banner460
banner128

Davutoğlu AK Parti'den istifa etti

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün yaptığı açıklamayla partiden istifa ettiğini duyurdu. Davutoğlu “Yeni bir başlangıç için istifa ediyorum" dedi.AKP’den ihracı istenen Davutoğlu canlı yayında basın açıklaması yaptı. Davutoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

  “Partimizden ihraç talebiyle huzurunuza geleceğinizi tahayyül bile edemezdik. Ancak kaderde bunu yaşamak da varmış. AK Parti geçtiğimiz ay 18. yılını doldurdu. Kuruluşundan itibaren AK Parti, ülkemize büyük hizmetlerde bulundu. Yakın zamana kadar önemli kararlara imza atan AK Parti, ortak akla, istişareye, demokratik değerlere ve ahlaki tutarlılığa verdiği önemden kaynaklanıyordu.

  AK Parti son yıllarda milletimizin gönlünde taht kurmasına yol açan değerlerden uzaklaştı. Genel başkanlığı bıraktığım günden sonra gördüğüm tüm eksikleri en yetkili mercilere bizzat ulaştırdım, dikkate alınmadı. Üç yıl kamuoyuna hiç konuşmadım.

  Niyetimiz ihtilaf çıkarmak, bölmek, parçalamak değil, kurucu ilkelerden uzaklaşmayla yaşanan rahatsızlığa tercüman olmaktır.

 Söylediklerimize yanlış diyemeyenler, öfke ile bize yönelik ihraç sürecini başlattılar. AK Parti yönetimi gerçeklikten ve sağlıklı muhakemeden uzaklaşmıştır.

 AK Parti bizleri ihraç sürecini başlatarak aslında kuruluş değerlerini tasfiye etmiştir.

  Konuşmalarımızda partimiz, cumhurbaşkanımız, ülkemiz dememize rağmen, ihanet, proje gibi ithamlara maruz bırakıldık. İhraçla ilgili hiçbir somut gerekçe yok. Siyaset yapma imkânı kalmadı. Yeni bir başlangıç için istifa ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.