banner460
banner128

Işıklar'dan İnce ve Gül yorumu

CHP’li Özcan Işıklar, Muharrem İnce’nin başlattığı harekatın parti açısından olumlu neticelere yol açacağını kendisinin de buna davetsiz katkı sunacağını duyurdu.  Işıklar, “Güçlü bir muhalefet olsun. Muharrem bey bunun için uğraşıyor. Ben onun düşüncelerine katılıyorum. Başka değerli insanlarımız var, onların düşüncelerine de katılıyorum. Partimiz bunları değerlendirecektir. Bunları sindirmesini bilir CHP. Sindirmek zorunda, kabullenmek zorunda. Ve bunlardan ders çıkarıp daha da büyümek zorunda. Onun için  Muharrem beyin çıkışı ve söylemi bu yolda.”dedi.

 Işıklar ayrıca, Abdullah Gül’ün de CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı olmasının siyasetin doğasına aykırı olduğunu ifade etti. Işıklar, “ AK Partideki birini alıp Cumhuriyet Halk Partisinin başına koyup al benim politikamı yürüt demem kadar çarpık, yanlış, hatalı bir şey olamaz.”dedi.

Silivri’de 2009-2019 yılları arasında on yıl  belediye başkanlığı yapan Özcan Işıklar,  Silivri Özel Haber.Com’un sahibi Fatma Sarıbıyık Yıldırım’ın; yerelden-ulusal sorunlara,  CHP’nin olası Cumhurbaşkanı adayından -İnce’nin başlattığı harekata kadar gündeme ilişkin  sorularını yanıtladı.  Işıklar’ın ulusal sorunlar ve ulusal siyaset ile ilgili sorulara verdiği yanıtlar şöyle.

AK PARTİLİ BİRİNİ CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN BAŞINA KOYUP AL BENİM POLİTİKAMI YÜRÜT DEMEK KADAR ÇARPIK, YANLIŞ, HATALI BİR ŞEY OLAMAZ

Yıldırım: Biraz da genel siyasete gelmek istiyorum. Olası bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde Abdullah Gül’ün ve Ali Babacan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına nasıl bakıyorsunuz?

Işıklar: Ben partimin son yaptığı açıklamada gerçekten çok üzüldüm, çok üzgünüm. Bu açıklama aslında partimin değil, orada ki birkaç kişin açıklaması bu. Her parti ne için var? Partiler neden farklılaşabilir? Bu çok normal. Zenginliktir aslında. Düşünce zenginliği. Bir parti kurulur o partinin bir başka iddiası olduğu için parti kuruyor. Aynı olsa zaten içinde duracak. Farklı bir iddiayı gündeme getiriyor. Farklı bir yol bize önermek istiyor. Buna da saygı duymak lazım. O zaman Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşun ve kurtuluşun partisi, Cumhuriyet Halk Partisi köklü bir parti. AK Parti de genleri olarak bakarsanız o da çok eski bir gelenekten gelen bir parti. Bugün merkez sağ, Milliyetçi Hareket Partisi Alparslan Türkeş’ten bu yana gelen bir geleneği var. Ama Türkiye’de siyaset şekillenmedi, oturamıyor yerine. Otursa merkez sağ  , merkez sol gibi ama bu pandemi döneminde artık ideolojilerin, izimlerin hiçbir önemi kalmadı. Bunların hepsini bir kenara koyalım, bunlar bitti. Herkes kendisini bizi kendi odasına çağırıp ikna etmeye çağırıyor. Niye ben bir odaya gireyim. Niye ben birinin odasında olayım. Ben özgürlükçü, demokratik bir cumhuriyet hepimiz kapsayan, hepimiz içine alan, bizi heyecanlandıran bir söylem lazım. Hepimizin aynı anda tüm 82 milyonun aynı anda içini titreten, heyecanlandıran, ortaklaşmış söylemlere ve görüşlere ihtiyacımız var. Partiler bunları dile getirmekten mükelleftir. Şimdi sorunuza gelirsek, partiler ayrı görüşlerde farklılaştıkları için doğal olarak da onlar da kendilerini temsil edecek kişileri çıkarması lazım. E şimdi ben Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendimi bir yere koymuşum, bir politikam var. E AK Partinin de politikası var. Şimdi ben AK Partideki birini alıp Cumhuriyet Halk Partisinin başına koyup al benim politikamı yürüt demem kadar çarpık, yanlış, hatalı bir şey olamaz.

