banner460
banner128

CHP Malatya Enver Kiraz’la devam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Örgüü’nün 37.Olağan Genel Kurulu’nda   İl Başkanı Enver Kiraz, tek listeyle girdiği seçimde güven tazeledi. Kiraz, 307 oyun 306’sını alarak yeniden başkanlığa seçildi.

CHP’nin olağan genel kurulu, Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 37.Olağan Genel Kurulda divan başkanlığına CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç seçildi. Özkoç, genel kurula geçmeden önce partililere seslendi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde meclise ilk olarak Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin girdiğini ifade eden Özkoç, “Sen bu ülkeyi 18 yıldan beri yöneteceksin, ‘bu ülkenin ben sahibiyim’ diyeceksin; Amerika’ya, Rusya’ya kafa tutacaksın ama kendi evlatlarına sahip çıkamayacaksın. Çığ düşecek, uçak düşecek, madende fabrikada insanın ölecek, kadın cinayetlerinde kadınların ölecek, evlatların ölecek, sen ‘kaderdir bu, onların fıtratında bu varmış’ diyeceksin. Ben senin fıtratındakileri söyleyeyim. Sen bu ülkeye başkan olduğun günden beri Fetullahçı Terör Örgütü’ne yardım ve yataklık yaptın, bu ülkede Genelkurmay Başkanı başta olmak üzere bu ülkenin evlatları; subay ve astsubaylarını görevden aldın ve bu ülkede bir teröristin gizli tanıklığıyla bu ülkenin Genelkurmay Başkanı’nı, aydınlarını, subaylarını, yazarlarını hücreye attın. Ondan sonrada darbeyi gerçekleştiren Fetullahçı general ve subayları göreve getirdin. Onlarda darbe gerçekleştirdiler. Sende bir telefonun arkasına geçtin, ‘bu bir darbedir, bunu engelleyin, sokağa çıkın’ dedin. Millette sokağa çıktı. Sana, ‘bu bizim liderimiz, eğer darbe olduysa bizde bu vatan, millet için ölürüz’ dediler. Sen neredeydin?" diye konuştu.

Karadağ: CHP iktidar olacak

Genel Kurulda konuşan  Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ise seçim ne zamanyapılırsı yapılsın CHP’nin iktidar olacağını belirtti. Karadağ  şöyle konuştu. Hekimhan Belediye Bakanı Turan Karadağ, konuşmasında, “Öncelikle 2020 yılına iyi başlamadığımız hep birlikte görüyoruz. Malatya’ da Van’da Elazığ’da idlib’te ölen canlarımıza rahmetle anıyor kalan canlarımıza sağlık ve saat diliyorum. İnşallah bir daha böyle günler görmeyiz. Kongremizin Malatya’mıza partimize ve Türkiye’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ben partimin iktidar olacağına inanıyorum biz kimseyi ötekileştirmeden kimseye ayrım yapmadan kimseyi ayrıştırmadan birlik beraberlik kardeşlik içinde herkesi kucaklayacağız. Bunu başaran CHP il başkanımız Enver Kiraz’a çok teşekkür ediyoruz. Seçim ne zaman yapılırsa yapılsın biz iktidar olacağız” ifadelerini kullandı.

Cömertoğlu: Birbirimize güveneceğiz

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu yaptığı konuşmada şunları söyleri.  “Yapılması gereken çok net, birbirimize güveneceğiz, iç barışı sağlayacağız, birbirimizle olan küslüklerimizi izole edeceğiz. İktidar bundan sonra gelir. Yerelde iktidar olamayan, gönülde iktidar olamayan asla iktidar olmaya muktedir alamıyorlar. Kavga bizim işimiz değil. Bizim kültürümüzde gönül evinde olmak önemli. Kamu kaynağı kulluk hakkıdır. Kim ki bundan nemalanır, kim ki bunu istismar ederse evine ateş götürür. İlan ediyoruz buradan, dürüst bir kadro ile iş başındayız ve biz kamuyu kulluk hakkı olarak yönetmek istiyoruz” şeklinde konuşu.

