banner460
banner128

İYİ PARTİ'DE YÜKSEK TANSİYON!

İYİ Parti’de dün gece hareketli saatler yaşandı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İl Başkanı Bugra Kavuncu hakkında Fetöcü iddiasında bulundu. Bu açıklamanın ardından İstanbul’daki ilçe başkanları toplanarak Özdağ’ın ihracı için genel merkeze dilekçe ile başvurdu.

Özdağ’dan İstanbul İl Başkanı Kavuncu için bomba iddia

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Ahmet Hakan Coşkun tarafından CNNTürk’te canlı olarak hazırlanan Tarafsız Bölge programında partinin İstanbul İl Başkanı Bugra Kavuncu hakkında Fetöcü iddiasında bulundu.

Canlı yayında Ahmet Hakan Coşkun ve Ümit Özdağ arasındaki programın ilgili bölümünde şu konuşma geçti.

Coşkun: Bugra Kavuncu sizin İstanbul İl Başkanı. Siz onun için Fetöcü diyebiliyormusunuz?

Özdağ :Bir fetöcü sivil toplum örgütünün başkan yardımcılığnı yapıyorsa, önceki ve sonraki başkan fetiöcü ise, bu arada fetö ile ilgili yıllarboyunca olumlu ya da olumsuz açıklamanız yoksa, sosyal medya hesaplarınız bomboşsa bu hayatın normal akışınıa aykırdır. Bunun doğr uolmadğını düşündüğüm için daha partiye gelmeden önce bu uyarımı yaptım. Bu uyarımı daha değişik aşamalarda tekrarladım

Coşkun: Meral hanım da size ‘Devlette bu bilgi’ yok dedi

Özdağ: Ben de diyorum ki. ‘Devlet her bilgiyi paylaşmaz’

Bir de açık bilgiler var. Bu açıkbilgilere baktığınız zaman fetönün kendi yapılanması içerisinde önemli pozisyonlara kendi elemanları dışında kimseyi getirmediğini biliyoruz.

Ben ne söylediğini gayet iyi bilerek yıllardan beri güvenlik ve terör konularında çalışan bir insan olarak..

Coşkun: Sizin partinizin il başkanı hakkında fetö terör örgütü mensubiyeti iddiasında bulunmanız çok önemli bir iddia. Biliyorsunuz bir fetöcü demek terörist demektir.

Kavuncu’dan yanıt: Siyasette alçaklık meşrulaşmış!

CNN Türk'e bağlanan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Özdağ'ın iddialarına yanıt verdi.

Kavuncu şunları söyledi:

"Bu burda kalmaz. Tüm iddiaların cevabını veririm. Ümit Özdağ'ı mahkemeye vereceğim. Ben 47 yaşındayım 3 çocuğum var hayatım boyunca ne yaptığım belli. Ben bu partiye hizmet aşkı ile katıldım. Böyle siyasi oyunlara nasıl davranılır bilmiyorum. Alçaklık siyasette meşrulaşmış. Bu iftiraları atanları insanların sorgulaması gerekiyor. İddialarını kanıtlamalıdır. Bir vatandaş olarak tüm hukuki mücadeleyi yapacağım. Parti tüzüğünün gerektirdiği adımları atmasını isteyeceğim.Genel Başkanımız ile konuşma fırsatım olmadı. Genel başkanımız parti için yararlı tüm insanları hassasiyetle görevlendirmişti. İnsanların haysiyeti ile oynamak bu kadar kolay mı? Ben 3 yıldır bu ülke için çalışıyorum. Siyasi menfaatler için bu oyunlara girmek gerçekten ayıp. İstediğiniz an programa katılıp tüm iddiaları da cevaplamaya hazırım. Bu partiye gönül vermiş milyonlarca insana bunları yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur. Bahsedilen dernek Kazakistan Türk İşadamları Derneği. O dernek o dönemde tek iş adamları derneğiydi Türk firmalarının mensup olduğu, 180’e yakın firma bu derneğin üyesiydi. Bunların içinde Türkiye’de bildiğiniz birçok markalaşmış, uluslararası nitelikte firma da vardı, sempatizan olan firmalar da vardı. Ben 2010 yılına kadar bu dernekte yönetim kurulu üyesi olarak çalıştım, o dönemde Kazakistan’dan ayrıldım, İsviçre’de iş hayatıma devam ettim.Kazak Türk İş Adamları Derneği (KATİAD) derneğinin benim olduğum dönemde FETÖ'cü olduğuna dair ibare yoktu. Diplomatlar, cumhurbaşkanları o derneği ziyaret ederdi. Ben ayrıldıktan sonra ne olduğunu da takip etmedim. "

Özdağ’ın partiden ihracı için ilk adım atıldı

Ümit Özdağ’ın bu açıklamalarının ardından İYİ Parti’nin İstanbul İlçe Başkanları İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu Başkanlığı’nda İstanbul İl Başkanlığı’nda toplandı. Toplantıda İlçe Başkanları, Özdağ'ın partiden ihracı ve disipline sevkine yönelik olarak imza verdi.

İlçe başkanlarının imzaladığı disiplin ve ihraç dilekçesi İYİ Parti Genel Merkezi'ne gönderildi. İYİ Parti İstanbul ilçe başkanlarının İYİ Parti Genel Merkezi'ne Ümit Özdağ'ın partiden ihracı ve disipline sevkine ilişkin gönderdiği dilekçe şöyle:

"İYİ Parti Genel Merkezi'ne;

Aşağıda imzası bulunan biz İYİ Parti İstanbul İlçe Başkanları olarak;

19.10.2020 tarihinde CnnTürk Tarafsız Bölge Programına konuk olan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın gerçek dışı beyan ve iftiralarını şiddetle kınıyoruz. Kuruluşundan bugüne kadar üyelerimizle birlikte büyük bir emek ve özveri ile bugünlere getirdiğimiz partimizin, İl Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu üzerinden asılsız söylem ve iftira kampanyası ile yıpratılmasına artık daha fazla müsaade etmemizin imkanı kalmamıştır.

Bu bağlamda bizlerin İl Başkanımız Sayın Satuk Buğra Kavuncu'ya olan inancı güveni ve desteği tamdır.Her şartta yanında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.

Aziz milletimizin umudu ve iktidarın tek gerçek alternatifi olan İYİ Parti'nin, organize bir şekilde yıpratılması ve İl Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu'nun itibar suikastine uğramasının engellenmesi için, adı geçen şahıs hakkında parti tüzüğümüz gereği disiplin hükümlerinin ivedilikle işletilerek partiden ihraç edilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.