HERKESİN KENDİ PARTİSİNDEN ADAY ÇIKMASI LAZIM

Herkes kendi görüşünü söylesin, öyle çıksınlar sahaya. Milletin verdiği oya göre ikinci turda bu dediğimiz birleşmeler gündeme gelebilir. Ama biz Cumhuriyet Halk Partisinin Adayı, Milliyetçi Hareket Partisinin Adayı, İYİ Partinin Adayı, AK Parti’nin Adayı, yani herkes kendi partisinden aday çıkması lazım. Doğru olanı bu. Birinci turda herkes oyunu alır, ikini turda işte orda uzlaşma zemini, uzlaşma kültürü bu sistemin içinde vardır. Zaten getirdikleri zaman da parlamenter sistem istiyoruz. Oraya geçiş istiyoruz. İYİ Parti de bunu istiyor, yeni kurulan Davutoğlu ve Babacan’ın Gelecek Partisi ile Deva Partisi de bunu söylüyor. Hatta Cumhurbaşkanımız da bu sistemin revize edilebileceğini söylüyor.

İNSANA SORARLAR BU SÖYLEDİKLERİNİ İÇERDEYKEN NİYE SÖYLEMEDİN KARDEŞİM DİYE

Yıldırım: Yeni kurulan iki partiyi samimi görüyor musunuz?  

Işıklar:  Ben samimi görmek istiyorum. Yani ben öyle düşünmek istiyorum. Ama kendileri ne kadar samimi bunu göreceğiz. Şu an henüz konuşmak için erken. Düşüncelerinde samimiyseler eğer toplum ona karşılığını verecek. Samimi görmek istiyorum. Bir düşünceleri varsa söylesinler. Ama kalkıp sorarlar insana derler bunu içerde niye söylemedin kardeşim zamanında. Söyledik ama dinlemediler, onun için parti kurdum diyebilirler. Oda bir seçenek, oda bir yöntem. Belki süreci tükettiğini, ben bütün bunlara rağmen burada olmadı diyerek ayrıldıklarını düşünüyorum. Ben samimi görmek, samimi düşünmek istiyorum. Ama her ne olursa olsun bir yeni fikir söylüyorlar. Bunların kendi adaylaşması lazım.

ABDULLAH GÜL’ÜN CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN ADAYI OLMASINI DOĞRU BULMUYORUM

Ben Abdullah Gül’ün Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olmasını doğru bulmam. Neden doğru bulmam, işte bu sebepten dolayı doğru bulmam. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisinin dünya görüşü, yönetim biçimi, bir üretim biçimi, bir demokrasi tanımı tarifi, bir cumhuriyet tanımı ve tarifi yapıyor, öbürü başka bir tarif yapıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Abdullah Gül demek doğru değil. Cumhuriyet Halk Partisinde aday olacak bir sürü insan var. Her parti kendi dünya görüşünü yansıtacak adayıyla çıkmalı.

MUHARREM İNCE’NİN HAREKETİNE BÖLÜNMÜŞ, AYRIŞMIŞ GİBİ BAKMAMAK LAZIM

Yıldırım: Muharrem İnce bir hareket başlattı. Memleket Hareketi adı altında. Ve bu hareketi çok manidar bir tarihte başlatacağını açıkladı. 4 Eylül Sivas Kongresinin Kuruluş Yıldönümü. Böylesine önemli bir tarihte başlayacak olan Memleket Hareketin de Özcan Işıklar yer alacak mı, destek verecek mi, bu hareketin neresin de olacak?

