve travma yaşadık. Burada alına bilinecek en kötü sonucu aldık. Bunun aramızda değerlendirmesini yaptık.

2009 yılında başladığımız süreci de bir hatırlayalım. Genelde %22- ile 26 arasında partimizin bir oyu vardı. Biz bunu Silivri'de %46'lara taşıdık. Çok partili sisteme başladıktan sonra Silivri genelinde partimiz bu oylara hiçbir zaman ulaşamamıştı. Ta ki 1978'de Karaoğlan'ın rüzgarı ile Silivri'de birinci parti olduk. Yerel dokunuşun partinin oyuna ne denli büyük etki ettiğinin örneklerini yaşadık Silivri'de.

Biz Silivri'nin tarihinde en büyük idari dönüşümü yaşadık. Benim bir sözüm vardı; yöneticinin iyisi hissedilmeyendir. Bu rahmetli İnönü'nün bir sözü aslında. Biz bunu çok ileriye taşıdık. Bir belediyeye aday oluyorsunuz, 8 tanesini bir günde teslim alıyorsunuz. Bununla ilgili de hiçbir genelge yok! 5 yıl hiçbir vergi alınmadan 55 km mesafede, 900 km bir alana yere hizmet ulaştırıyorsunuz. Hiçbir yardım alınmadan tepenizde İBB ve baskıcı bir hükümet ile bu işleri gerçekleştiriyorsunuz

İçeriden ve dışarıdan vurularak seçimi kaybetmeyi içime sindiremiyorum bunları anlatmak zorundayız. Benim hatalarım yok mu? Bin tane vardır ama bu toplumun önüne koyduğumuz vizyonu da hep birlikte yaşadık, başarılı çalışmalara imza attık” diyen Işıklar, bir pişmanlık içinde olmadığını, imama kızıp camiyi terk edenlerin, parti ile sözleşmesi olup adayı beğenmediği için onu yıkmaya çalışanlara işaret ederek, “Ben bunlara ne yapabilirim!?” diye sordu.

Kendi bireysel takıntıları yüzünden batırdıkları gemiye sahip çıkmak isteyenlere söylenecek söz için bugün tam zamanı. Vicdanlarınız konuşsun.”

Koçoğlu: 60 bin ecdat şehadete yürüyor, biz bir araya gelemiyoruz

Kongrede konuşan Başkan Adayı  Mümün Koçoğlu,  Yıl 1914, 15 Aralık'ta bir yürüyüş başlıyor. 22 Aralık'a kadar Allah Ekber'de 60 bin tane ecdadımız şehit oluyor. 18 bin tanesi de çarpışmalarda şehit düşüyor. 60 Bin kişi beraber hürriyetleri için ölüme yürüyor, ama biz kalkıp burada beraber yürüyemiyoruz. Bunu öğrenmemiz lazım” dedi.  10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlayan Koçoğlu, Özgürlükleri elinden alınmış gazetecilere de selam ve saygılarımı gönderiyorum” dedi.  Ak Parti iktidarını da eleştiren Mümün Koçoğlu,   “Diktatörize edilmiş bir rejimle karşı karşıyayız. 17 Yıldır kurtulamadığımız bir kıskaç içerisindeyiz ama biz kendi işimize düşmüş sanki savaşa gidiyormuş gibi birbirimizi suçlamaya çalışıyoruz. Ben artık geçmişi unutuyorum. Çok şey söylendi ve yapıldı ama biz artık geleceğe bakmak zorundayız. Çocuklarımızı ve torunlarımızı düşünüyorsak, ki kendimiz için burada değiliz, daha iyi bir gelecek, daha iyi bir Silivri ve daha iyi bir Türkiye bırakmak için çalışmalıyız. Ben bunun için buradayım. Aksini iddia eden var mı? Bununla beraber geçmiş dönemde partimize hizmet etmiş eski İlçe Başkanı, ilçe yöneticileri, Belediye Başkanlarımıza, meclis üyelerimize, tüm partililerimize yürekten ve gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varlar, ki bugün biz bu salonları doldurabiliyoruz. Hepsine ihtiyacımız var. Başta kurucu genel başkanımız, ilk genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm genel başkanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Hayatta olanlara da bizlere kılavuzluk edeceklerinden hiçbir şüphem olmayarak saygı ve selamlarımı sunuyorum.” Dedi.