Ağbaba: İttifakla doğru politika izledik

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise 24 Ocak’ta Elazığ’ın Sivrice ilçesinde yaşanan depreme değinerek, “Deprem birçok acı şeyi gösterdi. O depremde bir şeyler söyleyebiliyorsak bunu kendi şahsıma değil Cumhuriyet Halk Partili belediyelere borçluyuz. Oradaki insanlara vermiş olduğumuz söz, bizim kazanmış olduğumuz 11 büyükşehir belediye başkanından geliyor. Tabi ki Türkiye’deki birçok belediye başkanımızın katkılarından geliyor” dedi.

Ağbaba, 31 Mart yerel seçimlerinde elde ettikleri başarının temellerinin 16 Nisan’daki referandumda atıldığını kaydederek, “16 Nisan referandumunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, farklı farklı görüşleri sandıkta buluşturdu. Herkes parti kimliğini bir kenara bıraktı ve çalıştı. 16 Nisan’da bir gerçeği gördük. Hemen çalışmalar başlatıldı. İYİ Parti’nin seçime girmemesi için kurulan tezgahı, bu partinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu bozdu. İYİ Parti’ye 15 milletvekilini göndererek bozdu. Daha sonra ittifak kurduk. O ittifak sayesinde 15 ilde milletvekili çıkarttık. Bu ittifakın mimarı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. 24 Haziran’dan sonra iç muhasebesini kendi içimizde yaptık. Bu seçimlerin kerameti Kemal Kılıçdaroğlu’na ait. Onu alkışlayın. İstanbul’da aday arıyoruz, genel başkan gözüne birini kestirdi. Ekrem İmamoğlu aday gösterildiğinde çoğu kişi tanımıyordu. İstanbul’da tanınma oranı yüzde 14 idi. İttifakı kurduk, bazı illerde verip, bazı illerde aldık. İttifakla doğru bir politika izledik. İstanbul’da seçimleri aldık. Hiç uyumadan görev verdiler, milletvekili, genel başkan yardımcısı olduğumuza bakmadan sandıklarda nöbet tuttuk” şeklinde konuştu.

Kiraz: Büyük bir ailede siyaset yapıyoruz

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise gerçekleştirilen kongrenin kendisi için iki önemli anlamının olduğunu ifade ederek, “Bunlardan birincisi bu yıl aktif siyaset hayatımda 20 yılı doldurmuş bulunuyorum. Bundan 20 yıl önce siyasete girmemde bugünlere kadar yaptığım bütün görevlerde en önemli katkı sahibi olan o zaman ki İl başkanı değerli ağabeyim Veli Ağbaba’nın çağrısıyla il gençlik kolları başkanı oldum. Daha sonra gençlik kolları genel merkez yöneticiliği, çok genç yaşta kurultay delegeliği, 2 dönem il yöneticiliği, il başkan yardımcılığı gibi görevler üstlendim. Yani bütün gençliğimi bir fiil CHP’ye vermiş bu ailenin bir ferdi, bir kardeşiniz olarak sizlerle birlikteyim. Siz bana görevler verdiniz bende bütün gençliğimi CHP’ye verdim. Şunu bilmenizi isterim ki bir bu kadar gençliğim daha olsa o da CHP’ye seve seve feda olsun derim. Benim için bir diğer önemi ise bu kongrede il başkanlığımda 8. yılımı doldurmuş bulunuyorum. Yine çok genç yaşta ömrüm boyunca gururla taşıyacağım bu onurlu görevi bana vererek bu partiyi bana emanet ettiniz. Bende emanetinize namusum gibi sahip çıktım. Çok büyük, köklü bir ailede siyaset yapıyoruz. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın adı bilinen bilinmeyen bütün kahramanları bu ailenin bir parçasıdır. Demokrasi için en büyük adımı atan hemşerimiz İsmet Paşa bu ailenin bir parçasıdır. Ne ezen, ne ezilen, insanca halkça bir düzen diye Karaoğlan Ecevit’te bu ailenin bir parçasıdır. Siyasete mütevazı anlayışı getiren Erdal İnönü, idam sehpasını tekmeleme cesareti gösteren Deniz Gezmişler, sürgün edilen Nazım Hikmetler, demokrasi şehitleri Uğur Mumcular, yar göğsüne baş koymadan vurulup düşen Gezi’de kaybettiğimiz güzel gözlü çocuklar, Barış Güvercinlerimiz canlarımız 10 Ekim Gar Katliamında kaybettiğimiz kardeşlerimiz daha niceleri bu ailenin bir parçasıydı. Ve bu büyük ailenin başında bir kişi var o da Benim İki Büyük Eserim Var Bunlardan Birincisi Türkiye Cumhuriyeti, Diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu partinin altı oklu amblemi sıradan bir partinin amblemi değildir. Bu 6 ok Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkeleridir. Bu amblem Cumhuriyettir, Halktır, Devlettir, Millettir. Herkesin inancını özgürce yaşamasının adıdır, Laikliktir. Her zaman ileri yönde gelişimin adı da Devrimciliktir, Arkamızda koca bir tarih geliyor. Bu yüzden umut olmaya devam ediyoruz.”