Işıklar: Şimdi ben neden Cumhuriyet Halk Partili olduğumu, dünya görüşüm neden Cumhuriyet Halk Partiliyim söyleyeyim. Cumhuriyet Halk Partisinde olmamın sebebi şu; eleştirebiliyorum, yanlışı söyleyebiliyorum. Bizim partimiz de genel başkan dahil parti örgüt toplantıların da bir karar konusunda eleştirilebilir. Kimse dokunulmaz değildir. Düşüncelerimi söyleyebiliyoruz. Zaten düşünce zenginliği Cumhuriyet Halk Partisin de olduğunu düşündüğüm için ben buradayım. yoksa konuşamayacaksak, düşüncemizi söyleyemeyeceksek, hataları eksikleri söyleyemeyeceksek neden Cumhuriyet Halk Partisinde mücadele edeyim, 40 sene mi vereyim. Şimdi bu bizim partimizin bir yanı. Diğer partiler dışarıdan baktığında bunu bir karmaşa gibi görebilirler. Ama ben öyle görmüyorum. Bunu çok sağlıklı gelişmeye döndürebiliriz, bunu fırsata çevirebiliriz. Birisi çıkıp diyor ki parti içinde böyle olursa daha çok oy. E görünen anketlere bakarsak biz neden 18 senedir muhalefetteyiz? Neden iktidar değiliz? O zaman bizim daha fazla oya ihtiyacımız var. Daha çok toplumun kabulüne, daha çok toplumun rızasına ihtiyacımız var. Bu sonuç toplum rızasını alamadığımızı gösteriyor. Bunu karşılayamadığımız, yeterince bu karşılığı alamadığımız gösteriyor. O zaman bunun sebeplerini araştırmak, toplum rızasını üretmek, daha yüksek oy oranlarına çıkmak için bir takim eleştirilerin yapılmasını çok normal karşılıyorum. Bu Muharrem beyde olabilir, başka arkadaşlar da parti içinde Umut Oran olabilir, birçok arkadaşımız olabilir. Partinin değerleri bunları dile getirebilirler. Benim Muharrem bey ile akraba olmuş olmam sonucu hiç değiştirmez. Haklı gördüğüm bir tarafı varsa kesinlikle desteklerim. Onu da eleştiririm. O da eleştirilmez değil.  Ama bence Muharrem bey’in yaptığı iş partinin daha güçlü olmasını, daha çok toplumdan rıza üretmesini, daha çok yayılmasını ve gerçek değerlerine dönmesi konusun da bir eleştiride bulunuyor, mücadelesini veriyor. Buna böyle bakmak lazım. Yani partinin için de bölücü gibi, ne bileyim ayrışmış gibi, böyle bir şey olursa eğer o zaman demokrasi ne anlama geliyor? Ben her şeyi kabul edip, bir hocanın ya da bir eski de ki tekkeler gibi her şeyi kabul edeni biat eden, ona kul köle olan padişahın kölesi değiliz ki biz. Biz kimsenin kulları, kölesi değiliz. Onlar da Osmanlı’da ki gibi padişah değil. Zaten 2 seneliğine geliyorlar.

BİZİM İKTİDAR OLMAMIZ İÇİN OYA İHTİYACIMIZ VAR

Bura da niyet çok önemli. Niyet partim daha yukarılara çıksın, partimiz iktidara çıksın. Partiler ne için kurulur, iktidar olmak için. E bizim iktidar olmamız lazım. Madem o iddiayla kurulduk. E iktidar olmak içinde oya ihtiyaç var. Toplumda bu rızayı nasıl üreteceğiz, nasıl alacağız, nasıl oyumuzu yükselteceğiz bu konuda kafa yorup eleştiride bulunmak bir sağlıklılık işareti. Bu olmazsa zaten sıkıntı.

BİR KAÇ HAREKET DAHA VAR

Yıldırım: Bu hareket partiye ivmemi kazandıracak?

Işıklar: ben kazandıracağını düşünüyorum. Çünkü bildiğim bunun gibi birkaç hareket daha var.  Kamuoyundan izliyoruz.  Birkaç hareket daha var başlatan. Bunlar da partiye bir ivme, bir düşünce zenginliği demektir partinin içerisinde. Bunlar güzel. Keşke bunlar yönetimlere yansısın, parti yönetimi de buradan gereken dersi, mesajı alırsalar böyle bir kabul olası söz konusu.  

