banner460
banner128

İYİ Parti İstanbul başkanını seçiyor

İYİ Parti İstanbu İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı.  Başkanlığı için Mevcut İl Başkanı Buğra Kavuncu ve Kurucu İl Başkanı olan Genel İdare Kurulu üyesi Ersin Beyaz yarışıyor.

İYİ Parti kulislerinde konuşulanlara göre, 28 ilçe başkanının Kavuncu’nun yanında yer aldığı, Beykoz, Üsküdar, Şişli ve Sultangazi ilçe başkanlarının Beyaz’ı desteklediği, 7 ilçenin ise tarafsız tutum sergilediği belirtiliyor.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Müsavat Dervişoğlu, Aytun Çıray, Lütfü Türkkan, Aydın Adnan Sezgin, Hayrettin Nuhoğlu, Ahat Andican, Zeki Hakan Sıdalı, Naci Cinisli, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, ve Berna Sukas’ın Kavuncu’yu, Ahmet Çelik, Ümit Beyaz, Ümit Özdağ’ın ise Beyaz’ı desteklediği ifade ediliyor.

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın ise il başkanlığı yarışında tarafsız olmaya özen gösterdiği kaydediliyor. Yönetim kurulu listesi oluşturulurken bir ismin her iki adayın listesinde yer almasına izin verilmemesi bekleniyor.

Kavuncu’nun listesinde mevcut isimlerle beraber yeni isimlerin özellikle de kadın ve gençlerin ağırlığının olacağı söyleniyor. Ersin Beyaz’ı destekleyen partililerin bir kısmı mevcut yönetimin belediyede iş vaadiyle delegeler üzerinde baskı kurduğunu öne sürerken, bir kısmı delegelerin çıkar ilişkisi kurmadığını ve özgür iradesiyle taraf olacaklarını ifade ediyor.

 (Cumhuriyet)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.