banner460
banner128

Aykut: Hukuk devletinin son kurultayı

Çatalca eski Belediye Başkanı  İ.Fırat Aykut,   “Geçti Bor’un Pazarı, Sür eşeğini Niğde’ye!’” başlıklı  bir yazıyla CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Delegelere'de seslenen Aykut ' Bu kurultay yalnız CHP'nin değil, lâik ve demokratik hukuk devletimizin de son kurultayıdır." yorumunu yaptı.

İşte o yazı::

GEÇTİ BOR'UN PAZARI, SÜR EŞEĞİNİ NİĞDE'YE!

Siz gerçekten vatan, millet ve devlet için siyaset yapmak isteseydiniz, bu sert muhalefeti 16 Nisan 2017 akşamı hileli Anayasa Referandumu sonuçları açıklanmadan önce yapardınız!

Daha o akşam MYK Kararı ile bu referandumu meşru kabul etmediğimizi dünya aleme ilan edecek ve tüm CHP Örgütünü 17 Nisan 2017 günü Ankara'da YSK önüne protesto için çağıracaktınız!

81 il'den Ankara'ya gelmek için birkaç milyon insanın yollara çıkmasını organize edemediniz.

Korktunuz!

Şimdi kalkmış sahte kahramanlık ile kurultay öncesi parti içinde prim yapmaya çalıyorsunuz!

Ayıp ayıp, çok ayıp!

Hiç mi utanmıyorsunuz?

Yıllardır sizi o görevlere seçtirenler ve ısrarla sizlere kürsü teslim edenler ile bu büyük hatalarınıza ve korkaklığınıza rağmen size halâ daha destek veren örgüt üyelerine sesleniyorum....

Artık, ya aklınızı başınıza alın.

Ya da düşün bu milletin yakasından!

Sizin yanlışlarınızın bedelini ilk önce, lâik Cumhuriyete sıtkı sadakat ile bağlı CHP seçmenleri ve sonra da TÜRK MİLLETİ ödemektedir.

16 Nisan 2017 gününden bu yana tam üç yıldır "FUZULİ ŞAGİL" durumunda olduğunuzu ve hiçbir siyasi ağırlığınızın ve hatta siyasi değerinizin kalmadığını bilin.

Parti Programındaki CHP ile Lâik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyorsunuz.

Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz!

Kendi kendinize kongreler yapıyor, işinize gelenleri il başkanı adayı yapıyor. Hiç utanmadan İl Kongrelerine resmi yazı ile Kongre Divan Başkanı atayarak, parti içi göstermelik demokrasiye bile tahammül edemediğinizi cümle aleme ilan ediyorsunuz. Böyle yaparak önce partililerinizi, sonra da milleti aldattığınızı, oyaladığınızı kandırdığınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz.

Kendi kendinize Belediye Başkanı ve Milletvekili adaylarını belirleyip ATATÜRKÇÜ seçmene dayatıyor ve bir sürü niteliksiz, inançsız ve güvenilmez insanı zorla etkin siyasi görevlere seçtiriyorsunuz. Bugüne kadar hiç beğenmediğim, hiç inanmadığım ve hiç güvenmediğim adaylarınıza oy verdim ve oy verdirdim. Ama artık kendi keyfinize ve kendi çıkarınıza göre belirlediğiniz çok yetersiz, çok niteliksiz ama aşırı tutkulu mutemetlerinize bundan sonra benden oy alamayacaksınız!

Bizim sırtımıza binip, hem şarkı söylüyor hemde kırbaç vuruyorsunuz.

Siz hiçbirşey bilmediğinizi bilmeyecek kadar cahil olamayacağınıza göre seçmeni çocuk mu sanıyorsunuz?

Siz çocuk mu kandırıyorsunuz?

Siz kendinizi akıllı ama seçmeni aptal mı sanıyorsunuz?

Sizi seçen parti üyelerine, Belediye Meclisi Yedek üyelerini bile seçme hakkı vermiyorsunuz.

Siz kendinizi ne sanıyorsunuz?

Her konuşmanızda ülkeye demokrasi getireceğinizi söylüyor ama parti içinde aynı RTE gibi tek adam mantığı ile hareket ediyorsunuz.