BİDEN’A YANAŞACAK MUHALEFET YOK TÜRKİYE’DE

Bizim Cumhuriyet Halk Partisinin özellikle bu dönem, diğer partiler için de söylüyorum kaybedecek bir tane insan lüksü yok. Çünkü öyle zor bir dönemden geçiyoruz. Türkiye büyük bir kıskaç altında. İçerde ve dışarıda. Bunu görüyoruz. İktidarı eleştirirken haklı tarafını da söylememiz lazım. Mesela Biden’ın açıklaması. Bize yapılmış en büyük hakaret bu. Ne demekmiş muhalefeti destekleyecek. Kim ona yanaşacak. Böyle bir muhalefet yok Türkiye’de. Öyle bir şey olduğunda biz 82 milyon tek yürek oluruz. Bu millet kurtuluş mücadelesi vermiş, bütün dünyaya örnek olmuş bir Türkiye var. Biz öyle dayatmaları kabul etmememiz gerekir. Öyle dayatmaları kabul etmeyecek büyüklüğe sahibiz.

 BEN MUHARREM BE'y'İN HAREKETİNİN DE, DİĞER BAŞKA ÇABALARI DA BOŞA YAPILMIŞ BİR ÇABA OLARAK GÖRMÜYORUM

Hoşgörüyü içinde göstermeyen biri, demokrasiyi içinde yaşatmayan bir parti demokrasiyi topluma nasıl getirecek. Nasıl özgürlük getirecek. Bence CHP’de yapılanı böyle anlamak lazım. Ben Muharrem beyin hareketinin de, diğer başka çabaları da boşuna yapılmış bir çaba olarak görmüyorum. Bir hoşgörü ortamında partimizin bunları alıp bu değerleri içinde tutarak ve bunların düşüncelerini önemseyerek, yönetimine de yansıtarak partimizin başarısı için çalıştıklarına, samimiyetine inanacağız. İnanmak lazım, ben inanıyorum. Muharrem bey benim yakınım olduğu için demiyorum. Muharrem bey’in yaptığı eleştiride hata varsa onu da ifade ederiz. Ama Muharrem bey’in bu düşüncesi ne, sadece Muharrem bey değil,  Umut Oran var, başka birçok değerli insan var, onların düşüncelerini de dinlemek lazım. Parti içi iktidarlıktan bahsediyorum. Onların da düşüncelerini dinlemek lazım. E biz bunları nerede konuşacağız? Parti de konuşacağız, kurultayda konuşacağız, partinin örgüt yapılarına konuşacağız. Bakıyoruz bir sıkışma var, bir daralma var.

HDP TÜRKİYENİN GERÇEĞİ

CHP şu anda toplumun nefes borusu haline geldi. Çünkü ir ittifak var. O ittifakı toparlamak söz konusu. Açık ve net olması lazım. Yok HDP ile işbirliği yaptı mı, yapmadı mı? Ya HDP Kim diğerleri kim? Bu toplumun Türkiye Büyük Millet Meclisinde gurubu olan bir parti. Sonuçta MHP’de gurubu olan bir parti. Bu parti Türkiye’nin bir gerçeği. Dışarıda kimseyi bırakmadan, kimse kendini dışlanmış hmeyeceği özgürlükçü, demokratik, bir cumhuriyet yapı kurmaya ihtiyacımız var. Cumhuriyet Halk Partisi de bunun çekicisi olmak için uğraşıyorsa bunda ne yanlış var?

TEK YÜREK OLURSAK NE BİDEN, NE AMERİKA, NEDE AVRUPA BİZE LAF EDEMEZ

Bizim hedefimiz var. Nedir bizim hedefimiz? Ayrışmış, zıtlaşmış, kamplaşmış, siyasetin neredeyse birbirine düşman ettiği kesimlerin yumuşatmak. İşte pandemi dönemi bize bunu daha net öğretti. Biz hep birlikte varız. Hep birlikte üretmemiz lazım. Dışarıda i Amerika’ya karşı veya dış dünyaya karşı nasıl mesaj verebiliriz? Tek yürek olduğumuz da onlar bize bu lafları edemezler. Ekonomimiz güçlü olsa, kişi başı gelirimiz 8500 dolar değil de 28500 dolar yapabilirsek ne Biden konuşabilir, ne Amerika konuşabilir, nede Avrupa. Bakın sınırları kapattılar, almıyorlar. Vizeyi de kabul etmiyorlar.

