banner460
banner128

Özel: Yalanın kuyruklusuna bak!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel basın toplantısı gerçekleştirdi. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında söylediği 'FETÖ'nün siyasi ayağı Kılıçdaroğlu'dur' sözlerine tepki gösteren Özel, 'Yalanın kuyruklusuna bak' diyerek tepki gösterdi.

 


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Bahçeli, dünkü grup toplantısında "Bugüne kadar ‘FETÖ’nün siyasi ayağını gündeme getiren biz olduk, bazıları bizim düşüncelerimizi maksatla biçimde çarpıttı. 15 Temmuz başarılı olsaydı, Cumhurbaşkanı, Başbakan kimler olacaktı? Mesela Kılıçdaroğlu böyle bir durumda görev alacak mıydı?" ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel'den Bahçeli'nin bu açıklamasına yanıt geldi.

"Bahçeli'ye açıklayabilme imkanı olmayan kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır" diyen Özel, "O darbe dinci bir darbe. Kılıçdaroğlu'na idam düşmeseydi yine Hamzakoy düşerdi. Sayın genel başkanımız zindanı boylardı. Bu darbe Atatürkçüleri, aydınlanmacıları, bilimi savunanları hesap alırdı. İran'dan beter olurduk. Merak etme sayın Bahçeli, en beter biz olurduk. Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan gelirdi" dedi.

Özgür Özel'in konuşmasından satır başları şöyle;

ERDOĞAN'IN EREN ERDEM VE ENİS BERBEROĞLU HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI

-Bugün Enis Berberoğlu ve Eren Erdem'i hedef gösterdi. Sayın Berberoğlu'nu casuslukla suçladı. Berberoğlu o iddialardan yargılandı ve beraat etti. Sizin kontrolünüzdeki o giyotin mahkemesi dahil dönüp dolaşıp casus diyemedi. Enis Berberoğlu'na casus demek haysiyet cellatlığından başka bir şey değildir.

-Eren Erdem'in hakkındaki suçlamalardan aklanma hakkını kürsüden talimat vererek elinden almaktadır.

BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

-İtirafçılar, her şey ortada. Ertesi gün darbe başarılı olsaydı kim göreve gerecekti o kayıp. Bahçeli'ye açıklanmayan açıklayabilme imkanı olmayan Recep Tayyip Erdoğan'dır. O listeye oradan baksınlar. Sayın Bahçeli, herkes aklına başına alsın düşünsün bakalım. O darbe dinci bir darbe. Kılıçdaroğlu'na idam düşmeseydi yine Hamzakoy düşerdi. Sayın genel başkanımız zindanı boylardı. Bu darbe Atatürkçüleri, aydınlanmacıları, bilimi savunanları hesap alırdı. İran'dan beter olurduk. Merak etme sayın Bahçeli, en beter biz olurduk. Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan gelirdi.

-Sayın Bahçeli'ye hatırlatılması gereken mesele; darbe gecesi 1:38'de basın kuruluşlarına geçtiği metin. "Hiçbir ülkücü sokağa çıkmayacak" ifadeleri de hala MHP'nin internet sitesinde durmaktadır. Bugün tankın önüne yatanları anarken ve överken Bahçeli'nin sokağa çağrının yanlış olduğunu söyleyen basın açıklamasını hatırlamakta fayda var.

-Bugün televizyonlarda arkadaşlarımızı FETÖ'cü diye lanse ediyorlar. Erdoğan Tolstoy'a takmış. Şunu da bilsin o zaman. Çamuru karşı tarafa atmadan önce iyi düşünün sayın Erdoğan, önce sizin elinize bulaşacak.

-MİT'in MGK'ya yapmış olduğu sunumlar diyor ki bu adam orduya yerleşiyor, bu adamların temizlenmesi lazım. Erdoğan benim de imzam var diyor. İmzan var da, ne yapman gerekiyor? Gereğinin yapılmasını sağlamak.

-'Bu adamların temizlenmesi lazımdı' diyor. Erdoğan diyor ki imzam var. İmzan var ama hiçbir işlem yapılmamış. Sezgin Tanrıkulu ne işlem yaptınız diye? soruyor. O dönem verilen yanıtta 'Milli Güvenlik Kurulu kararı için adım atılmamıştır' deniyor.

-O gün gereken yapılsaydı 12 yıl sonra kimse darbe teşebbüsü yapmazdı. Yalanın kuyruklusuna bak.

-Nasırıma bastılar suçlu ilan ettim olur mu? O tarihte birden aydınlama olmuş Erdoğan'da CHP'nin yıllardır dediğine ikna olmuş. Hakan Fidan 'örgüt olma cemaat ol' diye uyarmış 20014 yılında.

-Bir cemaatin bir örgüte dönüştüğünü adam bilmiş, söylememiş mi? Öyle olsa o gövende işi ne?

-Dünyada hiçbir hukuk devletinde ceza hukukunda şöyle bir şey yoktur; "bir suç bir tarihten önce yapıldığında suç değil, sonra suç." O tarih cemaatin Recep Tayyip Erdoğan'ın nasırına bastığı tarihtir. Böyle bir şey olur mu? Birden o tarihte bir aydınlanma olmuş Erdoğan'a, gözlerdeki perde kalkmış, CHP'nin yıllardır söylediğine ikna olmuş beyler. Doğru değil. Bu yapılan Recep Tayyip Erdoğan'a hukuken konfor alanı yaratmaktır.

İLKER BAŞBUĞ

-İlker Başbuğ'a neden FETÖ'yle mücadele etmedin diye soruyor. İlker Başbuğ adına cevap veriyorum, senin döneminde kaç tane silahlı kuvvetlerden ihraç oldu? Cevap 32. İlker Başbuğ'dan sonra görev yapanlar neden muaf? Kahraman Hulusi Akar, devletin başı bir soru soruyor, döneminde kaç tane ihraç oldu? 0.

-Sizin terbiyeniz müsaade etmiyor tabii ki ben söyleyeyim. Biz duyunca utandık. Biz muhafazakarız diyorlar. Önce biraz dilinizi mühafaza edin.

ZİNDAŞTİ

-Anası ne ki danası ne olsun. Saray'daki danışmanı da bunu söylüyor. Yıldırmışsın hakimleri... (cumhuriyet)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.