banner460
banner128

Barış Atay’a saldırı!

Muhalif görüşleriyle bilinen, son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı tartışmayla gündeme gelen oyuncu ve Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, İstanbul Kadıköy’de bir grubun saldırısına uğradı.

Türkiye İşçi Partisi milletvekili Barış Atay, Kadıköy’de kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Atay, tedavi için Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

TİP:Atay’ı sağlık durumu iyi

Türkiye İşçi Partisi, Atay’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Gün içinde Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, bu gece “kimliği belirsiz” bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz.”

Tedavisi süren Atay’ın şikayetçi olacağı öğrenildi. Atay, yaşanan saldırıyla ilgili olarak Salı günü açıklama yapacak.

"Darp ve morarma izleri var"

BBC Türkçe'ye konuşan TİP Merkez Komite Üyesi Can Soyer ise saldırıya uğrayan Barış Atay'ın gece boyunca tetkiklerinin devam ettiğini, vücudunda darp izleri ve morarmalar olduğunu söyledi.

Saldırının hemen ardından olay yerine gittiğini anlatan Can Soyer, "Kadıköy'de bir ara sokakta yürürken arkadan gelen 4-5 kişinin saldırısı olmuş. 'Vatan haini' ve 'şerefsiz' demişler. Saldırıdan sonra olay yerinden uzaklaşmışlar" dedi.

Bakan Soylu, Atay’a ‘Senden tam tecavüzcü olur’ demişti

Atay bugün yaptığı açıklamada, Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede vefat eden 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan’ı kastederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” demişti. Soylu ise, Atay’ın tweetine, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı… Dikkat yakalanma…” diyerek yanıt vermişti.

Barış Atay kimdir?

Barış Atay Mengüllüoğlu, 1981 yılında Almanya, Wilhelmshaven'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya'da tamamlayan Atay, 1999 yılında girdiği Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nü 2003'te bıraktı ve 2004'te Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girdi, 2009'da eğitimini tamamladı.

Kadıköy Emek Tiyatrosu'nun kurucularından

Birçok profesyonel tiyatro oyununda, TV dizisinde ve sinema filminde rol alan Atay, Kadıköy Emek Tiyatrosunun ve Barikat Filmin kurucularındandır. Eksik ve Aden isimli iki sinema filminin yönetmenliğini üstlendi. TİP Kurucu Meclis Üyesi, Oyuncular Sendikasının kurucu üyelerindendir. Hacı ve Şöhret adlı dizilerinde, ayrıca Kavuk ve Zincirbozan adlı filmlerde de rol aldı. Adını duyurduğu karakter ise Arka Sıradakiler dizisinde canlandırdığı Saffet ile oldu.

HDP'den milletvekili seçildi

Atay, 2018 Türkiye genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden milletvekili adayı oldu. 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarına göre Hatay milletvekili seçildi. 11 Ekim 2018 tarihinde Türkiye İşçi Partisi'ne geçti.

(cumhuriyet-durum)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.