İKTİDAR SORUNU VAR DİYENLERE, MUHALEFET SORUNUNU DA GÜNDEME GETİRMEK LAZIM

Ben hep söylerim bir kuşun uçması için iki kanata ihtiyacı var. tek kanatla olmaz.  O zaman CHP’de güçlü olsun, güçlü bir muhalefet olsun. Bugün Türkiye’de iktidar sorunu diyenlere muhalefet sorununu da gündeme getirmek lazım. Akılcı bir muhalefet, planlayıcı bir muhalefet bize huzur verir, güven verir. A bu giderse yanına başkası var kardeşim. Bu bir kasko sigorta demek. Toplumun kaskosu nedir, iktidar başarısız olursa yerine alternatifi var demektir. O bize, topluma bir güven verir, huzur verir. Hepimize ya biz seçeneksiz değiliz duygusunu verir.

MUHARREM BEYİN DÜŞÜNCELERİNE KATILIYORUM

Güçlü bir muhalefet olsun. Muharrem bey de bunun için uğraşıyor. Ben onun düşüncelerine katılıyorum. Başka değerli insanlarımız var, onların düşüncelerine de katılıyorum. Partimiz bunları değerlendirecektir. Bunları sindirmesini bilir CHP. Sindirmek zorunda, kabullenmek zorunda. Ve bunlardan ders çıkarıp daha da büyümek zorunda.Onun için  Muharrem beyin çıkışı ve söylemi bu yolda. Çünkü kendisini  ispat etti bu konuda. Çıktı kendisi 30.6 oy aldı. E şimdi 30.6 oy almış, bunu niye 50’ye taşımayalım.

MUHARREM BEY’İN ORTAYA KOYACAĞI MANİFESTOYA BAĞLI

Yıldırım; Olası bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem bey daha önce aldığı 30’luk 31’lik oyu tekrar aday olduğu takdirde kaça taşır?

Işıklar: Bunu söylemek için şunu görmek lazım; Muharrem bey bir manifesto kayacak ortaya. Ben şu anda toplunda şunu görüyorum. Bir Tayyip Erdoğan fobisi oluşmuş toplumda. Şimdi biz kalkıp bütün gün bunu yanlış yapıyorsun, burası yanlış, burası eksik, burası işte senin kusurun var demek yerine, hiç onu ağzına bile almadan yapacaklarımız anlatmaya odaklanmalıyız. Toplumun sorunu bu. Şu anda yanıp yakınıyoruz. Biz ona çözüm üretmeliyiz. Topluma söylersek bu çözümü, bize güvenirse verir oyu. Güvensizliğin altında, güvensizlik derken şu anda aldığımız oranın yansıması bu. Demek ki daha çok çalışmamız lazım. Topluma seçenekler ve çözümler sunarsak o zaman olur. Bülent Ecevit’in 1978’ de toprak işleyenin, su kullananın, içte huzur dışta onur dediğinde 42 oy aldığını da biliyoruz bu memlekette. Demek ki oluyor. O zaman biz sadece bir kişiyi eleştirmek yerine, bunlar hatalı, bu kusurlu, bu yanlış, e peki doğrusu ne sen söyle. Doğrusunu da sen söyle o zaman. Ama bütün günde kusur göstermek olmaz.  Ya hayır söyle ya sus yani.  Türkiye’nin durumu bu noktaya geldi maalesef.

EVET ANKET VAR

Fatma Sarıbıyık Yıldırım: Muharrem İnce’nin Memleket Hareketi açıklamasından sonra herhangi bir anket yapılmış mıdır? Sizin bildiğiniz bir anket var mı?

Işıklar: Bildiğim kadarıyla var. Oda ölçmek istiyor, oda ölçüyor. Ama şimdi şöyle bir çalışma yaptığını biliyorum. Bir manifesto, toplumun önüne bir çıkış belgesi 4 Eylül’de onu koyacak. O yayıldıktan sonra anketleşmek lazım. Yani partiye ne kadar katkı sağlarım, ne kadar bu görüş heyecan getirecek. Ben bunun bir heyecan getireceğini, partinin dinamiklerinin daha iyi anlaşılmasını sağlayacağını ve Cumhuriyet Halk Partisini kuruluşun ve kurtuluşun partisi olarak özgürlükçü bir cumhuriyete taşımak istediğini biliyorum. Buna çok ihtiyacımız var.  

