banner460
banner128

Kılıçdaroğlu: Pejmürde bir adama ne söyleyeyim

CHP Lideri İmamoğlu’na ‘Seni pejmürde ederiz’ diyen İç İşleri Bakanı Soylu’ya ‘Pejmürde bir adama ne söyleyeyim. Kişiliği olmayan bir adama fazla bir şey söylemek istemiyorum’ şeklinde yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘seni pejmürde ederiz’ diyer İçişleriakanı Süleyman Soylu’ya  katılıdğı Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında yanıt verdi.

Fatih Altaylı'nın "Kayyumların atanmasından sonra İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana'ya böyle bir şey olur mu diye tartışma başlamıştı. Soylu, 'Pejmürde olursun' demişti. Ne demek istedi? Kayyum atanması ile ilgili risk görüyor musunuz?" sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

"Her şeyi yapabilirler. Bu akşam gelip ikimizi de tutuklayabilirler. Sokağa çıkıp soralım. Adalete güven var mı? Hangi adalet bu memlekette? Savcılıktan temiz kağıdı almış, YSK seçime girebilirsiniz diyor. Seçimikazanmış. Kayyum atanıyor.

Anayasa da o kadar net hükümler var ki. 38. madde. Suçu sabit olana kadar suçlu sayılamaz. Suçlu ilan etmediler mi? Ne Anayasa var, ne hukuk devleti var.

Pejmürde bir adama ne söyleyeyim? Geçmişte Erdoğan hakkında söylediği sözlere bakın. Kişiliği olan bir insan söylediklerini yalamaz. Düne kadar en ağır lafları ediyordu şimdi Erdoğan'ın ayaklarının dibinden ayrılmıyor. Kişiliği olmayan bir adama daha fazla şey söylemek istemiyorum.

Bulsunlar bir gerekçe alsınlar. Çok konuşuyor Ekrem İmamoğlu desinler. Kaynaklarımızı kesti desinler görevden alsınlar. Hortumlarımızı kesti desinler. Ne diyecekler..”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.