Kılıçdaroğlu, imamoğlu ve Kaftancıoğlu’nu da  yerel seçimlerde gösterdikleri başarıdan dolayı minnetla anan Koçoğlu, “ Sayın Genel Başkanımız bu yerel seçimlerde göstermiş olduğu öngörülerle belki de hiç birimizin öngöremediği çok büyük bir yerel siyasi başarı kaydetti. Kendisine buradan selam olsun. CHP'nin AKP'ye kaptırdığı güzide İstanbul'umuzu bize armağan eden İl Örgütümüze, İl Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na selam olsun” dedi

Koçoğlu son beş yılda Silivri’nin nüfusunun 23 bin artığını vurgularken , CHP’nin üye sayısının ise sadece 4 kişi arttığını belirtti.   Koçoğlu, “Biz burada nasıl seçim kazanacağız? Neden üyelik yapmıyoruz, neden korkuyoruz? Hepimiz Silivri'de yaşıyoruz. Bunları aşacağız. Seçilememe uğursuzluğuna kapılmadan üyeliklerimizi sonuna kadar açacağız. Siyaset yapmak isteyen herkes CHP'nin tozunu yutarak bu çınarın altında siyaset yapabilmeli. Başka tarafa çekmeyin. Bunu gençler ve iyi niyetli insanlar için konuşuyorum.” Diye konuştu.

Esen: Atatürk'ün adamıyım!

CHP İlçe Kongresinde konuşan Berker Esen ise ‘Ben birinin adamıyım. Mustafa Kemal Atatürk'ün adamıyım' dedi.

Partilileri; 19 Mayıs 1919'da ülkenin kaderini değiştiren Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkıp bu ulusun kurtuluş mücadelesini başlattığı gibi cesaretli ve inançlı olmaya davet eden Berker Esen,   “Cesaret ve inancımızı asla yitirmeyelim. 19 Mayıs'tan bu güne bağımsızlık ve cumhuriyet için mücadele eden tüm yoldaşlara selam olsun. Şimdi sıra bizde. Bu şanlı bayrağı bizden sonra gelenlere tertemiz teslim etmek için mücadeleye devam. Mücadele sadece seçimden seçime kazanılmaz. Mücadele seçildiğin günün ertesinde başlar. Ancak o zaman birbirimize ulaşabiliriz. Ancak o zaman yeniden iktidar oluruz.” Dedi.

CHP’de 6 yıl Gençlik Kolları Başkanlığı olmak üzere 10 yıldır altı ok için mücadele ettiğini hatırlatan Esen konuşmasını şöyle sürdürdü. “Biz bu partinin içinde büyüdük. Tozunu toprağını yuttuk. Cefasını çektik. Emek verdik. Yeri geldi bu parti için bedel ödedik. En olumsuz süreçlerde bile partimiz zarar görmesin diye yanında olduk.  Partimizin aldığı her karara saygı duyduk. Partimizin beğenmediğimiz kararları da olsa bunun eleştirisini dışarıda değil, örgüt içerisinde yaptık. Hiçbir zaman kişisel hırslar uğuruna bahaneler arkasına saklanarak partimizin yolunu bırakmadık.

Sizlere 10 yılda neler yaptığımdan kısaca bahsetmek isterim. Beş yılda 8 seçim geçirdik. Bu seçimlerin tamamında aktif görevler aldım. 2015 Genel Seçimlerinde, 1 Kasım ve 7 Haziran seçimlerinde Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini üstlendim. 24 Yaşındayken dönemin İl Başkanı Murat Karayalçın'ın proje ekibinde yer aldım. İki kez İl Delegeliği yaptım. İstanbul'un en genç Kurultay Delegesi adayı oldum. Parti Okulu Eğitmenliğim ve 3. bölgede eğitmenliklerim var. Görev yaptığım süre boyunca Silivri'mizin 35 mahallesinde örgütlendik. Köylerde tanıştığımız genç fidanlarımızı bu ulu çınara kazandırdık. Her mahallemizde genç mahalle başkanları atadık. Bu Silivri ve İstanbul tarihinde ilk kez bizimle birlikte gerçekleşti. Ergenekon ve Balyoz davalarında Silivri zindanlarında en ön safta mücadele ettik. Her şeye rağmen asla yılmadık. Gezi direnişinde yargılandık, bedel ödedik. Birileri sıcacık yataklarında yatarken bizler karlı yollar kapandığında hemşerilerimizin yardımına koştuk. Birileri evde ayaklarını uzatıp televizyon izlerken, bizler mücadele ettik. Bundan asla şikayetçi olmadık. 31 Mart seçim psikolojisini üstümüzden atamadan kendimizi İlçe Seçim Kurullarında oyları sayarken bulduk. 100 bin oyu tek tek saydık. Değerli partililerim biz oradaydık. Vekillerimizle beraber sandıklarımıza sahip çıktık. Kolluk kuvvetleriyle beraber soğukta nöbet tuttuk. Silivri ve İstanbul'u iradesine sahip çıkmak için nöbetler tuttuk. Seçim tekrarı kararı alındı. Yine aynı azim ve inançla mücadelemizi sürdürdük. Biz geçen yılları dolu dolu geçirdik.”