Enver Kiraz yeniden seçildi

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından seçime geçildi. Mevcut il başkanı Enver Kiraz (yandaki fotoğrafta), 37.Olağan Genel Kurul’a tek listeyle girdi. Delegenin oy kullandığı seçimde delegenin oyunu alan Kiraz, yeniden il başkanlığına seçildi.

413 delegesi bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’nde 312 üye oy kullandı. 307 oy geçerli, 5 oy ise geçersiz sayıldı. Tek listeyle seçime giren mevcut başkan Enver Kiraz, 306 oy alarak, CHP Malatya İl Başkanlığı’na yeniden seçildi.

Enver Kiraz başkanlığındaki CHP İl Yönetimi şöyle oluştu:

“Niyazi Akıncı, Hakkı Akkoyun, Okan Aladağ, Zübeyde Aslan, Emine Aydıncak, Fatma Didem Barut, Mehmet Bayram, Ali Celiloğlu, İmam Çavuş, Avni Çiçek, Ali Rıza Fırat, İsmail Gündüz, Mazlum İlhan, Hayati İnce, İbrahim Karabıyık, Bahar Karataş, İbrahim Koç, Yakup Korkmaz, Übeyit Öksüz, Erkan Özgür, Mustafa Emre Şahin, Melisa Yavaşoğlu, Abuzer Yolcu, Barış Yıldız.”

İl Disiplin Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor:

“Ali Rıza Mengüşoğlu, Hüseyin Kutlar, Onat Yılmaz, Zülfikar Yıldırım, Ali İhsan Uçar, Berna Karadaş, Ayten Demirtaş, Neriman Çelik, Ali Cücemen.”

Kurultay delegeleri listesinde şu isimler yer aldı:

“Abdulvahap Ayzabar, Haluk Cömertoğlu, İbrahim Çakır, Turan Karadağ, Berna Karadaş, Mehmet Kızıldaş, Soysal Kekevi, Enver Kiraz, Hüseyin Mete, Erdoğan Türkyılmaz, Erdal Üstün, Barış Yıldız.”

Genel Kurula; CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile partililer katıldı.

Enver Kiraz Kimdir ?

Malatya CHP il Başkanlığına tekrar seçilen Enver Kiraz; 1978 yılında Malatya'nın Yeşilyurt İlçesinde doğmuştur.
İlköğrenimi Darıderesi İlkokulu, Orta ve Lise Öğrenimini Gazi Lisesinde tamamladı.İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu.
İşletmeci. Ticaretle uğraşmakta.Evli bir çocuk babası.
1998 yılında CHP Üyeliği ile başlayan siyasi hayatında;

1999-2003 yılları arası Malatya İl Gençlik Kolları Başkanlığı,
2001-2003 yılları arasında Malatya İl Yönetim Kurulu Üyeliği,
2003-2005 yılları arası CHP Gençlik Kolları Genel Merkez ( MYK ) Yöneticiliği,

2003-2005 yılları arası Malatya İli Kurultay Delegeliği,
2010-2011 yılları arası Gençlik Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı,
2011-2012 yılları arası Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yapmıştır.
2012 Yılı Ocak ayında İl Başkanı olan Enver Kiraz o tarihten bugüne il başkanlığını sürdürmektedir.

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.