ELİMDEN GELEN KATKIKIYI, DESTEĞİ TABİKİ YAPARIM

Yıldırım: Peki siz bu hareketin içinde yer alacak mısınız?

Işıklar: Ben partimdeyim. Ama imkânlarım el verdiği sürece elimden gelen her türlü katkıyı bu sürece yapmak isterim. Böyle bir katkıyı teklifsiz vermek istiyorum biz bir aileyiz. Benim ona, onun bana bir şey söylemesine gerek yok. Ben durumdan vazife çıkarabilirim, kendim katkı yapabilirim, desteklerim inandığım için. İnanıyorsam desteklerim ki inanıyorum. Bunu da partime faydası olacağı için yapıyorum. Olabildiğince katılmam gereken yerler varsa katılırım. Bide biz aileyi ve önde görünen kişi o. Artık onun durumu önemli, bizim ki değil. Bizim öyle bir iddiamız yok. Haddimiz de bilmemiz lazım. Muharrem bey Cumhurbaşkanı adayı olmuş, 30 küsur oy almış biri varken ben onu tartıştıracak konulardan uzak durmak isterim. Ailevi konuların gündeme gelmesinden çok mutsuz oluruz. Bunu kesinlikle çok yanlış buluyorum zaten. Benim öyle çok ön planda olmak gibi bir derdim de yok, talebim de yok. Onun başarısı demek partimizin başarısı demek. Onun başarısı demek Türkiye’ye yapacağı katkı demek. E onun başarısına ufakta katkımız oluyorsa, emeğimizde oluyorsa, elimden gelen bir şey olursa da tabi ki yaparım.

HEPSİNİN YOLU CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN KURULUŞ DEĞERLERİNE ÇIKAR

Yıldırım: CHP İzmir Milletvekili  Mehmet Ali Çebi öncülüğünde de iki milletvekili arkadaşıyla birlikte 29 Ekim Gücü adı altında bir hareket başlatıldı. Hatta onlar Anıtkabir’e de çelenk sundular. Şimdi bu hareketle Muharrem İnce’nin yolu kesişir mi?  

Işıklar: Aslında bütün yollar Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş değerlerine çıkar. Özgürlükçü demokrasi, özgürlükçü cumhuriyet. Özgür, refah, mutlu, üreten, kendi gücüne dönen bir tarım ülkesi. 7 bin yıl önce saban Türkiye’de Urfa’da bulunmuş. 7 bin yıl. Şimdi biz Yunanistan’dan buğday alıyoruz. Üç buçuk tarafı Van Gölüyle beraber denizlerle çevrili bir ülkemiz var. Pınarın yanında susuzluktan ölmek  gibi bir şey. Bütün dünyanın gözü bizde. Neden? Çünkü böyle bir gücün üstünde oturuyoruz.  Ama maalesef bu gücün farkında değiliz biz kendi gücümüzün.

TÜRKİYE KOSKOCA BİR ASLAN

İsrail’li bir diplomat Türk diplomada demiş ki, siz kendinizi kedi sanan aslan gibisiniz Türkiye için. Çok kötü bir benzetme yapmış. Aslın da bir aslanız. Bunu  ne zaman fark ettik, gidiyor su içmeye ve bir bakıyor aslanız. Kendinin o zaman Aslan olduğunu fark etmiş. Türkiye bir suya bakması lazım, bir aynaya bakması lazım. Türkiye yeleleri olan koskoca bir aslan. Türkiye 4500-5000 senelik medeniyetin üstünde oturan güçlü bir devlet. Ama bugün geldiğimiz nokta da bu gücümüzü yeterince gösterecek durumda dediğiz. Bunun içinde herkes bir şey yaparsa, katkı sunarsa biz onun yanında oluruz. Cumhuriyet Halk Partisinin içinde buma çaba gösteren, katkı sunan herkese saygı göstermek lazım. Biz bir aslanız. Hiç öyle bizi kedi filan sananlara da dersini veririz. Vermemizde lazım. Çünkü o güce sahibiz.

