banner460
banner128

Kaftancıoğlu: Hukuk sopasıyla korkutmaya çalışıyorlar

Kaftancıoğlu’ndan iddianame açıklaması

 Hakkında 17 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandığı bildirilen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu  "Hukuk eliyle gösterdikleri sopayla korkutacaklarını zannedenler olabilir. Ancak bilinsin ki tek gündemim İstanbul’un 16 milyon vatandaşı için hiç durmadan, dinlenmeden, yorulmadan çalışmaktır" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr Canan Kaftancıoğlu, hakkında 17 yıla kadar hapis istemiyle  hazırlandığı bildirilen iddianame ilgili açıklama yaptı.

Kaftancıoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “ 2018 Ocak ayından itibaren hakkımda soruşturmalar başlatılmış ve bu soruşturmalarla  ilgili 12 aralık 2018 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade vermiştim. Soruşturma dosayasında, ifade özgürlüüğü kapsamında yer alan şahsıma ait beyanlarım ile birlikte; üretilmiş, kurgulamış, sahte ifadeler bde bulunmaktaydı.

Yazıldığı ve kabul edildiği söylenen iddianameye ilişkin tarafıma resmi bir tebligat ulaşmadan yandaş medya organlarına sızdırılması soruşturmanın gizliliği açısından skandal, ancak ne yazık ki alışılageldik bir durum olmuştur. Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi kadar önemli olan bir diğer husus ise, nasıl ve ne amaçlarla bu ihlale göz yumulduğu ve sızdırmanın zamanlamasıdır

Hukuk eliyle gösterdikleri sopayla susturacaklarını, korkutacaklarını, yıldıracaklarını zannedenler olabilir. Ancak bilinsin ki tek gündemim İstanbul’un çocukları, gençleri, kadınları, yoksulları kısacası on altı milyon vatandaşı için hiç durmadan, dinlenmeden, yorulmadan çalışmaktır

Zaman susma değil tam tersine vatandaşa hakikati daha yüksek sesle anlatma zamanıdır.

Ve böylesi bir zamanda; geçmişten bugüne, halka hakikati anlatanlara yaşatılan onca mağduriyetin yanında bu dava benim açımdan konuşmayı bile ayıp sayacağım bir teferruat olarak kalacaktır. Soran, merak eden dayanışma gösteren tüm dostlar rahat olsunlar. Çok yakında hak kazanacak, halk kazanacak, hakikat kazanacak ve her şey çok güzel olacak. Selam, saygı ve dayanışmayla…”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.