banner460
banner128

"Çin Seddini getirin yıkıp geçeceğiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Malum bizlere kumpas kuruyorlar. İsterseniz Çin Seddi'ni getirin, yıkıp geçeceğiz" diye konuştu. Açıklamasında Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Memleketin dünya kadar derdi var. Sen bu sorunları çözeceğine CHP ile uğraşıyorsun" dedi.

"Tank Palet Fabrikası olayını unuttuğumu sanmayın" diyen Kılıçdaroğlu, "Tank Palet'te götürdü BMC'ye verdi. Dini imanı para olanlar topluma hizmet edemezler. Saray'a soruyorum, kim bu Talip Öztürk, Talip Öztürk kimdir? Sen onu niçin önerdin?" diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

-Bütün Türkiye'ye bir sözüm var. Siyasetten özel olarak beklentim yok. Tek amacım var. Bu memlekette herkes huzur içinde yaşasın. Herkesin aşı işi olsun. Kimin bir derdi varsa çözmek boynumun borcudur.

-Laf edeceksen geleceksin karşıma. Canlı yayında konuşacağız.

-AK Partililere sesleniyorum. Kumpas kurmak doğru değil... Senin görevin bu değil. Sen kim oluyorsun da CHP'nin adını ağzına alıyorsun.

--Erdoğan diyor ki 'seçimi kaybetsek de bu işte yokuz'. Sevgili Erdoğan gözlerinden öpüyorum hiç meraklanma zaten kaybedeceksin. O da görüyor ki artık Abbas yolcu. Sen Saray'da yaşıyorsun hiçbir şeyden haberin yok.

-Ne kadar çok çalışırsan ne kadar çok prim ödersen o kadar geç emekli olacaksın. Tam tersi yani. Çözeceğim. Bu tarihi not edin.

Kadınlara plastik mermilerle saldırıyorlar

-Kadınlara yeri geldiğinde pozitif ayrımcılık yapma evrensel bir kuraldır. Kadını cinayete kurban ederseniz hepimizi karşınızda bulursunuz.

- Plastik mermilerle kadınlara saldırıyorlar. Ne yaptı o kadınlar? Ellerinde plastik mermi, bomba mı vardı. Sadece şiddeti protesto eden pankatlar vardı. Türkiye'yi kötüleyen en büyük insan sensin. Bunu bütün dünya gördükten sonra kime ne anlatacaksın.

-Eşit işe eşit ücret diye evrensel bir kural vardır. Eşit işi yapıyorsa bir öğretmen çocuklarımıza ders veriyorsa onun haklarını vermeliyiz ayrı bir yerde tutmalıyız.

-21. YY AK Parti'nin getirdiği nokta ortada. Bu öğretmenlerden hangisi 'ben ay başını rahat getirebiliyorum' diyor. Zamlardan enflasyondan sonra sözleşmeli öğretmenlere de daha az ödemeye karar verdiler.

-Ataması yapılmayan öğretmenler var. 700 bin. Bir de rehabilitasyon öğretmenleri var. Enflasyondan sonra bunlara ödenen paralarda 3te 1oranında indirim yapıldı. Bedeli öğretmenler ödüyor. KHK'lı öğrretmenler var. Sayıları 35 bini aştı. Attınız bir köşeye. Sorunu yaşayan sizsiniz.

CHP size ne vadedecek? Ben 11 madde halinde sıralayayım:

* Konuşamamın başında bütün toplumlar öğretmenleri ayrı bir yerde tutar dedim. 657 sayılı kanından çıkaracağız. Ayrı ve bağımsız bir meslek kolları olacak. Özel bir yasa olacak.

* 3600 ek gösterge verecek olanlar da bizleri.

* Her 24 Kasım'da öğretmenlere birer aylık ikramiye vereceğiz.

* Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen, bunları kaldırıyoruz. Herkesin statüsü aynıdır. eşit işe eşit ücret verilecek.

* Okullarda öğretmen açığı bırakmayacağız.

* Taşımalı eğitime son vereceğiz.

* Öğretmenlere insan onuruna yakışır bir aylık vermek zorundayız. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almayacak.

* KHK ile atılan öğretmenler var. Beraat edenler, takipsizlik kararı verilenleri derhal görevlerine göndereceğiz.

* Velilerden para alma uygulamasına son vereceğiz. Milli Eğitim'e ayrınlan a-para devlet okullarına harcanacak.

* Birleştirilmiş sınıf uygulamasına derhal son vereceğiz. Okul yoksa okul yapacağız.

* Okul aile birliklerine yasal statü kazandıracağız. okul aile birliği ile okul arasındaki ilişkiyi sağlıklı bir zemine kavuşturacağız.

Bu kadar ayrıntılı bir vaat listesini bu güne kadar öğretmenlerin önüne hiçbir siyasi parti koymamıştır.

Talip Öztürk kimdir?

"Tank Palet Fabrikası olayını unuttuğumu sanmayın" diyen Kılıçdaroğlu, "Tank Palet'te götürdü BMC'ye verdi. Dini imanı para olanlar topluma hizmet edemezler. Saray'a soruyorum, kim bu Talip Öztürk, Talip Öztürk kimdir? Sen onu niçin önerdin?" diye sordu.

Anahtar Kelimeler:
Kemal Kılıçdaroğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.