HEPSİNİN YOLU MUTLAKA KESİŞECEKTİR

Birbirine karşıtlık üreten siyaset yapısından çıkıp dostluk üreten, barış üreten bir siyasete dönüştürmek için elimizden gelen bir şey varsa da biz bunu yapmamız lazım. Cumhuriyet Halk Partisinin huzuru bozulsun, Türkiye daha kötü olsun diye öyle bir yola çıkılmıyor ki. Öyle bir şey olması mümkün mü? Bu insanlar toplumun önünde ki insanlar. Mehmet Ali bey’de, Umut Oran’da, Muharrem bey de, hepsi partiye ne katkı sunacaklarsa, partinin başarısı için çalışıyorlarsa biz buna destek olmamız lazım.  Hepsinin yolları kesişecektir, mutlaka kesişecektir.

ÖYLE BİR ŞEY OLMASINI ASLA ARZU ETMİYORUM

Yıldırım: Siz dediniz ki, bütün yollar kesişir. Bütün çaba Cumhuriyet Halk Partisinin ivme kazanması için. Ama şu anki Genel Başkanınız Kemal beyin bu hareketlerle ilgili çok hoş söylemleri olmadı. Hareket başlatan liderlere bir ihraç söz konusu olabilir mi? Olursa partileşmeye gidilir mi?

Işıklar: Valla ben olacağını düşünmüyorum. Öyle bir şey olacağının ihtimalini vermiyorum. Öyle bir şey olmasını da arzu etmiyorum açıkçası. Mazisi geniş, 90 yıllık Cumhuriyet Halk Partisinin böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum. Kendini yenileyeceğini düşünüyorum. Top yere vurmadan zıplamazmış. Biz Anadolu da islamı yaşatmışız reforme etmişiz, İslamı balkanlara kadar taşımışız, çok büyük bir geleneğin mirasçısıyız. Bir kere bizim güçlü olmamız lazım. Güçlü olmamız için de özgür olmamız lazım. Özgür olmamız için de bağımsız olmamız lazım.

KİM DÜŞÜNÜYORSA ONU KASDETMİŞTİR!

Yıldırım: Muharrem İnce basın toplantısın da çok can alıcı bir cümle kullandı. Dedi k; benim hareketimin içinde Atatürk düşmanları yer almayacak. CHP’nin içinde Atatürk düşmanı mı var?

Işıklar: Aslında bu soruları onun kendisine sorman lazım. Ama bu soruları senin adına ben onun kendisine sorarım. Ben onun adına konuşmak istemem. Olmasın istiyor. Yani benim anladığım öyle. Şimdi ben o konu da yorum yapamam. Ben şöyle alıyorum onu, öyle bir şeye meydan vermeyelim diyor. Bu memleketin Atatürk düşmanlarına yeri yok. Memleketin hiçbir tarafında yeri yok. Onların önlemini alalım istiyor. Türkiye’ye bir tuzak oynandığı kesin. Adam okyanus ötesinde darbe yapıyor. FETÖ denen hain. İşte Biden denen hain. Burada yanı başımız da terör yaratıyorlar. Bunların hepsi bize tuzaklar kurmalar peşindeler. Biz bunlara karşı Atatürk’ün dediği gibi kalelerin işgal edilmiş olabilir, çaresiz kalmış olabilirsiniz, sizi kurtaracak tek güç damarlarınız da ki asil kanda mevcut. Asil kandan bahsediyor, onu da millet olarak söylüyor. Bir ırkçı söylem değil. Bu bizim asil kanımız da 4 bin 5 bin yıllık medeniyetin getirdiği kanda mevcut. Bu ruhu diriltelim yeter. Atatürk düşmanlığıyla ilgili kastettiği şey o. Kim düşünüyorsa bunu onu kastetmiştir.

ONUN KİM OLDUĞUNU KAMUOYU BİLİYOR!