Parti Üyelerinize güvenmiyorsunuz.

Yıllarını siyaset vasıtasıyla yurduna ve milletine adamış, emek ve ömür vermiş onbinlerce partilinizi yok sayıyorsunuz.

Seçmen bunu görmüyor mu?

Seçmeni kör ve sağır mı sanıyorsunuz?

Şimdiye kadar size değil, ATATÜRK'ÜN CHP'sine oy verdik. Ama sizin O' CHP ile hiç bir ilginiz yok. CHP'ye hiç benzemeyen siyasetlerin çöplüklerinden topladığınız atıklar ile TÜRKİYE'yi buralara getirdiniz. Millet RTE'nin yönetiminde inim inim inlediği halde neden CHP'yi umut olarak görmediğini hiç mi düşünmüyorsunuz? RTE ve AKP'nin ülkeyi uçurumun kenarına getirmesini seyretmek için mi oradasınız? Onlara benzeyerek siyaset yapacaksanız, toplayın pılınızı pırtınızı ve doğru AKP'ye gidin. Belki orayı batırarak bir işe yararsınız?

Allahaşkına siz hangi millet, hangi devlet ve hangi idealler için siyaset yapıyorsunuz? CHP Üyesi olduğunuzun farkında mısınız?

Bu soruyu her sabah yüzünüzü yıkarken kendinize sorun ve aynaya bakarak yanıtlayın. Bakalım aklınız ve vicdanınız ne yanıt verecek?

Üç yıldır, anayasa yok!

Bu nedenle ne iktidar var, ne muhalefet?

Üç yıldır hepiniz yok hükmündesiniz!

İnanmıyorsanız Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. SAMİ SELÇUK'a sorabilirsiniz. Yüksek Yargıç'a, anayasa referandumu ile ilgili rapor yazdırdınız, raporu kitap yaptınız ama dağıtacak yüreğiniz olmadığı için kamuoyu ile paylaşamadınız.

Korkak kişiden siyasetçi olmaz!

Şimdi 37. Kurultayı yaparak belirlettiğiniz delegelere kendinizi seçtirecek ve CHP'yi, TÜRK ULUSU'nun refahı ve güvenliği için değil, kendi konforunuz ve siyasi ömrünüz için kullanmaya devam edeceksiniz!

Yok öyle yağma?

BU uyarıcı yazıma, hukuk dışına çıkmış ve CHP mallarına el koymak için yasa çıkarmak isteyen DP iktidarına karşı, CHP Genel Başkanı olarak İSMET İNÖNÜ'nün 14 Aralık 1953 günü TBMM Kürsüsünde söylediği tarihi söz ile devam etmek istiyorum.

"TARİH KÜRSÜSÜNDEN HALİNİZİ SEYREDİYORUM. SUÇLULARIN TELAŞI İÇİNDESİNİZ!"

DP hiç olmazsa CHP'nin yalnızca mallarına el koymuştu, siz ise daha insafsız çıktınız ve CHP'nin siyasi ilkeleri ile partinin ve TÜRK ULUSU'nun geleceğine de el koydunuz.

Bu yazdıklarımı parti üyeleri ve seçmenler aralarında konuşuyorlar.

Genel Merkez Yöneticileri ve 37. Kurultay Delegeleri "ÇIĞLIK ATARAK" size sesleniyorum ve bu yazdıklarımı duymamış olabilirsiniz diye size ben haber veriyorum.

İnanmazsanız hepiniz tek tek sokaklardaki insanlara sorun. Kahvelere gidin. Pazarları gezin. Çarşıya çıkın. İnsanlara sorun bakalım KEMAL KILIÇDAROĞLU ve arkadaşlarını tekrar seçerseniz CHP seçmene UMUT ve GÜVEN verebilecek mi?

Bir değişim ihtiyacı var mı diye sorun bakalım, halk ne diyecek? Öyle toplu gezmeyin. Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile değil, mümkünse tebdili kıyafet ile gezin. Aldığınız yanıtları akıl ve vicdan süzgecinizden geçirdikten sonra özgür birey olarak karar verin ve düşüncenizi açıkça belirterek kurultay salonuna gidin.