İlçe Başkanlığı adaylığını açıkladıktan sonra partililerle görüştüğünde en çok duyduğu ve  kendisini en çok mutlu eden cümlenin  “Berker daha genç tecrübesiz diyorlardı, ama öyle değilmiş. Seni dinleyince bunu söyleyenlerin yanıldığını anladık. Sana güveniyor ve inanıyoruz.” Olduğunu bildiren Esen,

CHP'nin onurlu üyeleri, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatınca partililerimiz gençliğin eksi değil, artı olduğunu gördüler. Gençlik; dinamizm, enerji, heyecan ve en önemlisi mücadele azmi ve kararlılıktır. Unutmamak gerekir ki Mustafa Kemal Atatürk vatanın dağılmasını önlemek amacıyla dönemin padişahı Abdülhamit'e karşı Vatan ve Hürriyet Cemiyetini kurduğunda 25 yaşında. Bugün bile saygıyla andığımız Deniz Gezmiş ve dava arkadaşları bir döneme damgasını vurarak kitleleri peşinden sürüklediğinde 20'li yaşlarında, idam sehpasına çıktığında ise sadece 25 yaşında.

Saray rejiminin hiçbir zaman zapt edemediği CHP, eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin garantisidir. CHP'nin teminatı ise biz partili neferleriyiz. Partimizi güçlü örgüt, büyük parti şairiyle birleştirerek ileriye taşıyacak irade listemiz olan beyazdadır. CHP gibi köklü bir partiye İlçe Başkanı olmak için sadece ideolojik ve maddi birikim tek başına yetmez. İdeolojik birikimi alanda pratiğe dökerek tecrübe edinmek herkeste heyecan uyandıracak projelere sahip olmak ve en önemlisi yarattığımız umudu filizlendirerek toplumun tamamına yayabilmek gerek. Biz bu noktada iddialıyız.  Çünkü biz bu partiyi şahlandıracak projelere sahibiz. Avukatın, mimarın, eğitimcinin, esnafın, kadın ve gençlerin olduğu kapsayıcı yönetim anlayışına sahibiz. Ayrıca bu güne kadar partimizin sadece oy isteyip söz hakkı vermediği köylerimize bizim yönetimimizde temsil hakkı tanıdık. ^diye konuştu.

Esen daha sonra ilçe başkanı olması durumunda yapacağı projelerden bahsetti.

Adaylığımı açıkladığı günden bu güne hep birinin adamı olmakla itham edildiğini hatırlatan Esen, buna da şu sözlerle yanıt verdi. “Evet, ben birinin adamıyım. Ben, Mustafa Kemal Atatürk'ün adamıyım. Onur ve gurur duyuyorum. Cumhuriyet için, özgürlük için, bağımsızlık için ayağı kalkın. Bizler kazanacağız. Biz hiçbir zaman partimizi satmadık. Bunlara takılmayalım, biz partimizi iktidar yapmak istiyoruz. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.”

Esen kazandı

Yapılan seçimlerde CHP'nin yeni İlçe Başkanı Berker Esen oldu... Esen seçimi on oy farkla kazandı. Esen ilk açıklamasında "Sarı liste, Beyaz liste geride kalmıştır. Kazanan CHP olmuştur. Bayrağı biz devraldık daha yukarlara tışayacağız. İstanbul'un en genç ilçe başkanı görevine beni layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum... Yeni bir iktidarı birlikte inşa edeceğiz..." dedi.

Işıklar il delege listesinde yok

Kongrede de Berker Esen'i destekleyen Silivri Eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın il delege listesinde olmaması dikkat çekti. Listede; Berker Esen'in yanı sıra; Suna Göçenğil, Abdullah Yıldırım, Gülsüm Onur, Zafer Bıyıklı, Ender Unutan Ersözlü, Filiz Bulut, Halis Yıldız, Emre Dikenova ve Oktay Yüksel yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa aytaç CHP üyesi 4 yıl önce