Yıldırım: Muharrem ince yine basın toplantısında dedi ki; sen ilk önce elinde ki Sivas ve Maraş’ın kanını temizle. Sivas ve Maraş’ın kanını temizle dediği siyasetçi kim olabilir başkanım? Muharrem bey Kimi kastediyor?

Işıklar: şimdi bu sorulara benim yorum yapmam, cevap vermem çok doğru değil. Bu Muharrem beyin söylemi. Onu kamuoyu biliyor aslında.

SİLİVRİ’YDE ADAY OLMAYI DEĞİL,  PARLEMENTO DA TEMSİL ETEYİ İSTERİM

Yıldırım: Emekliyim dedin. Ama aklım fikrim Silivri’de dedin. Onun için çalışıyorum, onun için okuyorum, onun için proje geliştiriyorum, gerek Büyükşehir Belediye Başkanıyla Silivri için görüşüyorum, öğrenci gibi ders çalışıyorum, Silivri’nin yolu nasıl açılabilir, nasıl katkı sunabilirim diye düşünüyorum dedin. Peki 2024’te Özcan Işıklar aday olur mu? Ve Silivri’yle ilgili yarım kalan tamamlamak istediğiniz bir hikâyeniz var mı?

Işıklar: Şöyle söyleyeyim, Demirel’in bir lafı vardır; ölmeden toprağa girmeden öldüm demeyeceksin. Denmez. Şimdi aday olurum yada olmam şeklinde çalışmakta yanlış. İkisi de yanlış. Olamam demekte yanlış, olurum demekte yanlış. Siyaset bu, 24 saatte ne olacağını hiç birimiz bilmiyoruz. Ama bir ilkelerimiz olması lazım. Ve bir ilkem şu; benim burada ki başlattığım projeyi tüm Türkiye’ye yaymak. Ben Silivri’ye bir vizyon katmak istedim, bir hikaye koymak istedim. Şimdi Silivri denilince akla tarım geliyorsa bu benim kazanımımdır.  Böyle bir şey yaptıktan sonra kader sizi nereye koyacağı belli değil. Ama bana sorarsan ben Silivri’de10 sene görev yaptım. Allah herkese bu fırsatı tanımayı nasip etsin. Ama elinde ki küçük şeyleri bırakmaya razı olmazsan, daha büyüğüne gidemezsin. Ben Allah nasip kısmet ederse eğer parlamenter sisteme dönme kararı olan parlamentoda olmak isterim. Benim gönlümden geçen bu. Bu da olursa, olmazsa da canım sağ olsun. Ben parlamentoda Silivri’ye, Silivri’nin çevresine, Trakya’ya parlamentoda çözüm getireyim istiyorum.

BEN 10 SENE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTIM, ŞİMDİ BAŞKA ARKADAŞLAR DÜŞÜNSÜN

İlle belediye başkanı olmak gibi bir düşüncem yok. Ben yaptım 10 sene. Başka arkadaşlarımız düşünsün. Onlara da yol açılsın. Onlarda projelerini, hayallerini koysunlar ve bende onlara destek olayım. Benim düşüncem bu.  Parlamenter isteme geçmiş bir parlamentoda Milletvekili olursan bu bölgeye çok faydalı olacağımı düşünüyorum.  Yarım kalan hikâyem de tarım projelerimizi tüm Türkiye’ye yaymaktır.  Kapanan kapının arkasında beklenmez. Özcan ne olur derdinde değilim, Özcan nasıl faydalı olabilir derdindeyim. Benim niyetim de çalışmam da bu yönde. Silivri’de ve bölgede bu kadar sorunu iyi bilen biri olarak ben parlamentoda faydalı olacağımı düşünüyorum. Bunu düşünmek, parlamentoda yer almayı istemek benim en doğal hakkım. Olursa faydalı olurum, ama olmasa da küsmek yok yine çalışmaya devam ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nafiye dincer fanatik chpeli 4 yıl önce

Ben zaten inanmadım öncenin chp parti için kötü bişey yapicahina apdullah gülü istemiyoruz chpde

Avatar
Nafiye dincer fanatik chpeli 4 yıl önce

Ben zaten inanmadım öncenin chp parti için kötü bişey yapicahina apdullah gülü istemiyoruz chpde