Seçeceklerinizden korkmayın!

Sizi korkutacakları seçmeyin!

Korkunun ecele faydası yok!

Bu kurultay yalnız CHP'nin değil, lâik ve demokratik hukuk devletimizin de son kurultayıdır.

Unutmayınız "Sorumluluğunuz Büyüktür!"

Yolumuz açık olsun!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tülin Karakullukçu 4 yıl önce

Kaleminize ağzına sağlık ..#KemalKılıçdaroğlu; “Ülkücüler ülkenin birlik, bütünlük, dirliği için mücadele eden gruplardı. Ülkücü hareketi böyle görüyorum."

Ülkücü Faşistler Tarafından Öldürülen #CHP’liler:

#MuharremErdoğan; Antalya İl Başkanı
#AbdurrahmanKöksaloğlu; İstanbul Milletvekili
#AhmetAlbay; Adana İl Başkanı
#MehmetZekiTekiner; Nevşehir İl Başkanı
#EthemKaya; Uşak İl Başkanı
#YusufBakır; Tokat İl Yönetim kurulu Üyesi
#MustafaKulkuloğlu; Kayseri İl Başkanı
#TemelAydınoğlu; Trabzon Baro Sekreteri
#BülentDemir; İstanbul Belediye Başkan yardımcısı
#SuatKarataşlı; Siverek Belediye Başkanı
#YükselBaba; Nevşehir İl Yönetim Kurulu Üyesi
#BattalPekişİçeri; Çumra Belediye Başkanı
#ÖzcanBabi; Biga, Gençlik Kolu Başkanı
#ÖmerYılmaz; Kayseri İl Başkanı
#AbdullahSayar; Muhtar adayı
#BurhanettinCihan
#YaşarBakiDuru; Muhtar

Ülkücü faşistler tarafından katledilen akademisyen, sendikacı, gazeteci, öğrenci, işçi, Alevi ve ilerici, devrimci, yurtseverleri yazmıyorum bile..

Bu cümleyi söyleyen geçmiş tarihte insanları nasıl katleden özellikle CHP liler..Ve böyle bir cümle sarfediyor. Bunu söyleyen bugüne kadar yaşanılanlara şaşırmıyorum.

Avatar
Hüseyin Cahit Atan 4 yıl önce

Aynı düşünceleri bende paylaşıyorum. Ve Biran önce CHP yönetiminin Acilen değişmesini istiyorum...

Avatar
Kerim BAYRAKTUTAN 4 yıl önce

Değerli Başkan,
CHP'li büyük çoğunluğun düşüncelerine tercüman oldunuz. Ben de aynı düşüncedeyim.
Gelinen durum CHP'ye yakışan durum değil. Umut olamadığı sürece partimizin iktidar olma şansı yoktur. Öncelikle, "nasıl umut olabiliriz" sorusuna yanıt bulmalıyız. Açıkça görülmektedir ki; başta mevcut genel başkan olmak üzere, bu yönetim yapısı ile umut olamıyoruz, olamayacağız da. Bu yönetim ilk genel kurulda değişmelidir. Görev; şöyle veya böyle seçilmiş olan delegelere düşüyor.
Belirttiğiniz gibi, bu kurultay son kurultay olabilir. Son şansımızı akıl ile kullanmalıyız.
Sayın Delegeler, aksi halde çekeceğiniz vicdan azabının partimize ve ülkemize bir yararı olmayacaktır.

Avatar
Ayse Yalcin 4 yıl önce

Yillardir soyluyorum ve size yurekten katiliyorum

Avatar
Selami Değirmenci 4 yıl önce

Her kelimesine gönülden katılıyor, altına imzamı atıyorum.

Avatar
Mahmut Şevki Şeker 4 yıl önce

Ismet Inönü ne demişti;Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.
Işte delegeleri, namuslu ve cesaretli olmaya çağırıyoruz.

Avatar
Devlet Uykusuz 4 yıl önce

Yeter artık sayın Kılıçdaroğlu onurunuzla çekilin